[]

odyofil telefonu

yeni bir cep telefonu alacağım ve kriterlerimin başında kaliteli müzik dinletebilmesi geliyor. biliyorum ki iphone'lar bu konuda iyi ancak ben android kullanmaya devam edeceğim, haliyle sizlerden müzik kalitesi yüksek android telefon önerisi isteyeceğim.

kalite mevzusu subjektif, biliyorum. aranızda "bu adamın kulağı çok iyi ağbi" diyecek kadar tanıdığım biri de yok. o yüzden elinizi vicdanınıza koyun ve deyin ki: ben bu işi biliyorum kardeş, şu telefonda şu kulaklıkla şu şarkıyı flac dinledim, gitarı çalan adam davulcunun tam 149 santim önünde!

tamam, bu kadar olmasa da olur :/

araştırmalarım sonucunda ulaştığım veriler muğlak; kimi diyor lg v10'da manyak bir dac var, kimi diyor htc beats ile çalıştı en süper olcak herhalde, kimi diyor sony bu ağğbi tabii ki süper kaliteli. teknomarketlere gidip telefonlara flac yükleyip dinleme durumu pek mümkün değil takdir edersiniz ki, o yüzden sizlerin yardımına koştum. kendi tecrübeniz olur, sağdan soldan duyumunuz olur, yorumlarınız olur; hepsine açığım.


bunlardan bağımsız bir seçenek daha var ki, sansa clip+ ya da muadili bir ufaklık alıp kafamı rahat ettirmek. birden fazla cihaz taşıma fikrine alışabilirim ama kafamı kurcalayan konu bir de fellik fellik 320kbps-flac aramak; bulamamak. telefonda spotify 320 ile götürüyor şimdilik, tidal falan da geliyor zaten. bilemiyorum altan...

 
htc one a9'u bir inceleyin.
www.youtube.com

  • copy paste  (28.01.16 21:07:00) 
samsungun bazı telefonlarında (evet hepsinde yok) wolfson dac var o telefonu bulup alman lazım.

mesela bende ipod 5g var ve telefon olarak da galaxy a5 var ikisinde de bok gibi ses geliyor fakat eşimin telefonu s4 mini ve audiofile ses alıyor çok memnun. araştırdık onda wolfson dac mevcutmuş.
  • neira  (28.01.16 21:09:05) 
@neira güzel bir noktaya değindin, dac özelinde ben de yaptım birkaç araştırma ama pratikte ne kadar etkili olduğuna dair net bir şey yoktu kafamda, adı duyulmamış çinli markalarda bile kullanılmış ama yazılımsal olarak desteklenmedikçe pek etki etmiyor falan diyen de vardı; senin yorumun netleştirdi bir şeyler.

wolfson özelinde samsung araştırması yapacağım o halde, teşekkürler.
  • baba jo  (28.01.16 21:17:02) 
Audiophile isen LG v10 tabi ki. Yabancı audiophile forumlarına falan bakabilirsin bu konuda. iphone veya samsungun son modelleri "kaliteli dac" kullanıyor ama lg v10 doğrudan audiophile'leri hedef almış.

ancak herkesin ortak görüşü "bir telefon olduğunu unutmazsan en iyi ses lgv10'da" şeklinde. Ama en hassasları illa ki kendi dac'ımı yanımda taşırım diyor.

Lg v10 alsan da en iyi ses için dikkat etmen gereken şeyler var mesela www.head-fi.org
  • harzem  (28.01.16 21:38:49) 
sonylerde hi-audio diye bir özellik vardı. iyi ses verdiğini iddia ediyor.


  • sutlu nescafe  (28.01.16 21:45:37) 
marshall london


  • partizan  (28.01.16 22:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.