[]

ikinci el bir ürün alırken nelere dikkat etmek gerekir

özellikle teknolojik bir ürün alırken. misal fotoğraf makinesi ya da play station. garanti belgesi devam etmesi bi ölçü müdür? sonra elimizde patlamasın alet:)




 
  • teknikekip  (26.01.16 10:57:28) 
kendi sıralamam için
1- fiziksel kusuru var mı yok mu?
2- fiziksel kusur yoksa garantisi/faturası var mı yok mu? faturası yoksa töbe almam. çalıntı olabilir çünkü.
3- garantisi ve faturası da var, ürün ne kadar kullanılmış buna bakarım. fotoğraf makinesi için shutter sayısı, play station için kolların durumu, laptop için klavyedenin mouse pad'in durumu vs.
4- ilk 3 madde tamamsa alırım. biri bile eksik olursa almam.
  • trajikomix  (26.01.16 11:16:29) 
Öncelikle faturalı olmalı tabi. Lakin insanımız kendini bildiği için 2. elden kaçar genelde. Bence teknolojide 2. ele yönelme.

Slr makine alacaktık bir arkadaşa. Shutter sayısıyla oynanıyormuş önlemler olsa da uğraşınca düşük gösterilebiliyormuş. Her şeyini inceledik ettik ekranındaki sorunu zor fark edip iade etmiştik. Satıcı farkında ama anlamaz belki diye kaktırıyor.

Özetle alt model alırım ama sıfır alırım. Otomobil dışında 2. el bir şey alacağımı düşünmüyorum bu ülkede.
  • soft  (26.01.16 11:27:43) 
bende daha once hiç 2. el bişi almadım zaten fiyatlarıda aman aman farklı değil, değmez gibi geliyor.


  • all girls dream  (26.01.16 11:54:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.