[]

çubuk tarçın tüketim alternatifleri

ben tarçın aşığı biri olmama rağmen çubuk tarçınla henüz 4 dakika önce tanıştım. çaycı ablamız sıcak suyun içine biraz şeker ve çubuk koymuş ortaya mükemmel bir şey çıkmış, içerken orgazm olayazdım.

bu çubuk tarçının başka kullanım alanları var mı? mesela havuç yer gibi kütür kütür girişebilir miyiz? veya bir şeye batırıp yiyebilir miyiz?

sadece sıcak suyun içine konup içilsin diye yapılmamıştır sanıyorum.

edit: sertmiş ya la

 
Ben içme suyumun içine koyuyorum. Sürahiye bir çubuk atmam yetiyor. Ertesi gün de bulaşık makinesine atıyorum :D


  • dessy  (27.01.16 15:43:49) 
suya atar kimileri. benim midemi bulandırdı bi süre sonra ama şeker ihtiyacını azaltıyor.

hatta kimileri yoğurda tarçın serpip yer.

mumları da dekore ediyorlar çubuk tarçınla. dekoratif kullanımları da var.

ama yiyemezsin maalesef. yani bence yeme :D
  • hushhush  (27.01.16 15:44:08) 
likör yaparken karanfil ile birlikte içine atıyorum. filtre kahve yaparken küçük bir parça kırıp kağıt filtrenin içine koyuyorum.


  • inheritance  (27.01.16 15:51:11) 
Çay demlerken bir çubuk tarçını demliğe at. Çok hoş oluyor.


  • yirmisantim  (27.01.16 15:59:31) 
Ben de ıhlamur ile kullanıyorum. Demlerken degil ama. Soğuk suyun içine at ve kaynat, sonra ıhlamuru demle... aroması çok daha iyi çıkıyor...


  • sen de git sen de unut  (27.01.16 16:13:44) 
yirmisantim +1
başka türlü çay içemiyorum artık.

bu arada çabuk tarçın diye okudum. oaa böyle bişey mi varmış diye googleda arattım.
2 dakikada tarçınınız hazır! :)
  • akil kupuru  (27.01.16 16:34:13) 
Dilim elma üzerine toz tarçın. Üf!


  • archmage mahmut  (27.01.16 17:04:59) 
ben de hep çayda karanfille birlikte kullanıyorum.
aynı zamanda süt kaynatırken de içine koyabilirsin. daha bi dolu şey koyaraz chai tea latte yapıyorum ben bir de. (muskat, kakule, çubuk tarçın, karanfil)

  • red g  (27.01.16 19:28:26) 
Genelde iki yerde kullanıyorum, bazen filtre kahve yaparken eser miktarda parçalayıP filtreye atıyorum, diğeri ise fırında şekersiz kabak tatlısı yaparken fırın poşetinin içine sallıyorum parçalayıp.


  • candanag  (27.01.16 20:00:18) 
Filtre kahveye atıyorum. Bizim şirkette yapılan zifti biraz içileilir hale getiriyor.


  • arnold schwarzeneger  (28.01.16 09:23:41) 
tarçından normalde nefret ederim.
sadece sıcak şarap yaparken kullanıyorum, sadece o zaman seviyorum.

  • peggy  (28.01.16 09:30:25) 
ofisi elektrikli ısıtıcıyla ısıtıyorum, ısıtıcının önüne de kola kutusu bağlamıştım içine koyduğum suyla oda nemlensin diye. işi biten çubuğu o suyun içine attım ofis iki gündür mis gibi tarçın kokuyor :)


  • tolga asp  (29.01.16 08:52:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.