[]

İşyeri Servisi Hakkında

Selamlar,

Yaklaşık 1.5 yıl önce başladığım şirket çalışanlarına servis imkanı sunuyor. Şirket anadolu yakasında ve servisimiz avrupa yakasından bizleri alıyor. Servise bindiğim durak ile evimin arasında yaklaşık 6-7 km var. Her sabah şahsi arabamla gidip, yakında bir yere park edip oradan da yürüyorum.

Şu sıralar servis ile ilgili şikayetler söz konusu (araç, şoför vs.) bu yüzden de muhtemelen en azından şoför değiştirilecek ve saatlerde 3-4 dakikalık oynama yapılacak.

Şimdi ben servisin evime yürüme mesafesinde bir yerden geçmesi için nasıl bir yol izlemeliyim? Bir önceki duraktan bağlantı yolu aracılığı ile çok fazla vakit kaybı olmadan bu mümkün olabiliyor.

Bununla ilgili hem servis şirketi, hem çalıştığım şirket hem de servisi kullanan kişiler ile ilgili nasıl bir yaklaşım uygun olur? Örneğin servisi kullananların kabul etmeme gibi bir hakkı var mı? 1.5 yıldır zaten bu şekilde idare ediyordum fakat çok da büyük bir vakit kaybı olmayacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

 
İdari işlere yaz, değerlendirirler belki.
Yolu toplam ne kadar uzatıp kaç kişiyi daha alabileceği detayını da verirsen iyi olur.

  • cakabo  (29.01.16 12:49:32) 
kurumsal bir firmanın servis hizmetini de idare eden departmanın müdürü olarak konuşuyorum:)
servis güzergahları, şahsi olarak değiştirilmez, ancak güvenliği tehlikeye atacak bir durum var ise yeniden gözden geçirilebilir. onun dışında bu okul servisi değil ve hiç bir servisimiz insanları evlerinin önünden almıyor.
bence siz yine de bu işle ilgilenen kişiye bir sorun şirketinizde. eğer güzergah yeniden ayarlanacaksa, böyle bir düzenleme rica ediyorum diyin, eğer güzergahı uzatmayacak, kilometrede bir fark yaratmayacaksa kabul edilebilir belki.
servis kullanıcıları yeni güzergahları kabul etmek zorunda değil elbette, kendi imkanlarıyla da gelip gitmeyi seçebilir.ama şunu bilin ki o güzergahlar tek bir kişi tarafından oluşturulmuyor, mutlaka insan kaynaklarından da onay alınıyor.
  • interview with the vampire  (29.01.16 12:50:40) 
cevaplar için teşekkürler.
@interview with the vampire, servisi kullanan benden başka 8 kişi var bunlardan 5'i evinin hemen önünden biniyor. Diğer 3'ü de (benimle birlikte binenler) yürüme mesafesindeler. Ben zaten evimin önünden alsın demiyorum ancak en azından yürüme mesafesinde olması benim için çok iyi olur.

  • mystb  (29.01.16 12:57:22) 
dediğim gibi mesafeyi ve maliyeti çok arttırmayacaksa kabul etme ihtimalleri var.


  • interview with the vampire  (29.01.16 13:00:04) 
interview with a vampire gibi yetkili bir mercii değilim. Bizim serviste yaşadığımız zorluklardan ve tecrübelerden bahsedeyim. Bizde, serviste bir değişiklik yapılması için, servisteki herkesin onayı gerekiyor. Bir kişi bile itiraz etse değişiklik yapılmıyor. Değişikliğin yapılması için servis sorumlusu herkesten dilekçe topluyor ve tam sayıya ulaşıldığında iletiliyor ve işleme konuyor.

Bunun dışında, sizinki gibi bir durumu olan kişi vardı. O kişi, servise 3 km kadar uzakta oturuyordu. Şoförle anlaştılar. Kadın, şoföre 200 TL veriyor ayda, şoför de sabah ilk onu alıyor, her sabah servise başladığı noktaya zamanında gelme şartıyla. Biz de servisçe şikayetçi olmadık. Kadın da normalden 20-25 dakika erken çıkıyor yürümemek için.
  • aychovsky  (29.01.16 13:00:06) 
prosedürler şirketten şirkete değişebilir tabii ama bizde servisteki her insandan farklı ses çıkıyor. bir de onlardan onay aldığımızı düşünemiyorum :)
güzergah değişimi herkesi fazla fazla etkileyecek ise ancak yapılabiliyor böyle bir istisna.

  • interview with the vampire  (29.01.16 13:03:10) 
şirketinizdeki servisle ilgilenen birimle görüşün, güzergahta şu şekilde değişiklik istiyorum diye.


  • kalimotxo  (29.01.16 13:14:30) 
kurumsallık vs ile alakası yok bu konunun...
aşırı derecede kurumsal olup da çalışanının rahatını, huzurunu vs bi tarafına takmayan şirketler de var, "anaokulu mu bu evlerine kadar bırakalım" derler ki bire bir bana söylendi bu. bu ve benzeri şirketler, genelde çalışanın (ya da çoğunluğun) ne dediğini umursamaz. en kÂrlı, en az maliyetli çözüm ne ise onu uygular. sen ister memnun ol, ister olma.
güvenlik tehdit eden durum vs demiş bir arkadaşımız.
yani nasıl tepki versem bilemedim...
illa başına bir şey mi gelmesi lazım çalışanın? illa yolda kayıp düşmesi mi lazım? illa peşine bir sapık mı takılması lazım? hasta olmadan doktora gidemiyor muyuz? önlemi önceden almak, önce insan demek çok mu zor???

özetle, illa bıçak kemiğe mi dayanacak bi şeyleri iyileştirmek için?

neyse. size önerim, siz yine de şansınızı deneyin. güzellikle anlatın durumu. belki halden anlayan, anlayışlı birileri çıkar karşınıza. benim 1.5 sene sonra da olsa problemim çözüldü. bu süre içinde hep konuşarak, tatlı tatlı anlatarak çözmeye çalıştım(k). bu kadar uzun sürmesi de, insana verilen kıymeti(!) gösteriyor ama buna şükür...(demeyi öğretiyor bu düzen)
  • whatyougetiswhatyoudid  (29.01.16 16:21:48 ~ 16:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.