[]

tecavüz mağdurları hakkında

konu çok hassas ama her duyduğumda beni sinir eden bir kaç cümle kalıbı var "mağdurun hayatı kaydı","hayalleri elinden alındı","magdurun hayatı karardı".yahu tamam suç çok ama çok ağır ama neden bir şerefsizlik yüzünden mağdurun hayalleri elinden alınsın ki ? tecavüze uğramasaydım şöyle bir hayalim vardı gibi bir şey olabilir mi ya ? bu kelime gruplarına aşırı sinir oluyorum.allah korusun ama tecavüz mağdurları bunları okusa psikolojisi düzgünse bile psikolojisi bozulur.
nasıl ki bir gasp suçunda mağdurun hayalleri elinden alınmıyorsa tecavüz içinde böyle yorumlar yapılmamalı bence.

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

 
bir sokaktan geçerken telefonun çalınsa o sokaktan bir daha geçmezsin olur biter. kendi içindeki savunmanı bu basit şekliyle yaparsın.

tecavüz apayrı bir şey. gasp örneğiyle bile girilemeyecek bir konu. çükü olanların tahayyül edemeyeceği bir şey. o yüzden bununla ilgili yorum yapmak bana düşmez. ben sadece gasp örneğinin yanlış olduğunu belirtmeye geldim.
  • uuth  (27.01.16 09:12:18 ~ 09:13:38) 
Yasadigimiz ulkeye bir bak sence neden? Her gun kadin midir kiz midir muhabbeti yapiliyor. Beden benim ama benden baska herkesin soz hakki var. Daha gecen biri soruyordu kiz arkadasim bakire miymis diye sirf bu zihniyet yuzunden bile hayati karariyor insanlarin. Yasadigi travma ayri ama toplumun yarattigi travma daha beter maalesef.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (27.01.16 09:15:18) 
@mor bembombom aynen tam olarak söylemek istediklerimi yazmışsınız.
Bu tipler eksisozlukte de var toplumdan farklı olduklarını idda edip 5 entryden 1inde hayatı kaydı, hayalleri elinden alındı vs vs yazıyor.toplumda bu zihniyet oldukça çok zor böyle şeyleri atlatıp hayata devam edebilmek.
@uzun kulaklı yalnız tavşan ama bunu yaratan o kadın mı kız mı muhabbetini yapmayanlar da bak eksi sözlükte bile herkes hayatı kaydı vs vs diyor demesinler o zaman öyle bu da bir travma.
  • Esinsin  (27.01.16 09:23:01) 
travma olgusuna biraz uzaksınız galiba. bir insanın yaşadığı tavma bütün hayatını etkileyebilir. sadece tecavüz ile kısıtlamayın durumu. mesela deprem mağduru insanları düşünün, göçük altından sağ çıkmış, hayatta kalmış, hiçbir sakatlığı da yok. hayatın bundan sonrasını çok daha güzel yaşaması beklenir size göre değil mi? ikinci bir şans verilmiş, büyük bir felaketten kurtulmuş vs vs. ama o insanlar hayatlarının geri kalanı boyunca hep tetikteler. o kadar büyük bir stres altına girmişler ki zamanında, dünyaya, hayata olan algıları etkilenmiş.

trafik kazası geçirip, yanyana olduğu çocuğu ölen bir anne düşünün ya da. hayata kalmış o da. sizce hayatı eskisi ile aynı gidebilir mi? ortada maddi veya manevi bir kayıp var, aklın kaldıramayacağı kadar büyük bir psikolojik yükün altına girilmişlik var. bunları hesaba katmadan konuşunca tabii ki bu şekilde cümleler kurulur.

