[]

Hakemli Makalenin Esprisi Nedir

Şimdi bir dergiye makale yollayacağım fakat, seçenek sunmuşlar demişler ki:

Makalemin hakemli yayınlanmasını istiyorum.

Bunu işaretleyebiliyoruz, işaretlemeyebiliyoruz da, esprisi nedir? İşaretlesem nolur, işaretlemesem nolur?

 
bu hakemlerle bu lig bitmez hocam


  • bobinhoo  (29.01.16 22:31:36) 
isaretlemek makalenin kiymetine itibar etmekle alakali, galiba. yayimdan once calismada hata var mi, intihal var mi, calisma kulliyat icinde kiymetli mi diye bakilsin, hatta yorumlarla beraber donsun, goze aliyorum, demek gibi...


  • e haliyle  (29.01.16 22:46:45) 
hakemli makaleler akdemisyenler, araştırmacılar tarafından tercih ediliyor. hakemli makaleler söz konusu derginin abone olduğu endekslerde anahtar kelimelerle aratıldığında bulunabilir. daha ziyade bilimsel yöntemle hazırlanmış ve bilimsel gelişmeye katkı sunması beklenen (en azından umulan) çalışmalardır. hakem değerlendirmesine giren makaleler yazarının ismi olmayan makale metninin hakem tarafından okunup, akademik ölçütlere göre değerlendirildiği ve sonuçta onay, düzeltme ya da toptan reddedilme gibi cevaplar alır.

hakemin onayladığı metin editöre gider. editör'de sıradaki sayılardan birine makaleyi konumlandırır.

hakemsiz makale'de ise yorum, görüş kişisel değerlendirme gibi ampirik yönü zayıf ve daha subjektif metinler dikkate alınıyor. bunları tahmin ediyorum doğrudan editör inceler, redaktör yazım hatalarını düzeltir ve yayın sırasına konulur.
  • cari kacik  (29.01.16 22:55:31 ~ 22:57:39) 
makalen hakemli değilse doçenlikte vb şeylerde sana bir katkısı olmaz.
hakemli makale şöyle oluyor, makalen o konuda uzman iki kişiye gönderiliyor. bu kişiler makaleni akademik açıdan inceleyerek ya kabul veriyorlar ya da bazı değişiklikelr yapmanı istiyorlar. bu değişiklikler küçük olabildiği gibi tekrardan araştırma yapmanı gerektirecek büyük şeyler de olabilir. bazısı da bundan cacık olmaz diye düşünüp red veriyor. o zaman yayımlanmıyor.
bence sen şey diye sor, makalem red alsa dahi hakemsiz olarak bastırabilir miyim diye. önce hakemliyi zorla, sonra baktın olmadı hakemsiz bastırt.
  • mesgul ve huzursuz  (30.01.16 16:54:54 ~ 16:55:04) 
  • acetaminophen  (02.09.18 02:48:47 ~ 02:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.