[]

su ikisini denemis olan var mi? (kedi-salatalik / mavi mor bant-mikroplar)

1-video izlemistim. kedinin yanina salatalik birakiyorlar. salataligi farkettigi anda kedinin akli cikiyor. gercek mi o? neden?

2-cep telefonunun kamerasina bant yapistirip, mavi keceli ile boyayip, tekrar bant yapistirip mor keceli ile boyarsak evdeki gorunmeyen mikroplari gorebilir miyiz?

az once bir cevapta gormustum, uv isikla kontrol ediyormus arkadas evde mikrop olup olmadigini. polislerde de oluyor ya. kan lekesi bakiyorlar. o aletler zararli mi? kanserojen mi? goze zaarar veriyor mu? bazilari da dezenfekte ediyor sanirim ortami. a'si b'si c'si var fln. nasil oluyor o isler? sadece mikrop bakmalik olan hangisi?

 
1- Denemedim, hafta sonu deneyeceğim.
2- Hiç sanmıyorum, ama imkansız da diyemiyorum. Telefonlardaki beyaz gibi görünen ışıklar (www.displaymate.com ) aslında 400 küsür nm'de bir mavi ışık ve kırmızı/yeşil renkler için fosfor kaplamasından oluşuyor. O fosfor ışığı bu dediğin yöntemlerle kesiliyor olsa bile, mavi rengin dalgaboyu mikropları göstermez gibi geliyor bana...

Bir de, UV-A, UV-B ve UV-C diye enerjilerine göre ayrılmış o ışıklar.

Göze zararlı, evet.

Kanserojen, evet (özellikle UV-C dalgaboyu/enerjisindeki ışıklar oksijeni parçalayıp ozona dönüştürebiliyor ve DNA bağlarını kırıyor, iyonize edici yani ve kanserojen.)

Mikropları öldürebiliyorlar, evet, ama enerjisine/dalgaboyuna ve ışık şiddetine bağlı biraz etkinliği. Zaten ticari olarak kullanılıyorlar birçok yerde.
  • franz kafka  (27.01.16 09:27:44) 
İkincisi için konuşayım, o numarayla yapılan ışığa "Black Light" diyorlar ve onunla duvardaki, kumaştaki, banyo ve klozetteki meni lekeleri görülebiliyor. :D youtube'da Black Light sperm diye falan arat, bulursun. :)


  • yirmisantim  (27.01.16 10:03:34) 
kedi-salatalık olayını denemeyin. gerçekten korkuyolar ve kedilerin psikolojisi bozuluyo. hatta şurda okumuştum:

news.nationalgeographic.com
  • snape i başından beri tanırım  (27.01.16 10:30:23) 
snape +1
kedinin kendi ortamında aklını başından alacak bir davranışta bulunup strese girmesine neden oluyorsun. bu yüzden hayvan (gördüğün videolardan farklı olarak) kendine zararlı olabilecek davranışlarda bulunabilir(miş).

  • rakicandir  (27.01.16 10:47:23) 
1- denedik, hiç sallamadı bile.


  • r_u_h  (27.01.16 10:59:50) 
2.yi denedim bi bok olmadı.


  • zenc  (27.01.16 11:04:14) 
1. Bilmeden denemisligim var. Bizimki o salatalikla oynamaya kalkiyo bile.


  • rayde  (27.01.16 11:08:31) 
1-Hayvancagiz sakin sakin yemek yerken birden bire arkasinda yilana benzer birsey belirince tabi ki korkuyor, ne oldugunu idrak edemiyor, kendi kendine geldigini dusunuyor ve yilan gibi tehlikeli birsey sanyor. size de yapsalar siz de korkarsiniz.
Yapmayin, hayvanin psikolojisini bozmayin iki gulucez diye yazik gunah.

  • innerbliss  (27.01.16 13:14:13) 
kedideki salatalık oluğundan değil arkası dönükken konan yabancı cisim nedeniyle. ben salatalığı gösterdim sadece, geldi kokladı, gitti. mesele salatalık değil yiğen. adasfsag

diğerini bilmemekle beraber, zannetmiyorum.
  • hushhush  (27.01.16 13:21:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.