[]

Pedofil olduğunu bildiğimiz biri

Merhabalar,
Bir arkadaşımın yeğeni (5. sınıf öğrencisi), eve özel ders için gelen öğretmen tarafından tacize uğramış. İki hafta sonra anneannesine söyleyebilmiş. Anne, baba yok. Anne vefat etti yıllar önce, baba var da yok. Detayları anlatmıyorum gözünüzde canlanmasın diye, mide bulandırıcı.
Oldukça öfkeliyim kendi adıma. Ama kanıt/kayıt olmadığı için bir şey yapamazsınız denmiş aileye.
Öğretmenlik yaptığı okulu da biliyorum, adını da biliyorum. Buraya bile yazmak istiyorum adını gözünüzü açın diye, ama süper duyarlı, insan sevgisi coşkunu arkadaşlar sildirir diye yazamıyorum. Kesinlikle ifşa edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Nasıl ifşa edilir çocuğa zarar vermeden fikriniz var mı?

 
delil toplamanızın mümkünatı yok mu hiçbir şekilde? bence önce o konuya yoğunlaşın ifşa'dan önce.


  • loveinaflipbook  (29.01.16 13:01:19) 
Diğer ailelere ulaşmak banko yapılacak bir şey. Demişler valla, bir şey yapamazsınız diye. Aile de aman kız daha yıpranmasın, bırakalım peşini meselenin diye düşünüyor. İfşa etmek geldi benim aklıma sadece başka çocukların da başına gelmesin diye.
Bimer de şahane fikir, arkadaşıma danışıp yazıyorum hemen.Sağolun.
Ya zaten delil aramak delilik ve nasıl kanıtlanabilir ki böyle bir şey?
  • gayda  (29.01.16 13:07:00 ~ 13:08:38) 
savcıya haber verin, savcının bilgisi dahilinde eve gizli kamera koyun. nasılsa yine yapar en azından yeltenir. ama tabii çocuk bunu kaldırabilir mi sanmıyorum.


  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (29.01.16 13:12:31) 
taciz/tecavüz ve istismar vakalarını çoğu zaman delili olmaz zaten mağdur beyanı dışında. avukat olarak söylüyorum kesinlikle şikayette bulunun, kesinlikle sonuç alırsınız. dilekçe konusunda yardım isterseniz,gönüllü olarak yardımcı olarak isterim.


  • dahili meddah  (29.01.16 13:14:42) 
Ya diyorum ya kaydı, kanıtlanması imkansız bir şey. Çocukları yem gibi mi kullanalım? Berbat fikir.


  • gayda  (29.01.16 13:15:20) 
Çok teşekkür ederim dahili meddah. İleteceğim arkadaşıma.


  • gayda  (29.01.16 13:16:22) 
psikolog ve ya da konuyla ilgili uzman arkadaşlardan biri de çocuğun psikolojisini korumak için yapılması gereken doğru şeyler konusunda fikir verse ne güzel olur. @gayda isterseniz konuyla ilgili de ayrı bir başlık açın.


  • dahili meddah  (29.01.16 13:17:17) 
Ya bir site açsam veya adamın okulun sitesindeki fotoğrafını Facebook'ta paylaşsam, yayılsa bu adam böyle diye. Bana patlar mı?


  • gayda  (29.01.16 13:18:55) 
Öncelikle çok geçmiş olsun. Karakoldan ziyade doğrudan savcılığa şikayette bulunun. Karakol aşamasından savcılığa geçmesi de uzun sürebiliyor bazen. Şkayetten önce diğer ailelere ve çocuklara da ulaşabilirseniz dilekçenizde bu isimleri de belirtin, gerektiğinde tanıklık yapabileceklerinden emin olun. Başkaca bir delil temin edemezseniz (ki ben burda nasıl delil bulmak gerektiğini de pek anlayamıyorum. İlle olayı tekrarlatıp kameraya falan mı çekelim yani, neyse) yalnızca bu işinize yarayabilir çünkü.

Yalnız işin savcılık, mahkeme aşamalarında çocuk, pedagog eşliğinde yeniden dinlenilecek ve böylece ifadesi alınacak. Yani çocuk illa ki etkileniyor bu durumdan. Ama bimer ve milli eğitim şikayetlerini de göz ardı etmeyin.
  • mazeret dilekcesi  (29.01.16 13:19:38) 
@dahili meddah
Çocukluğunda (ilkokul 1) buna benzer bir şey yaşayan arkadaşım yirmilerin ortasında terapiyle atlattı bu durumu. Ve en yıpratıcı şeyin ifade/teşhis aşamaları olduğunu hala söylüyor. Adlî makamların beklentisi ne bu durumdaki bir çocuktan?

Cevap gelmiş zaten ben yazarken.
  • gayda  (29.01.16 13:21:13 ~ 13:25:15) 
www.kadinininsanhaklari.org burada yapılacaklar adım adım yazılmış. nasıl destek alınabileceği de. hukuki yolları denerseniz başka çocukları da korumuş olursunuz. ifşa nedeniyle herhangi bir suç işlemiş olmayın. unutmayın ki çocukları sevdiklerine yakınlarına zarar vermekle korkutuyorlar. ifşa eden kişiye gelecek en ufak bir tepki nedeniyle istismara uğrayan çocuk suçluluk duyabilir.


