[]

Kira ödemeyen kiracı Avukatlar bakabilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

Evimizi kiraya verdik. Kira sözleşmesi yaptık. Adamın eşine de kefil olarak imza attırdık. Adam paranız haftaya vereceğim dedi, güvendik anahtarı verdik. 3 aydır adam para ödemedi. Bugün vereceğim, yarın vereceğim derken 3 ay oldu adam daha 1 lira bile ödemedi. Depozito felan da almadık bizde de suç var biraz.

Adamla tartıştık evden çık ödemiyosan diye. Çıkmıyorum evden ödeyeceğim dedi ama yalan söylüyor biz umudu kestik ödemyor kira adam. Avukata verdik 2 kere ihtar çekti en son avukatla da tartışmış. Şimdi dava açmamız lazım heralde. Avukat ta 1 yıl felan sürer diyor. Biz bu adamı 1 yıl evden çıkaramayacak mıyız? Veya adamdan paramızı nasıl alabiliriz? Binanın aidatlarını felan adamın bize takma ihtimali var mı? Yoksa haciz vs ile alabilir miyiz?

Teşekkürler.

 
1 yıl sürer, sonunda tahliye edebilirsiniz. Tahliyeden sonra da adamın malı mülkü yoksa anca maaşına haciz konulabilir. Kira ve aidat bedellerini haciz yoluyla alırsınız ama eziyetli bir süreç. Geçmiş olsun.


  • Abdurrahman  (26.01.16 08:22:33 ~ 08:23:11) 
Buradan ev sahiplerine sesleniyorum: Depozito alın ve kefil olarak eş yerine devlet memuru kefil tercih edin.

Geçmiş olsun kardeş.
  • teknikekip  (26.01.16 08:36:38) 
adam elektrik su doğalgazı üzerine aldı mı eğer almadıysa onlar da bak sizden çıkar. bence sen de adamla uğraş git elektriğini kes doğalgaz sayacını söktür su sayacını söktür kimse yokken adam resmen evine oturmuş ya beş para vermeden çok sinir verici bir durum.


  • monkey  (26.01.16 09:30:05) 
açıkcası evimi bir sene kitleyecek bir adam uyarılara rağmen ciddiye almıyorsa oldschool teknikler denenebilir. dövdürtür yine enayi yerine koymaya çalışırsa daha ileri giderdim. 1 sene kira gelirinden bir adamın gotunun keyfi yüzünden vazgeçmek kabul edilir birşey değil. kolay gelsin.


  • darksdantes  (26.01.16 09:43:56 ~ 09:44:45) 
100 tl fazla alıcam diye düzenli kira ödediğim ve hiç bir sorun çıkarmadığım halde ev sahibi beni evden çıkartmıştı. yerime aldığı kiracı ilk ay ödeyip sonra aylarca kira ödememiş 1 yıl falan uğraşmış ancak çıkartmış evden. para da yalan olmuş tabi. Tesadüfen karşılaştığımızda anlatmıştı ve özür dilemişti. Demem o ki kefil falan hikaye önemli olan insandır. oturun konuşun zaten sözlerinden anlarsınız nasıl bi tip olduğunu. bir de şu memur kefil isteyin diyenlere de herkesin memur tanıdığı mı var ak?


  • kurudu da  (26.01.16 09:50:15 ~ 09:52:47) 
@kurudu da

hacım ben de yılların kiracısıyım. Benden istediler, o nedenle diyorum. Ev sahibi o evi kolay almıyor, bakmak kiracının işi.
  • teknikekip  (26.01.16 09:54:53) 
daha ay başlamadan kirayı peşin yatıran kiracıyım. bana böyle ev sahibi denk gelmez amk. elalemin kiracısı yarak gibi, bizim de ev sahibi.


  • cedrus deodara  (26.01.16 10:21:53) 
Dövdürün


  • karahitayli  (26.01.16 20:40:42) 
elektrik su sizin üzerinize mi? eğer öyleyse kapattırın. mecbur çıkacak evden.


  • victum  (26.01.16 20:43:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.