[]

yüksek lisans yapmadan doktora şansı devam ediyor mu?

yüksek lisans diploması olmadan doktoraya başvurulabilineceği yazılıyor. resmi gazetede yayımlanmış falan. fakat hâlâ devam ediyor mu? bunu yapan bi görümcenizin oğlu, komşunun torununun arkadaşı falan var mı?

hadi bi cevap..


 
Birleşik doktora diye aratın, bulacaksınız.


  • uyuklayankedi  (27.10.09 13:40:29) 
var evet.


  • metox  (27.10.09 13:45:25) 
süpersin kedi kardeş.

baktım, fekat "aa şu bölümde varmış, ama şu üniversite birleşik doktora yaptırmıyormuş" gibi bi şey bulamadım. bunu hangi üniversiteler yaptırıyor, hangisi yaptırmıyor, liste neyim yok :(

hadi bi el atın ya. elinize mi yapışır.
  • lovemyself  (27.10.09 13:48:18) 
3.00 ve üstü lisans ortalamnız var ise bütünleşik doktoraya başvuru yapabilirsiniz. ancak iyi üniversiteler genelde bu tür öğrencilere bir yıl hazırlık gibin bir şey okuttturur. bunun dışında bir çok üniversite bu duruma sıcak bakmaz. ve son olarak:) eğer gerçeknten gelecek vaad eden bir öğrenci iseniz üstte yazdılarımın bir geçerliliği yoktur dilediğiniz üniversitede doktoranıza başlayabilirsiniz.


  • bir zamanlar cocuktum  (27.10.09 14:03:45 ~ 14:04:12) 
ikinci sorunuzun cevabı ; 3.00 üstü ortalamanız var ise doktora programı olan bütün üniversitelere başvurabilirsiniz. yani bu hak üniversiteler bazında tanınan bir hak değişdir, gerekli şartları sağlıyorsanız bütün ünilere başvuru yapabilrisiniz.

pek bir resmi cevap olmuş bu
  • bir zamanlar cocuktum  (27.10.09 14:05:29 ~ 14:06:42) 
okuluna ve bölümüne göre değişir. istediğin okula göre arama yapman lazım, tek tek.
yapıver, nolcek, eline mi yapışır :)

  • vejeteryan vampir  (27.10.09 14:12:11) 
bütünlesik doktora da yine yüksek kadar tez döküyorsunuz, yüksek lisans yapmadan doktora diye birsey yok pratikte. onu da söylemis olalim.


  • atmacaged  (27.10.09 17:20:51) 
var ama genelde sozde var cogu bolum kabul etmiyor. bilkent siyaset kabul ediyordu bir de kultur kamu hukuku. fen bilimlerini bilmiyorum.


  • alkolikfedai  (27.10.09 21:05:46) 
odtü'de hemen her bölümde yapabilirsiniz, yapan-yapmakta olan-bitiren bi sürü arkadaşım var, ayrıca sadece bir tez yazılıyor, iki tezlik iş de yapılmıyor.


  • opucuk baligi  (27.10.09 23:18:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.