[]

Hep roman okumaktan sıkıldım

Hep roman okumaktan cok sikildim hem de sanirim artik kendimi gelistirmeme bir faydasi olmuyor. Sayisal bi' bolum mezunuyum. Bunu soylememin sebebi su; sosyal bilimler uzerine kitaplar okuyup kendime bir seyler katmak istiyorum ama konuya hic vakif degilim. Bu yuzden ne okumam, kimleri okumam gerekiyor hic bir fikrim yok. Kitap tavsiylerinize acigim. Felsefe olur, sosyoloji olur, psikoloji olur...
Yol gosterirseniz cok minnettar kalirim.



 
stephen hawking-zamanın kısa tarihi.
platon-devlet
platon-sokrates'in savunmasu.
komunist manifesto belki?

öyle aklıma geldi yazdım işte. bi ton var. goodreadsde okuma listeleri var. youreads diye türkçe bir site de yardımcı olabilir sana.
  • in search we trust  (28.01.16 21:20:08) 
ben genelde internete ve televizyona uzak olduğumda iyi kitap okuyorum. sen de öyle yap sonra da evde ne kitap varsa başla.
george orwel hayvan çiftliği oku çok kolay kitaptır bi de büyülenirsin okurken, adam fawer'in kitapları akıcı aksiyon falan var. zülfü livaneli'nin serenad'ını okudum geçende o da güzel okunuyor. zorlamıyor adamı. bir tavsiyem de çeviri kitap okuyacaksan can yayınları falan al, pahalı bi kitap olsun yoksa kitap okumaktan soğursun. bazı çeviriler çok sıkıntılı oluyor.

  • it could be wrong  (28.01.16 21:20:20) 
komunist manifesto'da boğulursun, planton'un kitapları da ağır gelebilir. stephen hawking 'in kolay okumalık bişe yazdığını sanmıyorum. adam bi cümle kursa ben 40 gün düşünüyorum :D


  • it could be wrong  (28.01.16 21:22:52) 
felsefe olarak tavsiye edebileceğim bi kitap "hala hayalleri olanlar için felsefe". ayrıntı yayınlarından çıktı ve ben de geçenlerde aldım bi oturuşta bitirdim. hem eğlenceli anlatımı hem de kısa olması etkili oldu.

psikoloji olarak da ırwin yalom'un kitaplarını okuyabilirsin bence. divan adlı kitabı başlangıç için iyi olabilir kanısındayım.
  • hazarcan  (28.01.16 21:25:34) 
aha buldum. oturup mesneviyi okuyun bence!


  • in search we trust  (28.01.16 21:26:29 ~ 21:26:43) 
@in search we trust sagolasin. Gecen kapitali mi okusam dedim de gozum korktu fazla kalindi. Onlar biraz sonraya kalsin:/ goodreadse bakmak aklima gelmedi ama acaba aradigim gibi konuyla hic alakasi olmayan birine temel seviyede kitaplar onerecek bir liste var midir ki?

@it could be wrong dedigin romanlari okudum aslinda, iste benim istedigim daha cok sosyal bilimlere yonelik arastirma kitaplari mi desem ne desem bilemedim.
  • lahanakafa  (28.01.16 21:30:47) 
sosyoloji, psikanaliz, edebiyat kuramı ve felsefe oku.

emile durkeim
foucault
freud & adler & jung
sartre & beauvoir & kierkegaard
bertrand russell (batı felsefesi tarihi vb.)
berna moran (ve buradan hareketle G. Lukacs, Plehanov, Şklovski vb. isimler)
kate millett
jean piaget
herbert marcuse
derrida
althusser
lacan

bu isimnleri ve ilgi alanlarını araştırsan bile birçok başka kaynağa ulaşırsın.
  • lesmiserables  (28.01.16 21:48:56) 
halil inancık'ın tarih kitaplarını oku.

sana bişey katmaz.
çok şey katar.
  • sonbaharadam  (29.01.16 10:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.