medyanın ajitasyonu yok mu? elbette var, reyting uğruna her yol var zaten medyada, orası ayrı. bu durum kişinin ne kadar etkilendiğinden bağımsız olarak ele alınmalı ama. o kişinin hayatı değişti artık, onun için öncesi ve sonrası olacak. maalesef bu böyle. hayatı büyük ölçüde etkileyen bir dönüm noktasından geçmiş çünkü. siz, biz ne dersek diyelim.
  • loveinaflipbook  (27.01.16 09:52:51) 
Annemlerin evine hirsiz girdi bikac ay once kadin su anda resmen paranoyak oldu, her gelen gecene farkli gozle bakiyor. Calinan seyler hem maddi hem manevi degeri olan seylerdi bi de anilari calinms gibi hissetti

Simdi de bedenine saldiri yapildigini dusun. Ciddi guven sorunu yasayacaksin, belki disari bile cikmayayacaksin aylarca. Birkac sene once ciddi bi taciz gelmisti basima, hala daha onun paranoyakligini yasiyorum. Taciz tecavuze donseydi evet hayallerim calinmis hayatim kaymis olurdu cunku taciz bile aylarca tek basima sokaga cikamama yetti
  • la noix  (27.01.16 09:54:10) 
Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'ni bu konularda takip etmeni öneririm. Güçlendirici bir yerden hayatta kalan ya da sağkalan kullanılıyor.

cinselsiddetlemucadele.org

cinselsiddetlemucadele.org

Kampanya blog'una da önerilerini yazabilirsin bu kullanım hakkında. cinselsiddetlemucadele.org
  • kaset  (27.01.16 10:04:53) 
Tecavüze uğramamış birinin tecavüze uğrayanların düşünceleri, hayalleri, umutları hakkında ahkam kesmesinin gerçeklikten uzak olduğunu düşünüyorum.

Bir de gasp, darp vs ile bu konu arasında benzerlik kurmak da aynı şekilde gerçeklikten uzak ve yanlış.
  • franz kafka  (27.01.16 10:05:53) 
bu tarz cümle kalıplarının kötü etkilediğini bende düşünüyorum. Ama hayatının kararmasına yalan diyemeyiz hiç birimiz. bu tarz kalıpları ortadan kaldırmak onları bir anda iyileştirmeyecek maalesef.

İnsanlara karşı güveni tamamen yok edecek bir durum tecavüz. Bir daha erkeklere yaklaşamamasına neden olabilir. Dolayısıyla evlilik çocuk olayları, mutlu bir yaşlılık olayları hep sekteye uğruyor. Herkes bu kadar kötü etkilenecek diye birşey yok Fakat bu tarz cümle kalıplarını kaldırınca da sorun ortadan kalkmış olmuyor.

Kanser olan bir insana senin hayatın karardı artık demiyoruz evet . Ama bunu demediğimiz için iyileşmiyor bir anda. İyileşmesi yönünde pozitif bir etki olsada bu tarz kötümser kalıpları kullanmamak tek başına iyileşmesi için yeterli değil.

Tecavüzdede mağdurun gözüne hayatının karardığını bağırmasak çok daha iyi olur evet. Tek başına kendini iyi hissetmesini sağlayabilecek bir etken değil bu.
  • zimbirik  (27.01.16 11:04:25) 
PTSD diye bir şey var neticede, normaldir.


  • arnold schwarzeneger  (27.01.16 11:07:08) 
tecavüze uğramış bir yengem var
amcamla 2. eşi olarak evlendi, amcam 40 küsür yaşındaydı 6 çocuğu vardı. köyde fakir bir adamdı kadın 20lerindeydi.
tecavüze uğrayınca hayallerin böyle elinden alınıyor, evlenemiyorsun (ya da bir adamın "kutsal" 1. eşi olamıyorsun, gelinlik giyemiyorsun, hiç bir hakkın olmuyor vb.)
yani anadolunun bakış açısı bu.
yoksa travma yaşamak ve çok etkilenmek elbette var ,evine hırsız girip boynuna bıçak dayanan arkdaşım var. travmaysa o kızın de travma ama onu neden kimse haber yapıp hayatı bitti, hayalleri elinden alındı şeysi yapmıyor?
  • niye ama  (27.01.16 13:08:59 ~ 13:09:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.