[]

Bu kibarca işten ayrıl demek mi?

Arkadaşlar yaklaşık 4,5 ay önce bir işe girdim. Çalıştığım departmanda performansımdan emin değilim. Yani bana yapılan işi yapamadım dediğim de oldu, vs vs. ama kimseye saygısızlık, arkadan konuşma vs yapmadım.

Neyse bu ay maaşı alınca gördüm ki bana %0 zam yapılmış. Yani enflasyon oranı da yok. Ben şaşırdım tabi, çünkü aynı departmanda 2 kişinin geçen sene benimle aynı durumda olduğunda enflasyon zammı aldıklarını biliyorum.

Ben de şaşırdım ve durumu yöneticime sordum. Yöneticim ilk 1 yıl zam olmuyor diye biliyorum ben dedi. Ben de cevap olarak ama geçen sene işe giren arkadaşlar daha 5 aylıkken ocakta zam almışlar zamanında dedim. Bu adam da benim işe girmeme vesile olan baya üst bir yöneticime sormuş, o da sıkıntı yok sözleşmesi o şekildeydi onun demiş.

Şimdi ben işin parasında değilim kesinlikle ama bu git demek midir?

 
yılbaşı zamları şubat ay maaşına yansıması lazım özel sektör için yani ocakta çalıştığın maaş şubatta yatar


  • gaspetizm  (29.01.16 16:33:21) 
hayır. alınganlık yapıyorsun bence biraz.


  • füt  (29.01.16 16:33:38) 
bizde zamlar ocak ayına yansıyor ama.


  • things  (29.01.16 16:34:28) 
alınganlık yapıyorsun dememin sebebi, performansından emin değilsen, demek ki beklenti altındasın. bu durumda, bence asıl asılabildiğin kadar, sonra seneye olunca bu olan olayı hatırlatıp, maaşında iyileştirme beklediğinden bahsedebilirsin, ama performansından emin olman şartıyla


  • füt  (29.01.16 16:35:50) 
Dostum git demek mi tam olarak bilemiyorum çünkü çalıştığın şirketin mekaniklerini tam olarak bilmemekteyim. Kendimden örnek vermek gerekirse ben de yeni işe başlayalı 9 ay oldu. Firma büyük firma olduğundan dolayı 3-5 aylık olsa da zam zamanı geldiğinde herkese en düşük enflasyon oranında zam yapan bir firmaymış. Fakat bu sene kriz dolar yükselmesi vs olunca benim gibi yeni işe başlayan elemanların çoğuna zam yapmadı. Benim de performansımdan memnun oldukları için ve başka firmalardan da teklif aldığım için %8 gibi bir rakamla zam yaptı. Dediğim gibi kesin git demek mi tam olarak bilemiyorum ama büyük ihtimalle değildir, hatta konuşursan zam istiyotum vs diye durumları varsa cuzi bir miktarda yapmaya çalışırlar. Zaten yeni eleman olduğun içinde seni göndermek istseler direk işten çıkarırlar. 2 haftalık ihbarın hiç bir firmayı etkilemez...


  • wingover  (29.01.16 16:37:14) 
şirket sahipleri memnun olmadığı elemanlara diğerlerinden az zam(bazen 0) yaparlar, ve bu kibarca git demektir. kurumsal firmalar dahi böyle yapar kıdem tazminatından yırtmak için. bence size git demişler.


  • victum  (29.01.16 16:53:39) 
git demek değil. diğer girenlere girerken ocak'ta yapacağız zam demişlerdir.

benim çalıştığım yerde de 1 yıl dolmayınca yapmadılar mesela. şubat'ta girdiği için zam alamayan oldu.
  • cockiness  (29.01.16 17:01:06) 
sözleşmen öyleyse cidden git demek değildir. geçen sene girenlere yılbaşında zam sözü verilmiştir ve ona istinaden yapılmıştır. seni ucuza kapatmışlar.


  • cekilmis gayfe  (29.01.16 17:03:47) 
ilk sene zam olmayabiliyor, dedikleri gibi diğerleri konuşmuş olabilirler konuyu girerken.

bir de milletle çok kıyaslamamak lazım para işlerini
  • nucleon  (29.01.16 18:23:35) 
degil.

performansiniz hakkinda da kendi hisleriniz yerine feedback'leri esas alin.
  • e haliyle  (29.01.16 19:28:53) 
Bir cevap da ben veriym. Değil. Ben de yeni iş değiştirdim ve nisan zammında zam almayacağımı söylediler ve buna göre anlaştık. İlk bir seneyi doldurmadan zamlardan faydalanamayacağımı söylediler yani.


  • va  (29.01.16 20:01:30) 
Genelde ilk yıl zam alamamak normaldir. Senin "yöneticninin baya üst yöneticisi" falan varsa kurumsal yerdir o, bir yıllık sözleşme bitince zam hakkı verirler. Söylendiği gibi, kurumsal yer birkaç yıllık çalışana "git" demek isterse zam yapmayabilir, ama 4-5 aylık çalışana zam yapmamak git demek değildir. Seninle oturmuş anlaşmış yakın zamanda, yaptıkları maaş teklifi bir süre daha geçerliliğini korur.

geçen sene ocakta 5 aylıklara zam yapılmış, bu ocakta 5 aylıklara zam yapılmamış da olabilir. kişisel değildir yani, o yılki gelir-gidere göre alınan bir karardır.
  • harzem  (29.01.16 20:20:00) 
git demek değil


  • Big bada bum bum  (30.01.16 00:34:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.