[]

zieg heil

ne demektir? selamlar olsun gibi bisi mi?




 
Sieg Heil, zafere selam kelimesini ifade eden bir Almanca sözcük grubu olmakla birlikte nasyonal sosyalist literatürde Yaşasın zafer! anlamına da eşdeğerdir. Nazi Almanyası'nda, siyasal toplanmalarda ortak bir çağrıydı. Birisini karşılamak için Hitler selamını vererek Heil Hitler demek Nazi Almanyası'nda gelenekseldi. Savaşa ait propaganda film ve posterlerinde bolca kullanılmıştır.

Nürnberg'de olanlar gibi mitingler için Sieg Heil Sieg Heil diye binlerce kişi coşkuyla bağırırdı. Çoğunlukla bir Nazi subayı bir mikrofona Sieg diye bağırır ve kalabalık Heil ile cevaplardı ve bunun birkaç tekrarı olabilirdi. Böyle toplanmalarda çoğunlukla Sieg Heil gamalı haç ile beraber sloganı taşıyan pankartlarla bir gösterisi vardı. NSDAP (Nazi Partisi), Sieg Heil 1933 yılında bir toplu iğne rozetini bir zafer çelengi, gamalı haç ve sözcüklere yaptı.

Sieg Heil sloganı genelde Joseph Goebbels'in icadı olduğu düşünülmektedir. Ancak Harvard Üniversitesi'nin Amerikan futbolu takımının şarkısı olan Harvard Fight Song[1] 'u besteleyen ve daha sonra 1933'e kadar Hitler'e yardım eden "Putzi" lakaplı Ernst Hanfstaengl, SA ve Hitler Gençliği'nin marşılarının patern lerinin Harvard Fitht Song 'dan alındığını ve Sieg Heil sözcüğünü kendisi tarafından icat edildiğini iddia etmektedir.

Günümüzde Almanya'da bu sloganı kullanılması ve yazılı olarak dağıtımı yasaktır ve 3 yıla kadar hapis cezası vardır.



1923'ün sonbaharına kadar Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin üyeleri sonuna kadar gerilmiş doğrudan kol selamı ile liderini karşılardı. Lider kendi sağ elini kaldırarak, dirseğini arkada büküp avuç içini yukarı doğru açarak onlara yanıt verirdi. "Çok yaşa Hitler!", "Selam Hitler!" ya da "Hitler'e selam!" anlamlarına gelen "Heil Hitler!" selamı, tek tük olarak 1923'ten beri parti üyeleri tarafından kullanıldı ve 1926'da Hitler selamı parti içinde zorunlu oldu.

Parti üyeleri, faşist İtalya Başkanı Mussollini tarafından yapılan Roma selamının benzerliğine itiraz etti ve Alman olmadığı yerlerde meşruiyetine meydan okudu.

Hitler'in sırdaşı Ernst Hanfstaengl, onu şarkıya talep etti. Sieg Heil'ın eşlik eden kol hareketine ek olarak iddia edilenler, Hitler selamının Amerikan futbolu amigoları tarafından kullanılan bir tekniğin direkt bir kopyası olduğudur.

wikipedi
  • arockm  (27.01.16 13:05:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.