  • madarch  (29.01.16 13:26:11) 
@gayda ; öncelikle sadece şikayette bulunmanızı ve kesinlikle sosyal medyadan teşhir vs gibi bir eylemde bulunmamanızı öneririm. bu hukuki açıdan size zarar verir ve bence çocuk için de çok olumlu sonuçları olmaz.

sorunuza gelince. çocukların yalan söylediğini anlamak takdir edersiniz ki büyüklerinkinden çok daha kolay. çocukların ifadeleri de öyle büyüklerin ifadelrei gibi alınmıyor zaten, bu işe bakan savcıların da çocuk psikolojisi konusunda çok yeterli olmasa da bir eğitimleri var. uzman bir pedagog/psikolog eşliğinde sohbet eder gibi görüşme oluyor. çocuğun beyanı büyük oranda yeterli oluyor.

teşhis aşaması evet çocuk için biraz zorlayıcı olacaktır ama illa ki "evet o bana bunu bunu yaptı" demesini aramıyorlar merak etmeyin.

çocuk anneannesiyle paylaştıysa durumu, tabi uzman arkadaşlar yine daha iyi yönlendirir ama yine onun yardımıyla olayın detaylarını aktarabilir sanıyorum.
  • dahili meddah  (29.01.16 13:29:11) 
Ne demek ya kanıtlanamaz? Böyle durumlarda çocuk psikologa götürülür, psikologun "evet, çocuk gerçekten taciz edilmiş" raporu kanıt sayılır.

Evet, kesinlikle hem polise hem milli eğitime şikayet edin, soruşturma açılır. Büyük ihtimalle öğretmenlikten alırlar.
  • green knight  (29.01.16 13:29:38) 
Para cezasıyla yırtacağımı bilsem her türlü ifşa ederim. Diğer ihtimaller beni tutan.


  • gayda  (29.01.16 13:30:21) 
yav hem ifşa et rezil olsun adam hemde hukuki yollardan ne gerekiyorsa yaparsın


  • lorne malvo  (29.01.16 13:33:11) 
olay, kendinden büyük erkeklere aşık olan masum kızın hırçınlaşması şeklinde olamaz mı? yani hani küçükken herkes yaşından büyük kişilere aşık olur da sevdiği kişinin sevgilisi, karısı, kocası olduğunu öğrenince üzülür ya, belki onun gibidir, olamaz mı?


yoksa çok büyük bir suçlama olur bence. umarım olay jagten filmindeki gibi sonuçlanmaz.
  • m e b  (29.01.16 13:36:03) 
Patlar.
O zaman da bunu kanitlayamadiginiz için adam bana iftira edildi, adimlekelendi diye size hakaret ve maddi manevi tazminat istemiyle dava açabilir.

Üstelik böylesi bu tavır cozumleyici de olmaz.

Adam haklı çıktığı gibi eskisi gibi davranmaya devam edebilir,üstelik bu sefer elinde temize çıktığına dair resmi kanıtı da olur. Başkalarının cani daha fena yanabilir .

Öncelikle "ispatlanmış,yapacak ve şey yok" diye kim demiş? Bu kısım önemli.
Ikinci olarak dahili meddah çok kıymetli bir jest yapıp yol gösterebileceğini söylemiş.
Buradan başlayın.
Profesyonel davranirsaniz çözüme yonelirsiniz. Aksi halde elde edeceğiniz kuru gürültü ve boşa sarfedilen emek olur.

Dahili meddahla görüşün.
Olay evde olduğu için sanırım ilk şikayet merciniz savcılık olmalı.
Ama adam öğretmen olduğu için okuluna da bilgi verilmeli. Milli eğitime şikayet bu aşamada okul yöneticisi ile yapılmalı. Ilgilenmezlerse o zaman bimer'e yonelin.
Bu yolu resmi olarak tüketmeden diğerine geçmeyin. Amaç sonuca yönelik gitmek ortalığı birbirine katmak değil. Zaten zor bu konu,insanlar ustlenmek ve yanınızda olmaktan kacinacaklardir. Bir de ortalığı dalgalandirip bu durumu kullanmalarına, "bize gelme başkasına şikayet et" demelerine fırsat vermeyin. Unutmayın sakinlik en buyuk silahınız.

Üçüncü olarak siz bireysel sikayetinizi yaparken çevreyi de kolaçan edin. Bu durumu yaşayan kimler var. Belki şikayetçi oldular ve sizin haberiniz bile yok??? Bu işlerde gizlilik onemlidir cunku. Kimse kuzum tacize uğradı ben de şikayet ettim diye bağırarak gezmez.

