[]

İslam ile ilgili

Öncelikle bu soruları sorarken hiç kimsenin dini inancını yargılamak ya dalga geçmek gibi bir düşüncem yok. İslam'a inanan arkadaşlara birkaç şey sormak istiyorum.
1)Hristiyan veya Musevi bir ailede doğmus olduğunuzu ve dinleri araştırmaya karar verdiğinizi varsayarsak; Kuran'ı okuduktan sonra, müslüman olmaya karar vereceğinizi düşünüyor musunuz?
2)Neden İslam'a inanıyorsunuz?
3)Daha önce Kuran'ın Türkçe mealini okudunuz mu?
4)Eğer inanıyorsanız, dinlerin bilimle çeliştiği o kadar nokta varken nasıl hala bir dine mensup olabiliyorsunuz?
5)Bir yaratıcı gücün olduğunda inanıyorsanız, neden aracı olarak İslam'ı seçtiniz?

 
  • enkolaykullaniciadi  (29.01.16 21:53:23) 
Çok ayrinti isteyen sorular var.
Kisaca:
2- Ali imran suresi 19. ayeti

4- Aslen bilim sürekli degisip yenilendiginden dinle çelişir.
Oysa dini bilgiler sabittir zamanla degisime uğramazlar.
ve arastirirsan, bilimin ilerledikçe kur'an-ı kerimi hakli cikardigini göreceksin.
bir zamanlar degismez, sarsilmaz görülen bilimsel kanunlar zamanla yeni kesif ve icatlarla hep degerini yitirdiler. bilim felsefesinin de bildigim kadariyla olusum nedeni buna dayaniyor.
  • 1adam  (29.01.16 22:00:06) 
@1adam Dünya'nın yaşı muhabbetinden başlarsak zaten mavi ekranı veririz bence. Miras muhabbetindeki kesirlerin toplamının 1'e varmama olayını eklersek matematiğe de inanmamamız gerekmez mi ama?


  • pinkman1  (29.01.16 22:07:04) 
kisaca kuran'i hz muhammed veya bir akil hocasinin yazamayacagini, vahiy oldugunu dusunuyorum.
neden?
1 19 mucizesi
2 rum suresinde yakin gelecekten haber vermesi ve gerceklesmesi
3 hz muhammed in isine gelmeyecek, onu zor durumda birakacak seyler yazmasi
4 kapsami, icerigi, dili her seyi hz muhammed in bilgisini gorgusunu fersah fersah asan bir kitap
5 bugun tum kotuluklerin anasi olan faiz, alkol ve mal yigmayi haram kilmis ve en cok vurgu yaptigi konu infak, yetimler hakki, yardimlasma, din adami, ruhban sinifi, aracı yok

miras konusunda hz muhammed veya akil hocasi bunu basitce 1e baglamayi bilmiyor mu niye kendini zor durumda biraksin?
  • partizan  (29.01.16 23:10:18) 
@Bir yere kadar tüm savaş ganimeti kadınlar Muhammed'e helal, fakat sonra nedense birşeyler oluyor ve bundan sonra Muhammed'e de harama dönüyor. Ve bunlar yüce Allah'ın ayetleri. Yüce Allah bize Muhammed'in sex hayatını anlatacak bir kitap niye sunuyor?


  • pinkman1  (29.01.16 23:28:08 ~ 23:29:56) 
1- evet
2- aklıma gönlüme uygun olması
3- maalesef 25-26 yaşındaydım okumaya başladığımda
4- bana göre çelişen bir şey yok. bilimin de yaratıcısı o zaten
5- değişmeyen tek kaynakta anlatıldığı ve Allah'ın bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız dediği için.
  • duhan  (29.01.16 23:39:10) 
@duhan çok ama çok çok afedersin. Bundan daha sacma bi cevap olamaz din konusunda.aklına uymuş, bilimi yaratmış filan. Hangi bilimi yaratmış bi söylesene?


