[]

Kısmetsiz olmak

Hayatimda kaçırdığım fırsatın, hayal kirikliklarinin, olmayislarin, olmayislarin haddi hesabi yok.

Yillarca inkar ettim, pozitif bakmak uğruna ama yok, olmuyor.

Elimi attığım her sey kuruyor. Diyelim bir is teklifi geldi, her sey mukemmel, şirket mukemmel, maas mukemmel, israrla istiyorlar beni, bakiyorsun olmuyor. Sebep? Beni isteyen sirketin ani bir tasinma karari almasi. Şunun gibi bir cirpida sayabilecegim 200 tane olay oldu hayatimda.

Olaylardan kastım, benim inisiyatifim dışında gerceklesen seyler. Artik tahammül edilebilir gibi degil. Beddua mi aldim. ne yaptim bilmiyorum.

ne yapmak lazim bilmiyorum.

 
akışına bırak. o olmadı başkası olur. neden hepsini bu kadar ciddiye alıyorsun ki? senin elinde değilse, koyver gitsin. hayat bu. devam et gitsin.


  • beyazfil  (27.01.16 18:48:00) 
Beddua ihtimali var.


  • 1adam  (27.01.16 18:49:58) 
belki içten içe olmalarını istemiyordun, kötü sonuçlanmasından ya da sorumluluk almaktan korktuğun için, bu yüzden alttan alta önlerine hep ufak taşlar koydun olmaması için, sonra da: -bak işte ben demiştim, olmuyor- dedin. bir ihtimal olarak söylüyorum bunu. kısmet mısmet beddua kafasını geç. bir şey oluyorsa da, olmuyorsa da her zaman bir nedeni vardır.


  • erotik militan  (27.01.16 19:03:35 ~ 19:04:03) 
adak kes. ciddiyim.


  • Alt4y  (27.01.16 19:13:35) 
İnisiyatifi mümkün mertebe başkasına bırakmayacaksın.


  • arnold schwarzeneger  (28.01.16 09:18:53) 
ayni ben :)
cozum bakis acisini degistirmek.

dinsel inancin varsa bunun kader oldugunu da dusunebilirsin. ve basina gelen her seyin bir sebebi oldugunu. Adak adarsin, dua edersin vs.

ama daha genis dusunursek, olaylara farkli yaklasmayi ogrenmelisin. 'shit happens' diyor atalar. herkesin basina geliyor bu tur aksakliklar. sik tekrarlanmaya baslayinca her seyi kotu yorumlama egilimine giriyorsun. normalde sallamayacagin bir aksilik de sana dert oluyor. evet, belki de gercekten biraz fazla sanssizlik yasamis olabilirsin. ama bunlar icin hayiflanmak sana birsey kazandirmayacak. gecmisi gectigi yerde birak. bir hatan olduysa dersini al. ve yeni hedefine yuru.

beddua kismi benim de kafami kurcalamisti. acaba birine zarar mi verdim vs. ama bu da seni bir yere ulastirmiyor. yani dusun, telafi edebilecegin bir zarar verdiysen elinden geleni yap tabi. ama oralarda da cok takilmamak lazim. muhim olan her kosulda duzgun bir insan olamaya calismaya devam etmek.

dusunce yapisini degistir demek kolay tabi. biraz okuma yapabilirisn bunla ilgili. biraz da googling.
  • jimicik  (28.01.16 09:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.