[]

anadili ingilizce olanların başka dili zor öğrenmesi

böyle bir olay var mıdır sizce? almanya'da almanca kursuna gidiyorum da perulusundan tut mısırlısına kadar her milletten insan mevcut. fakat aralarında almancayı öğrenmede en büyük sıkıntıyı abd'den, kanada'dan, ingiltere'den gelenler çekiyor, hatta bildiğiniz öğrenemiyorlar yahu. sırf bu yüzden dünyalar tatlısı genç hocamız dersten sonra bana soruyor "ben mi öğretemiyorum bu insanlara yoksa bunlarda mı sıkıntı var" diye. tek ortak noktaları hayatları boyunca bir başka yabancı dille hiçbir alakaları olmaması. ancak mesela aynı durumdaki bir italyan almancayı çok daha rahat öğreniyor. motivasyonla mı alakalı ki acaba? tuhaf geldi bana. üstelik aynı dil ailesinden gelme almanca da.




 
dil öğrenmemizin amacı iletişim kurabilmek, ana dili ingilizce olan adamlar her yerde anadilleriyle iletişim kurabiliyorlar, mısırlı, türk, bilmem kim anadiliyle sokakta iletişim kuramadığı için mecburen kısa sürede öğreniyor.


  • kuzey li  (29.01.16 17:39:38) 
Belki de soyledir; o insanlarin anadili zaten uluslararasi olarak gecerli bir dil oldugu icin hic baska bir dil ogrenme geregi duymadilar. Ama anadili ingilizce olmayan kisiler, ingilizceyi ogrenmeliler ve ogreniyorlar. O yuzden bir dil ogrenmenin inceliklerini vs az cok biliyorlar.

Tamamen salladim, belki de cok sig bir cevap olmustur, bilemiyorum.
  • yuzır  (29.01.16 17:41:18) 
ikiniz de kesinlikle haklısınız zaten bence ama ingilizce bilmeyen birkaç kişi daha var, başta italyan ve ispanyol olmak üzere mesela, almancayı gayet iyi öğreniyorlar. üstelik bu ingilizce bilmeyenlerin yaşları da ortalama 35-40 civarında hani. 55 yaşında italyan kadın vardı ya, gayet iyi kapmış almancayı birkaç ayda, tek kelime ingilizce bilmiyor. kuzey li'nin de dediği gibi mecburiyet hissine almanya'da kapılmamış anlaşılan bu anadili ingilizce olan kişiler, ki zaten hakikaten de almanca bilmeden sırf ingilizceyle rahatlıkla yaşayabiliyor insan. motivasyon bu işin baya bir parçası anlaşılan.


  • soso  (29.01.16 17:50:06) 
Ben onu ispanyollarda gordum

Hatta tanidigim bilimum amerikali turkceyle cok ilgiliydi. Birine vurgu derse bile vermistim
  • la noix  (29.01.16 17:57:53) 
turkce zor bir dil, ogrenirken zorluk cekiyoruz ve turkce derslerimiz var. ingilizceyi bizim gibi ogrenmiyorlar. kac yasina gelmis hala yanlis konusanlar var. ingilizce kolay, esnek, herkes anliyor bir birini. kimse kimseyi elestirmiyor yanlis soyledin vs diye, cok rahat bu yuzden.
baska dilleri ogrenirken zorlaniyorlar cunku asina olmadiklari kurallar var. syntax degil, grammer kismi zor.

soylenenlere katiliyorum vs benim gozlemlerim de bu sekilde.
  • ekyil  (29.01.16 18:03:35) 
7 dil bilen Amerikalı arkadaşım vardı. Bir sürü Amerikalı poligot var. Sana onlar denk gelmiş.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (29.01.16 19:10:03) 
ingilizce kolay bir dil. bizim türkçe eklemeli bir dil zor mesela. zor dil bilenin kolay dil öğrenmesi daha kolay, ama kolay dil bilenin zor dil öğrenmesi zor. almanca ingilizceden zor bir dil artikeller vesaire.


  • victum  (29.01.16 19:16:47) 
bu baskalarinin da gozlemledigi bir olgu.

ihtiyaclari yok; baska bir gezegendenler ve dilleri dunyanin hemen her tarafinda kullaniliyor; etraflarinda bir suru ulke yok... link'lerde baska fikirler de var:

www.howtogermany.com

www.quora.com

www.dailytexanonline.com
  • e haliyle  (29.01.16 19:50:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.