[]

Kediler Hakkında 3 Soru

1- Kedinin iç parazit, dış parazit vs. hiç aşısı olmasa ne olur ? Baktığım kediler şantiyede dolanan kediler alıp veterinere götürme şansım yok.

2- Bunların niye burnu hep ıslak gibi normal mi bu ?

3- Genelde severken mırıldayıp kuyruklarını sertçe sallıyorlar bu iyi hisssediyorum mu yoksa huzursuzum mu demek ?

 
1-sokak kedileri zaten öyle yaşıyor.
2-hasta olabilirler,üşüyor olabilirler ya da hiçbir şeyi olmayabilir. sadece burnu ıslak=hastadır (veya değildir) denilmez.
3-mart ayına 1 ay var ve şimdiden başladılar.
  • rakicandir  (28.01.16 15:34:56) 
burnu kuru olsa sıkıntı zaten, ben sağlıklı ve burnu kuru bir kedi görmedim :) köpeklerde de öyle burnu kuruysa ateşi çıkmış anlamına filan geliyor.

hoşuna gitmiyorsa durup sevdirmeye devam etmez zaten kedi. mırıldamak dediğin karnından gırıl gırıl titreşimli ses gelmesi gibi bir şeyse huzurlu oldukları zaman çıkarıyorlar.
  • ta leukippos  (28.01.16 15:37:56) 
1- parazitler önemli tabii ama bazı aşılanabilir hastalıklar kedilerde salgınlaşıp kırıma yol açabiliyor. aşılarını yaptırmakla uğraşamazsın. evde bakıyorsan, bence doğal seçilime bırak işi. ben arka bahçede 20 kadar kedi baktım geçen 6 ayda, bunların 5-6 tanesi sağ kaldı.

2- normal.

3- huzur ve huzursuzluk/yaralanma durumunda benzer şekilde mırlıyorlar. kuyruğu sallamak sert ve ritmikse kötü,böyle kıçını devirip kuyruğu pıt pıt yere vuruyorsa sorun yok. kedi kulaklarını kısınca tehlike sezmiş demektir. o halde pek yaklaşma, tedirginliği artar.
  • kargn  (28.01.16 15:41:31) 
1- benim yarı ev yarı sokak kedimin de hiç aşısı yok bir şey olduğu da yok
2- ıslak sağlıklı, kuru hasta demek
3- kedi mutlu (mırlamadan sadece kuyruk sallıyorsa hosuna gitmiyordur) az evvel benimki yaptı da :P
  • neira  (28.01.16 15:58:57 ~ 16:02:56) 
1- İç parazit, dış parazit varsa kedide eğer, kedinin hastalanmasına, sağlığının kötü etkilenmesine sebep olur aşısız dolaşması.

2- Normal. Islak olmadığında endişelenmek lazım hatta.

3- Birbiriyle çelişen duygular içindeyim, ne istediğime karar vermeye çalışıyorum demek kuyruk sallamak.
  • whimsical  (28.01.16 16:23:15 ~ 16:24:03) 
1- iç parazit de dış parazit de gelişmelerini engelliyor fazlaysa. Önlem olarak aşı yaptırmakta fayda var.

2- burnu ıslak olmalı zaten, normal.

3- mirlamasi huzurlu olduğunu gösterir ancak kuyruğunu tepkili tepkili vuruyorsa yanlış bir şey yaptığınızı anlatmaya çalışıyor olabilir :) o esnada elliyor, temas kurmaya çalışıyor olabilir misiniz? Onu yapmayın diyor Bence. Bizimki öyle. Tam uyuyacakken iki elleyeyim diyorum, hem uyuyor hem kuyruğu çarpıyor ordan oraya :)
  • piremses  (28.01.16 17:16:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.