  • pinkman1  (29.01.16 23:41:47 ~ 30.01.16 12:49:15) 
sunlarla evlenebilirsin sunlarla evlenemezsin veya savas esirleriyle ilgili hukumlerin geregi kadar yer almasi seks hayatiyla ilgili kitap yapmiyor kuran'i. oranlasan yuzde kaci bunlardan olusuyor?
kafanizdaki dusunce su mu?
hz muhammed seks manyagiydi ayetler uydurup bir suru kadinla birlikte oldu.
boyle mi dusunuyorsunuz?
zaten din kurmadan da bir suru satilik kole kadinla da onlarca normal kadinla da birlikte olabilirdi bir yasak falan yoktu.
niye bunu yapti sizce?
bir de mesela evlatligiyla evlenmesi var.
bir insani bu ayeti yazip kendini niye insanlara rezil eder hem de 1500 sene sonra bile?
"Hani hem Allah’ın nimet ve ihsanına, hem de senin iyiliğine nail olmuş olup da hanımını boşamaya karar vermiş olarak sana danışmaya gelmiş olan kişiye sen: “Eşini yanında tut Allah’tan kork!” demiştin. Allah’ın açığa çıkaracağı bir durumu içinde saklamıştın, çünkü insanlardan çekinmiştin. Halbuki asıl Allah’tan çekinmen gerekirdi. Neticede, Zeyd eşini boşayıp onunla ilişkisini kestikten sonra, Biz onu sana nikâhladık ki, bundan böyle evlatlıkları, eşleriyle ilişkilerini kestikleri, onları boşadıkları zaman, o kadınlarla evlenmek hususunda müminlere bir güçlük olmasın. Allah’ın emri her zaman gerçekleşir."

bu olay da peygamber uzerinden ornekle bir konuyu kurala baglamadir.
  • partizan  (29.01.16 23:47:04) 
1- evet
2- aklıma gönlüme uygun olması
3- maalesef 25-26 yaşındaydım okumaya başladığımda
4- bana göre çelişen bir şey yok. bilimin de yaratıcısı o zaten
5- değişmeyen tek kaynakta anlatıldığı ve Allah'ın bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız dediği için.

gerçekten dalga geçmeyen bir cevap verdiniz tebrikler
sorunuzun cevabını anlatmakla uğraşmicam anlamayacaksınız ne de olsa.

(cevapta aq vardı silmiş)
  • duhan  (29.01.16 23:51:12 ~ 23:58:31) 
ateistlerle vs tartisirken sundan emin olamiyorum.
kuranin vahiy olmadigini insan yapisi oldugunu mu dusunuyorsunuz
yoksa
bunlar benim ilkelerime, ahlak yapima, bilgi birikimime uymuyor o yuzden kabul etmiyorum kafasinda misiniz?
bu cinsel konular olmasa, kadina daha cok deger verse biz sizleri sempanyeyle ortak atadan evirttik dese musluman mi olacaktiniz?
cidden merak ediyorum bunu.
  • partizan  (30.01.16 00:04:36) 
@partizan ; bakın herşeyi geçiyorum, sadece bilimle İslam'ı nasıl bağdaştırabiliyorsunuz?


  • pinkman1  (30.01.16 00:10:24) 
1)tabi ki evet. ancak bu belki de yanlış bir karar olabilirdi.
çünkü kuranın asıl amacı insanlara yol göstermektir. yola getirmek değil. hz. muhammed öldüğünde 124 bin civarı müslüman vardı. ve peygamberliği boyunca sürekli vahiy geldi. o dönemde insanlar nasıl müslüman oluyorlardı peki? kuranı komple okuyup, akıllarına yatarsa mı islamı kabul ediyorlardı? ortada bitmiş bir kuran yok ki. müslüman olup vahiy bitmeden ölen kişiler var. belki bir sonraki ayet o kişinin bütün inanç sistemini ve islama olan saygısını yitirecek bir ayet olacaktı. tabi bu islama girmenin tek sebebinin kuranı hatmetmek olması mantığıyla bakarsak diyorum. peki insanlar neden tamamına vakıf olmadıkları inşaat halindeki bir dine girdiler? çünkü din seçiminin yolu kuranı tamamen okumak değildir. bu işe yarayabilir. ancak tek yol bu sanıldığı için islama girenler yüz binleri bulmuyor.
soruna cevap verdim. din seçmenin yolu nedir diye sorarsan cevabı düzenler yazarım. şu an yazmıyorum onu sormadığın için.


