[]

Bükreş'te kalacak yer

2 erkek, 1 kız olarak 19-22 Şubat arası Bükreş'e gidiyoruz. Tek oda tutacağız. Ben ortamını sevdiğim için hostelde kalmak istiyorum. Bir de işletenler genç oluyor; walking tour, pub crawl, takılacak yerler konusunda yardımcı olabiliyorlar. Arkadaşlar biraz daha hassas ve konfor peşinde, biraz da Romanya olduğundan çok güvenmeyerek. O yüzden hostel olsa da ensuite ve kaliteli olmalı.

1. Şehir merkezi tam olarak neresi? Lokasyon hem sightseeing hem de gece eğlencesi için merkezi olsun istiyorum. Bir meydan ismi ya da direk Google Maps linki verirseniz harika olur.
2. Hostelworld'de %80 üzeri puan almış yerlere güvenebiliriz değil mi? Özellikle güvenlik ve temizlik konusunda. Hiçbirimiz Romanya'ya gitmedik daha önce de...
3. Bizzat "şurada kalın" önerileriniz de varsa buyrun.
4. Tüm evi tutacak şekilde Airbnb daha mantıklı mı olur acaba?

Teşekkürler.

 
şehir merkezi lipscani denilen yer.

www.google.com.tr

bu linkte gözüken kırmızı kısmın daha çok yolun sol tarafında kalan yerleri. old town diye de geçer. bütün barlar, publar vs burda. canlı müzik ve ortam konusunda favori mekanım bordello da burda :)

ünlü clublar daha çok şehrin biraz dışında oluyorlar.

sightseeing anlamında bükreşin parkları ve bir de parlamento binası dışında pek bir şey yok gibi. varsa da ben bilmiyorum. en büyük parkının adı herastreu.

onun dışında günübirlik brasov'a gidebilirsiniz belki trenle. daha medieval ve avrupai bir havası var brasov'un. yemekleri de çok güzel :)

kalacak yer konusunda bir bilgim yok maalesef.
  • king lizard  (28.01.16 14:32:42 ~ 14:41:35) 
lipscani, unirii, calea victoriei, piata romana merkez denebilecek alanlar. en hareketli alan lipscani'dir. hostel hakkında hiçbir fikrim yok. genelde apartman dairesinde kaldım. en son ise Hotel SS Residence Unirii deydim. burası da iyidir. 3 kişi nasıl kalırsınız bilemem.

nerede kalırsanız resepsiyondan caru cu bere'den rezervasyon yapmasını isteyin, oranın yemeklerinden tadın.
  • amuzende  (28.01.16 14:35:07) 
hocam bukrese bir defa gitmisligim var. 5 gun kaldim ama gorevli gittigim icin otel ulasimi ordaki rehberler hallediyordu. fakat gozlemim cok guvenli bir yer degil. hostel yorumlarini iyi okuyun derim onlar size fikir verecektir. ben olsam romanyada airbnb'ye guvenmezdim. merkezde olmasina ragmen bazi cadde ve sokaklar ozel guvenlik bolgesi gibi, giris cikisinda cadde cadde sokak sokak bizim degenekciler gibi ozel guvenlikler vardi. cok tekin yerlere benzemiyordu. dolayisiyla hava karardiktan sonra ekstra dikkatli olmanizi tavsiye ederim. iyi eglenceler.


  • bim tribi  (28.01.16 20:01:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.