[]

Ataması yapılmayan öğretmen'in tam anlamı nedir?

Şimdi eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra branşa göre KPSS ye giriliyor. Ataması yapılmayan öğretmen KPSS den iyi not alamayan mı yoksa KPSS süper mükemmel olduğu halde atanamayan mı?




 
Kpss'ye girip gerekli puan turunde istenen sartlari (50 uzeri almak gibi) saglamasina ragmen atanamayana denir.


  • gradacion  (28.01.16 18:42:33) 
İyi de bu saçmalık. Devlet seni atamak zorunda değil ki? Ben de Fen-Edebiyat bölümünde okuyorum. Kimse bana okulu bitir öğretmenlik hazır demedi. İnsanların bunu bilerek seçim yapmaları gerekir bence.


  • tavish11  (28.01.16 18:54:03) 
devlet atamak zorunda değil ama, bazı branşlarda öğretmen eksiksiği olduğu halde kadro açılmayıp atıyorum 85le atanamıyorsun, bazı branşlar ise öğretmen fazlası olduğundan normali haftada 40 saatse, 10 saat derse giriyorlar ve o branşlarda yine de hayvan gibi kadro açılıyor, 60la atanıyorlar.
devlet, kimseye iş vermek zorunda değil, ancak ben atıyorum fen edebiyat okudum ve toplamda ülkede benim branşımda 10.000 öğretmen eksiği var, buna rağmen eksik olmayan dallarda kadro açılıyor, sırf o öğretmenleri görevlendirmek için her mahalleye imam hatip açıyorlarsa, benim branşımda ise yıllardır kadro açılmadığı için mükemmel kpss puanlarıyla atanamıyorsam, devlete tepki göstermek hakkımdır.

  • alice practice  (28.01.16 19:03:11) 
www.tbmm.gov.tr

MADDE 49. – Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir.

(Değişik: 3.10.2001-4709/19 md.) Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır.

www.turkegitimsen.org.tr
12 yılda atanamayan öğretmen sayısı 70.000 den 350.000'e çıktı.(mayıs 2015)
2014'te bu sayısı 330.000'di.
  • rakicandir  (28.01.16 19:09:08 ~ 19:18:18) 
Ne demek devlet atama yapmak zorunda degil. Egitim fakulteleri neden var acaba? Devlet yillarca kendi verdigi egitime guvenmiyor diplomasinda ogretmen yazan adami yooo okul boyunca girdigin sinavlar yetmedi, mezuniyet falan hikaye bir de kpss'ye gireceksin orada hayatin boyunca anlatmayacagin derslerden de sorumlu olacaksin diyor. Eeee tamam diyorsun uzerine yuzlerce lira para verip basvuruyorsun (bu rada niye parayi yine ben veriyorum o da tartisilir) taban puan belirliyor cok uzerinde aliyorsun eee ben seni atamam niye peki? Nasil bir aciklamasi olabilir bunun? Hem siz sadece fen edebiyat mezunlari mi atanamiyor saniyorsunuz da devlet boyle bir taahhutte bulunmadi diyorsunuz. Sunu ayri tartisiriz ama fen edebiyat fakultelerine formasyon hakki verilmeli mi verilmemeli mi?


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.01.16 19:40:58) 
Ayrica atamasi yapilmayan ogretmen yerine devletin ucretli ogretmen calistirdigini da biliyorsunuzdur. Bu ogretmenlerin cogunun nasil secildigi malum. Ya branslari disinda derse giriyorlar (xyz mezunu ingilizce ogretmeni) ya da hic ilgisiz bolumlerden mezun olup ogretmenlik yapiyorlar (su urunleri mezunu tarih ogretmeni). Formasyonu falan gectim zaten. Gercekten ogretmenlik mezunu olan ucretli ogretmen arkadaslar da ayni kadrolu gibi nobet tutuyor, is yuku tasiyor ve onun ucte bir maasini aliyor yazik gunah degil mi? Egitim politikasi boyle olur mu?


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.01.16 19:47:06) 
@acemi benim sorum uzerine yazmissin sanirim. Egitim fakultesi - devlet okulu size ne ifade ediyor acaba? Egitim fakultelerinden mezun ogretmenler atanmazlarsa sizce devlet okullarinda ogretmen olarak kim gorevlendirilmeli? Mesela sizin yerinize ayni bolumun teknikeri ayni isi yapabiliyor mu?(tekniker kelimesi asagilamak adina kullanilmamis olup egitim farkliligi belirtilmek icin kullanilmistir)


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (28.01.16 19:58:30) 
40 puan alıp atanamayana da 90 puan alıp atanamayana da "ataması yapılmayan" diyorlar. bu puan farkı da sözüm ona ihtiyaca göre yapılan kadro tahsislerinden kaynaklanıyor. şu anda hükümete sorsan en en ennnnnnnnnnn çok din kültürü öğretmenliğinde açık var. tabi bu koskoca bir yalan. meb de öğretmenim ve gayet rahat gözlemleyebiliyorum hangi branşta açık olduğunu.


  • ya ben lan neyse  (28.01.16 20:26:45 ~ 20:27:57) 
standartı yok. bölüm kontenjanına göre değişiyor.
kimi bölümde 85 ile atanamıyorsun ama ingilizce öğretmenliği gibi bölümlerde 67 ile falan atanabiliyorsun.
devlet ihtiyacına göre almalı, onun dışında eğitim fakültelerinde okuyan çoğu öğrencinin öğretmen olma potansiyeli taşımadığını düşünüyorum. çoğunun kendi branşındaki konuları bildiği yok. insan bilmediği bir şeyi karşısındakine nasıl aktaracak ki?
onun dışında kpss'ye girip 50-55 alıp atanamıyoruz diyenleri de doğru bulmuyorum.
devletin verdiği sosyal hakları da yeterli bulmuyorum. çünkü öğretmen, bir insanın hayatında önemli bir yere sahip. daha iyi haklara sahip olmalı ama hakedenin öğretmenlik yapması gerektiğini düşünüyorum.
  • alibaba06  (29.01.16 08:38:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.