[]

iş görüşmesine giyim

Merhabalar 4-5 ay önce çok isteyerek yaptığım iş başvurusuna karşılık yarın görüşmeye çağırıyorlar. Sağlıkcı olarak hemen hemen hiç bir zaman gömlekle ceketle işimiz olmuyor. Yarınki görüşmede başarılı olmak istiyorum sizce kıyafet olarak 'kumaş pantolon, ceket , gömlek' mi 'düz tshirt,blazer ceket, keten' pantolon mu giymeliyim? veya sizin tavsiyeniz nedir?




 
Sokakta yürürken, bir marketten sakız alırken bile takım elbiseliyseniz insanlar size daha ciddi ve önemli biri gibi davranıyor(Geçen gün burada ben de sordum, takım elbise tavsiyesi üzerine öyle gittim).

Yani, takım elbise giymelisin bence.
  • otonom  (27.01.16 17:59:03 ~ 18:27:16) 
önemli biri gibi gözükeyim derken, düğüne giden amcalar gibi gitme. onun yerine smart casual git.


  • ruhen hastayim ben  (27.01.16 18:30:27) 
ruhen hastayım ben
smart cosual güzel fikirmiş yeni duyduğum terim bana en uygunu sanırım :) teşekkürler

  • Erensq06  (27.01.16 18:44:31) 
bence her türlü takım elbise giymekte fayda var.

takım elbise giymeni beklemeyen bir yere takım elbiseyle gidersen bir şey kaybetmezsin ama takım elbise giymeni bekleyen bir yere smart casual gidersen sıkıntı olabilir.
  • ratso rizzo  (27.01.16 19:56:20) 
takımla giderseniz, çok anormal bir takım seçmediğiniz sürece anormal olmaz.

ama smart casual diye tabir edilen, sizin ifadenizle kumaş pantolon, gömlek, ceket'le giderseniz ufak da olsa işveren tarafından anormal karşılanma ihtimaliniz var.

düz tshirt,blazer ceket, keten bence hiç uygun olmaz.
  • victum  (27.01.16 20:07:14) 
Teşekkürler arkadaşalar takımla gitmememin sebebi işimizin takım elbiselik bir iş olmamasıydı, zaten diğer elemanlar ceket bile giymemiş deri montla gelmiş , ben de smart cosualı araştırıp öyle gittim alışık olmadağım bir giyim tarzı. @Otonom'un dediği gibi gerçekten de yakışıyormus ve insanların bakışı değişiyormuş :)
Ve sonuç olarak işe alındım teşekkürler :)

  • Erensq06  (28.01.16 20:19:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.