[]

Gogus hastaliklari - sorularim var - yardim

Merhaba herkese,

Doktorlara, bilenlere, basindan gecenlere sormak istiyorum. Bugun annemin memesinde lezyon gordugunu soylemis doktor, ardindan mamografi ve mri cekilmis, sonuclari bekleniyor.

Annemin dedigine gore doktor, "3 cm'ye 1.5-2 cm boyutunda, buyuk ihtimalle iyi huylu, ama biyopsi yapacagimiza acip alalim biz" demis.

Bu ne demek oluyor? Henuz diger goruntuleme sonuclari cikmadan, sirf ultrason ve elle tetkik ile "muhtemelen iyi huylu" gibi bir sonuca ulasmak mumkun mu? Mumkunse ve iyi huylu oldugunu dusunuyorsa neden almak istiyor, internette iyi huylu kistler alinmaz diye okudum. Doktor annemi endiselendirmemek icin "iyi huylu" demis olamaz degil mi?

Iki gun sonra elimize gececek goruntuleme sonuclarina bakarak iyi huylu-kotu huylu ayirt edebilecekler mi? Yani kistin sekli, topolojisi bu konuda fikir verebiliyor mu? Yoksa sadece goremedigimiz baska varsa gorelim diye mi yapiliyor bu testler?

Biraz fazlaca endiseliyim cunku annemden cok uzaktayim su anda. Birileri nedir, ne degildir anlatsa, kafa karisikligimi giderse inanin cok iyi gelecek.

Simdiden tesekkurler...

 
annene söyle kadın doğum doktoruna muayene olsun. geçmiş olsun. görüntüleme yöntemiyle tümörün iyi-kötü olduğu anlaşılır. iyi huylu da olsa alınır genelde.


  • cekilmis gayfe  (27.01.16 01:41:17) 
muayenede lezyonun kenarları eline düzgün geldiyse o yüzden ''büyük ihtimalle iyi huylu'' demiştir. özellikle mamografide kötü huylu olup olmadığından şüphelenilebilir. onların sonucuna göre de biyopsi alınır. bence doktorun en azından sonuçları beklemesi lazım. hemen kesim dikim işine girişmiş. bildiği başka bir şey var mı kestiremedim açıkçası. açar, keser, oradaki kitleyi çıkartır, patolojiye gönderir yine ama ameliyata gerek olmayan bir sonuç çıkarsa annen boşu boşuna ameliyat olmuş olur. o yüzden görüntülemelerin sonucuna göre yapılacak biyopsiyi beklemek daha mantıklı.

memedekiler iyi huylu olsa da alınabiliyor; çünkü bazıları iyi huylu olsa da çevresindeki dokunun ilerde kanserleşmesine neden olabiliyorlar. kimisinin patolojik bulguları kanserle çok karışabiliyor; ayıramıyorsun. ayıramadığın için de riske girmeyip alıyorsun.
  • montauq  (27.01.16 03:33:07) 
Iyi de olsa kotu de olsa alacak olabilir. Her halukarda alinacaksa brklemrye gerek yok. Ayrica tahliller de siz ameliyata girene kadar cikmis olur zaten oyle beklemeden masaya yatirma flan degil yani

Bir de gogus hastaliklari degil, cunku gogus hastaliklari akcigerle ilgileniyor. Direkt meme yazarsaniz daha uygun olur
  • la noix  (27.01.16 07:13:16) 
Ultrasondan anliyorlar iyi kotu veya alinip alinmamasi gerektigini.


  • nick konusunda kararsizim  (27.01.16 07:49:41) 
bazen iyi huylu lezyonlarında alınması gerekebilir. belli bir büyüklükte ise ileride sorun yaşamamanız için alınması tavsiye edilebilir. ancak benim verebileceğim tek tavsiye başka bir doktorada danışsın mutlaka. umarım üstesinden gelinebilecek durumdadır. dediğim gibi mutlaka başka doktorlara da danışın, korkmayın. acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun.


  • mohito  (27.01.16 07:51:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.