[]

askerlik, yurt dışında yüksek lisans

Mezun olduktan sonra yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Şimdi diyorum ki askerliğimi yedek subay olarak yapayım oradan gelecek parayı da yüksek lisans için harcayayım. Ama aklımda bir soru var. Mezun oldum askerliği yaptım oradan da yüksek lisans için başvuru yaptım vs. derken 1.5 belki de 2 yıllık bir kayıp olacak(eğitim açısından) bu durum beni düşündürüyor. Düşündüğüm şey mantıklı mı sizce ? O kadar sürede körelme gibi bir durum olur mu ?

Not: mobilden girdiğim için bodoslama yazdım. Kusura bakmayın.


 
1)askerliği yedek subay yapmanın garantisi yok. yani kağıtta "yedek subay istiyorum" kısmını işaretleyince kesin yedek subay olmuyorsun. makine/elektrik müh isen ortalamanda 3 üstüyse ihtimal artıyor tabi.
2)kendi bölümünün üzerine yapacaksan körelme olur tabi ama çabuk aşarsın.
3)bir şekilde para biriktirme fikrin iyi ama bu yol pek kesin değil alternatif de hazırla
  • konskenkova  (26.01.16 18:49:15) 
@konskenkova elektrik mühendisiyim ama 3 üstü ortalama zor. 2.7-2.8 falan gelir herhalde. Benim anlamadığım tsk'ın ortalamaya neden baktığı.


  • lathspell  (26.01.16 18:53:09) 
Yuksek lisansta hele de ydisinda her yastan insan var, kimse trdeki gibi kendini cok sikmiyor yani.
Genclerle beraber olcam, ben yasli olcam:(( diye dusunceler olnasin yani.

1.5-2 yilda unutmazsin, unutursam tekrar edersin buyuk sikinti dgil bence :)
  • kuehles blondes  (26.01.16 22:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.