2)bir yaratıcı ve din kavramının var olduğuna inanmamın sebeplerini sormamışsın o yüzden onları geçiyorum. neden islam dersen bir kaç sebebi var.
-en önemlisi samimi olması.
-insan ruhunu ve toplumu en iyi tanıyan din olması.
-hz. muhammedin ahlakı. özellikle adaleti.
-kuranın değişmemiş olduğu gerçeği. tarihsel olarak ta. şimdiye kadar değişmiş olsaydı kesinlikle açıklanamayacak ayetler olurdu. bir bütün olarak bakıldığında her çelişki gibi görünen kısmın açıklaması farketmediğiniz bir pencereden size sunulur.
-doğruya önyargısız ve samimi bir biçimde ulaşmaya çalışan biri için tek yolun islam olması.
-bütün hayatı kuşatmış olması. doğumdan ölüme kadar bütün anların islamda yeri vardır. tuvalete bile karışır. kullanma kılavuzudur ve basittir.
-çelişmemesi.
-toplum huzuru, ardından birey huzurunu sağlaması.
-bütün dinler bir hedef koyar. islam, hedefi koyup yolu çizer. detaylandırır. örneklendirir. bir kötülüğü yasakladığında engellemenin yolunu da gösterir. bir iyilik emrettiğinde ona ulaşma yolunun da islama uygun olması gerekir. ve bu yolların o hedefe ulaşmanın tek yol olması.

3)elime alıp fatihadan başlayıp nas'tan çıkmadım. çünkü hem mecburi değil. hem de saf meal insanı yanıltabilir. arapçadaki derinliğe sahip olmayan dillerde anlatım yüzeyselleşir. peygamberin hayatı ile birlikte iniş sırası ve açıklaması ile birlikte okunması gerekir. ve inanmam için ilk yolun bu olmadığını bildiğim için zaman ayırmadım. ancak günümüz anlayışına ters düşen veyahut kuranın mealini okuyup inanmayanların inanmamasında etkili olabilecek ayetleri biliyorum. kuranı baştan sona okumam inancımı artıractır. binlerce ayeti karışık bir şekilde farklı günlerde gördüm, biliyorum. mealini hatmedim ancak toplarsak okudum sayabiliriz.

4)ne kadar klişe olsa da bunu söyleyeceğim. 1400 yıl önce kuranda yazıyordu bu :)
kuranda dünyanın deve yumurtası şeklinde olduğu, evrenin genişlediği, güneşin hareket ettiği belirtiliyor. şimdi öyleyse neden müslüman bilim adamları buluşları yapmamışlar dersen galileodan yüzlerce sene önce islam dünyasında dünyanın yuvarlaklığı biliniyordu.
bu konuşmayı elli sene önce yapsaydık kuranda güneşin hareket ettiği yazıyor ama güneş sabit. din bilimle çelişiyor nasıl inanabiliyorsunuz diyebilirdin. ama şu an güneşin de hareket ettiği bilimsel gerçek.
kuranın %80'i bilimsel kanıtlanmıştır. kalan %20 belli değildir ne doğru ne yanlış. taban tabana çelişen bir kaç nokta varsa bile ben bu durumda değişebilir ve kesin kabul edilen bilgilerin de kaygan bir zeminde olduğu bilimi haksız kabul ederim. çünkü o mantıkla gidersek insan doğduğu zamana göre dini inancını değiştirmek zorunda kalıyor.

5)çünkü yaratıcının amaçsız olmayacağını düşünüyorum. belki de öncesi ve sonrası milyonlarca yıllık kainatta arada sadece 80 senelik bir ömrün asıl gaye olamayacağını düşünüyorum. islamdan bağımsız. bu yüzden din olması gerektiğini biliyorum. neden islam olduğu da 2. sorunun cevabı zaten.
  • asslangibi  (30.01.16 00:55:43) 
25. Andolsun biz peygamberlerimizi açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti yerine getirmeleri için beraberlerinde kitabı ve mizanı indirdik. Biz demiri de indirdik ki onda büyük bir kuvvet ve insanlar için faydalar vardır. Bu, Allah'ın, dinine ve peygamberlerine gayba inanarak yardım edenleri belirlemesi içindir. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima üstündür.
(Hadid 25)

Bilim din nasıl bağdaşır ya diyenler dünya'ya demir nerden geldi diye google layınız lütfen.
  • sutu seven kamyoncu  (30.01.16 01:24:56) 
bagdasan seyler var ama bagdasmasi da sart degil. mucize denen sey adi ustunde bilimle celismiyor mu?
miraç fizikle, adem evrim teorisiyle, isa nin dogumu biyolojiyle celismiyor mu?
her seye gucu yeten bir yaratici oldugunu dusunen biri icin bunlara inanmak sasirtici olmasa gerek.
  • partizan  (30.01.16 01:56:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.