[]

Roma'da ne yapmalı?

1-4 Şubat tarihleri arasında Roma'da olacağız. İnternette biraz araştırma yaptım tabi ki, nerelere gitmeli, görülmesi gereken yerler falan diye. Ama internette olmayan, sizin bizzat deneyip memnun kaldığınız yerler nelerdir? Nereleri mutlaka görmeliyiz? Nerede pizza, spagetti falan yemeliyiz? Roma ile ilgili bilmemiz gereken neler olabilir?




 
oo en sevdigim soru tipi gelmiş:) ama bütçe ve tarzınız hakkında biraz daha bilgi verirseniz daha dogru bilgiler gelir.


  • galandar kostumu  (26.01.16 22:52:29) 
passifico diye bi yer var. ayakta makarnalarinizi yiyip sarap ictiginzi. guzel bi tavsiyeydi bu. ispanyol merdivenlerinin caprazinda bi sokakta. sorun soylerler....

pompi.. tiramisu nun farkli ve harika cesitlerini yiyebilirsiniz.. bu da bi kac yerde var. bulursunuz google ile.. kacirmayin.

bir gununuzu sabahtan aksama kadar bisiklet kiralayip bisiklet ve harita ile kesfederek gecirdik biz. tabi yaz gunleriydi. su an kici donar insanin sanirim.

ask cesmesi.. ispanyol merdivenleri.. ve benzeri turistik yerleri saymiyorum zaten.. vatikan'da bir gununuz gecer..
  • la traviata  (26.01.16 22:55:05) 
çok büyük bir bütçemiz yok :) ulaşım ve konaklama giderlerini aylar öncesinden ödediğimiz için, sadece gezmeye-eğlenmeye para harcayacağız. 500-600 euro civarı diyelim bütçeyi :) tarz olarak da ne diyeyim bilemedim. eşimle gideceğim, çılgınlar gibi eğlenmeyi severiz diyemeyeceğim açıkçası :)


  • tardy  (26.01.16 22:57:27) 
@la traviata teşekkür ederim. tüm saydıklarınızı yapmak için 3 gün yeterli olmaz sanırım ama çoğunu denemeye çalışacağız :)


  • tardy  (26.01.16 22:59:23) 
Yaaa o kadar yazmistim gitmis:((

Neyse 3 gun az. Ve romada super pizza-makarna beklemeyin turistik yerlerde. Cok asiri hayal kirikligina ugratab yerler oluyor:)

Bu arada passifico degil pastificio sanirim. Sistem su, ogle saatlerinde acik (saatlerine bakin) her gun iki farkli sos cikariyolar. Karsisinda (ya da bir ust/alt sokaginda) pompi var. bunlarin ikisi de ispanyol merdivenlerinin karsisindaki sokaklarin birinde ve ispanyol merdivenlerine yakin tarafta.

Benim begendigim yerler
Navona notte (piazza navona)
Numbs (bizim midpoint gibi bi yer, bisiru subesi var ama guzel bence yemekleri)
Gino in trastevere


Gece hayati ya da biseyler icmek istiyosaniz kesinlikle trastevere'ye gitmelisiniz. Genc, soguga ragmen insanlar sokaklarda vs. cok hos bi bolge. Kesinlikle gidin. (Gece hayati biseyler icmek zaten genelde)

Aperitivo yapabilirsiniz belki, ben turistik merkez disinda metroda colli albani duragindaki "brilo"
8€ mu ne, harika acik bufesi var. 6.30-9 arasi aksam. Cok iyi. Gitmeye deger. Metroyla merkezden 6-7 durak yani gitmesi zor degil.

Campo di fioride al balestrari mi ne oyle bi restoran var, fena degildi.
Onun disinda remo var (yerini unuttum)

Dondurma icin: hepsi guzel. Ama san crispino (bilac subesi var en yakin bulabileceginiz fontana di trevinin oradaki)
Ve piazza navona'ya yakin frigidarium tavsiye edebileceklerim.

Ceplerinize sahip cikin. Yankesicilik cok.

Her yerde agziniza burnunuza selfie cubugu sokan hintli bangladesli saticilar olcak, 5€dan fazla vermeyin :D

Eerm aklima gelenler bunlar.
  • kuehles blondes  (26.01.16 23:20:22) 
tardy yazılanların hepsini 3 gunde yapabilirsiniz. roma'nın buyuk avantajı hemen her yer yurume mesafesinde.

pastificio'da makarna 4 euro, öglen saatinde giderseniz ucuza kapatmıs olursunuz. gayet güzel makarnası, biz de ekşiden görüp gitmiştik. aksam yemegi icin daha romantik yerler tercih edilebilir tabi.

dondurma için pantheon'a yakın giolitti tercih edilebilir. yemek içinse, herkese önerdigim www.tripadvisor.com.tr şu mekana mutlaka gidin, otobusle bikaç durak gitmek gerekir ama kesinlikle deger. hem ucuz hem tam yöresel ürünler bulursunuz. üstelik yerlilerin tercih ettigi biyer.
  • galandar kostumu  (26.01.16 23:28:31) 
@kuehles blondes müthiş bilgiler, teşekkür ederim :)


  • tardy  (26.01.16 23:29:54) 
Bir de en son kasimda gitmistim, ispanyol merdivenleri tadilattaydi. (Fontana di trevi acilmisti ama, mayista gittigimde de o tadilattaydi :D)

Villa borghese ve o parki gezebilirsiniz biraz.
Onun disinda aslinda ostia'da golden italy diye muhtesem otesi bi balik/deniz urunleri restorani var da (ostia trenle yarim saat filan romadan ve metro biletiyle gidiliyo ama 3 gununuz var,gidilmez, vaktiniz olmaz) uzak sayilir, gidemezsiniz.
Romanin icinde her yere yruyebilirsiniz. Trastevereye belki tramvay gerekebilir, bakabilirsiniz haritada yerine. Sehrin icinde ama merak etmeyin.
  • kuehles blondes  (26.01.16 23:37:36) 
şu an yazamıyorum da pompi+1500

hiç birini yapmasan da benim için git oraya :D özledim.
  • bir ileti paylastim  (27.01.16 06:47:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.