Eğer bu durumu yaşayan başkaları varsa ve şikayetçi olmadilarsa ikna etmeye çalışın. Birlikten kuvvet dogar. Cekinebilirler, istemezler olabilir. Kimseyi kinamayin.Unutmayin onların da cani en az sizinki kadar acıdı ama herkesin acıya vereceği tepki farklıdır.

Ama asla yalnızım diye sikayetinizden vazgecmeyin. biliyorum,Bana söylemesi kolay görünüyor,ama sizin ne kadar zor durumda olduğunuzu anlıyorum. Lütfen dik durun.

Son olarak da mutlaka psikolojik destek alın. Hem kız, hem de onunla ilgilenen yetiskinler için gerekli.
Aile sosyal pol. Bak. Açmış olduğu sosyal hizmet binalarında ücretsiz terapistler var. Onlara başvurun.
Kızın yaşadıklarını atlatması, velisinin de bütün bu zor süreçte yilmadan ayakta kalmasi icin gerekli.

Unutmayin. Ofkeyle kalkan zararla oturur.
Çözüme yonelin. Aksi halde hersey hiç olacağı gibi bir de üstüne kendinizi pedofil birine binlerce lira tazminat öderken bulabilirsiniz.
  • balik kraker  (29.01.16 13:37:06) 
@ m e b: Olamaz.


  • gayda  (29.01.16 13:37:24) 
@balik kraker: Haklısın malesef. Teşekkürler.
Bir de çocuğun yasal vasisi hiç arayıp sormayan, görüşmeyen babası. Bu da sıkıntı aile için.

  • gayda  (29.01.16 13:40:11) 
önce çocuğu psikolağa götürseniz onlar rapor falan veremiyor mu ya? bu arada çocuk çok yıpranmaz yani sizinle konuşmaktan daha rahat olabilir bile. yani önce kesinleşsin, iftira deyip geçemesin herif sonra atılır zaten, ekstra bir şey söylemenize gerek kalmadan nasıl biri olduğu da yayılır.


  • pamuk helvalar cebe  (29.01.16 13:50:24) 
@gayda; yasal vasisinin babasının olması da önemli değil. aileden biri hatta siz bile gidip savcılığa bildirseniz ihbar kabul edip incelemek zorunda. çünkü şikayete tabi bir suç değil bu, doğrudan kamu davası açılır.


  • dahili meddah  (29.01.16 13:52:45) 
cevapların hepsini okumadım muhtemelen yazılmıştır ama "kayıt yoksa bişi çıkmaz" diyen adam bakkal mahmut emmi falan heralde. diğer taciz olaylarında mağdur faile "du bi dakka" diyip kayda mı alıyor olan biteni? lütfen işin peşini bırakmayın.


  • littlejack  (29.01.16 14:04:08) 
Ben ömrüm boyunca bırakmayacağım bu işlerin peşini. Anneanne, dede, teyze; birincisi çocuğun daha fazla yıpranmasından, ikincisi babasının almaya kalkmasından çekiniyor. Ben @dahili meddah'ın ve sizlerin söylediği şeyleri iletip, ikna etmeye çalışacağım hukuki süreç için.


  • gayda  (29.01.16 14:08:53) 
1-Polise gidin.Çocuk Şube
2-Savcılığa başvurun

Her iki durumda da görüşmeyi bir pedagog(psikolojik danışman) veya psikolog yapacak çocukla ve bu görüşmeler zihninizde nasıl canlanıyor bilmiyorum ama gayet çocuğun kendini rahat hissedebileceği şekilde yapılmaya çalışılır. Evinde okulunda vs ve sivil kıyafetli kişiler gelir. Dediğim gibi bu süreci bilen birileri yürütür ve diyelim ki emniyetin personeli yetersiz ramlardan psikolojik danışman talep edilir. Ve sorgulama gibi bir havada yürütülmez. Bu süreç tekrarlanmamaya çalışılır genelde karakola git anlat savcıya git anlat şeklinde çocuğun tekrar tekrar olası moda girmesi engellenir vb.
Sakin olun, önce resmi kanaldan girişimde bulunun
  • dr.ramiz  (29.01.16 14:32:50) 
Çocuk bedenime dokunma derneğinden haberdar mısınız? Dernekle iletişime geçerseniz seve seve yardımcı olunur.


  • buraya yalniz uyanmak icin geldim  (29.01.16 15:13:14) 
Çim (çocuk izleme merkezi) var mı bulunduğunuz yerde araştırın. Özel eğitimli savcı ve uzmanlar görüşüyor çocuklarla. Prosedürleri araştırabilirim sizin için? Uzman olarak çalışan arkadaşım var. Özelden biraz daha bilgi vermeniz mümkün mü bana şehir vesaire?


  • Phoebe  (29.01.16 15:45:23) 
çocuk bir psikiyatriste götürülüp gerçekten emin olmadıkça bir şey yapmamanızı şiddetle öneririm. eğer gerçekten yaşanmışsa bu olay, o noktada direkt polis ve savcılık vasıtasıyla olayı çözersiniz.


  • sen git ben geliyorum  (29.01.16 17:23:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.