[]

Yeni kimlik, akbil ve ehliyet çıkarttırmak?

Cüzdanım iki ay önce yurtdışında çalındı. En masrafsız ve kolay bir şekilde nasıl yeni bir kimlik, akbil (öğrenci) ve ehliyet çıkarttırabilirim?




 
geçmiş olsun.

bildiğim tek şey akbil konusu.öncelikle çalınan akbilini iptal ettireceksin.sonra 7 gün yada 10 gün bekleme süren var.sonra 20 lira cezanı ödeyip öğrenci belgeni verince yeni akbilini alıyorsun.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (29.01.16 01:38:19) 
pek ucuza malolmuyor açıkçası. 5-6 tane vesikalık ayarla önce. sonrası;
-kimlik için muhtardan bir belge alıyorsun 6tl,
-o belgeyle nüfusa gidiyorsun 7,5tl kimlik kartı için + 80-90 lira bi cezası var. hemen ödersen indirim varmış ama ben hiç ödemedim,
-ehliyet için 119tl kart ücreti var,
-akbili ilk defa kaybediyorsan 20tl. eskisinin içinde para varsa onu da yenisine aktarıyorlar. kartı çıkartırken sorarsın. bekleme süresini duymadım bu arada ben hiç akbil için, kart merkezine gidip kaybettim dedim anında çıkarttı verdi adam. yeni geldiyse bilmiyorum.

bu arada şu çipli ehliyet ve kimliklere geçişte eskisini istemiyorlarsa belki daha ucuza kapatabilirsin ikisini..
  • nrmnm  (29.01.16 06:04:26 ~ 06:13:10) 
Polise çalındığına dair tutanak tutturursan kaybetme cezalarını ödemezsin.


  • gozu acik sevisen yahudi  (29.01.16 07:24:34) 
@nrmmmm dediklerin sanırım çalıntı için değil, kayıp için?

bir de çalıntı max 1 ay içinde bildirilmezse ceza olayını ben de duydum ama yurtdışındaydım sonuçta. polise almanca ve flemenkçe polis raporlarımla gitsem tutanak tutarlar mı? cezadan yırtar mıyım?
  • rivulet  (29.01.16 07:55:24 ~ 07:56:59) 
@rivulet çalıntı ile kayıp arasında fark yok hepsi zayi (kayıp) olarak işlem görüyor. yazdıklarım arasında ceza olan sadece nufüstaki 90 liralık kısım, onu da ödemeyebilirsin zaten. gerisi değerli evrak ücreti o yüzden onlardan kaçış yok.

sen yine bir şansını dene yine ama ceza ödememek için gerçekten çaldıran da, kaybeden de tutanak tutturmaya polise gittiğinden polis tutanak tutmuyor kolay kolay ..
  • nrmnm  (29.01.16 08:49:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.