[]

Veteriner kedimde bir şey yok dedi 1 hafta sonra öldü?

Kedim derken benim kedim gibiydi. Kendisi 8 aylık resimde gördüğünüz gibi adı gündüz olan van kedisiydi
www.vankedisi.net

Son 2-3 aydır yürümesinde bozukluklar vardı. Bana bakayım derken kafasını kaldırdığında geriye doğru düşüyordu. Arka ayakları yamuk yumuk ön ayaklardan bağımsız olarak yere basıyordu. Baya beyninde bir şey var gibiydi. Üzerime bile zıplayamıyordu miyavlıyordu kucağıma almam için.

Veterinere götürdük. Röntgen çekti, tahlil yaptı kendime harcamadığımız sağlık harcamasını gündüzümüze yaptık. Sonuç olarak veteriner hiç bir şeyi yok dedi gönderdi.

Sonra bir sabah o güzelim gözlü gündüz tekrar gözünü bize gösteremedi :/

Ne yapayım şimdi bu adama ? Nasıl diploma alıyor böyle insanlar

 
olabiliyor boyle...

en azindan aci cekmedigini biliyoruz.
  • e haliyle  (25.01.16 20:11:06) 
@e haliyle, tam veteriner gibi konuştun.


  • seindfeld  (25.01.16 20:13:18) 
kediye soru sorulamıyor. "başın ağrıyor mu?" bile diyemiyorsun. insan doktorları, hastanın yönlendirmesiyle tedavi edebiliyorlar. hayvan doktorları sadece röntgen falan çekebiliyor. hasta sorulara cevap veremezse, röntgende de bir şey görülmezse veterinerin yapabileceği şey kalmıyor.

sizin veteriner kötü olabilir, kabul, ama iyisi de bir şey bulamayabilirdi. "hiçbir şeyi yok" yerine belki de "yapabileceğimiz hiçbir şey yok" diyip gönderecekti.

bakteriyel hastalıklar tahlilde belli olur, tedavisi kolaydır. sakatlık veya yaralanma da röntgende belli olur. bunun dışındakilerin anlaşılması hayvanlarda zor.

beyin tümörü mesela, insanda bile görmek zordur. pinpon topu kadar beyni olan hayvanda görmek iyice imkansız gibi. makinaların çözünürlüğü yetmiyor.

başın sağolsun bu arada.
  • harzem  (25.01.16 20:36:22 ~ 20:37:51) 
başınız sağolsun çok zor bir durum anlayabiliyorum,

veterineriniz tamamen iyi niyetli olabilir ve elinden bir şey gelmemiş olabilir, insan hali sonuçta kaçırdığı bir şey olabilir veya yapabileceği bir şey yoktur.

fakat eğer sizi sömürdüyse ve gereksiz tedavilerle oyalayıp, içinizi rahatlatıp paranızı alıp sizi bir kenara attığını düşünüyorsanız hay-sev derneğine bir mail atın durumu detaylarıyla açıklayarak, kesinlikle geri dönüş alırsınız ve bizzat ilgilenirler.
  • Kykeon  (25.01.16 20:58:24) 
gercekci konustum.

uzuntunuzu anliyorum, ama yapacak birsey maalesef yok.

her hatalarinda nasil diploma aldiklarini sorgulayamayiz insanlarin.

simdi "baskasina da goturseydim" diyorsunuz belki, ama firsatiniz olmadi; hayat boyle.

aci cekmiyor hayvan en azindan, son zamanina kadar iyi bakildi... alakadar olunmasaydi bu kadar da yasamayacakti. bazen elimizden gelen bu kadar...

metin olmak lazim.
  • e haliyle  (25.01.16 21:09:17) 
veteriner diye bişey yok bu ülkede. kimse kusura bakmasın. o kadar çok kötü anım var ki hangisini anlatayım. yıllar önce yanlış iğneden arkadaşımın köpeğini öldürdüler. tüyü dökülen köpeğimi 4 veterinere götürdüm, biri mantar dedi, diğeri mantar olması imkansız dedi, biri karaciğerden dedi bir bilmem ne dedi. aşı diye su vuran oç larını mı ararsın. tek bildiği tasma, mama satmak olanı mı ararsın. mesela şu anda köpeğimin bacağında bir yara var. tam 3 yıldır geçmedi. artık kanser olup ayagını kesecekler korkusu başladı. arada gerçekten bişeyler bilenler var ama iyi eğitim aldıklarından değil, tecrübe kazanıp kendilerini geliştirenler. onları da bulmak mesele. gerçekten kötü eğitim alıyor veterinerlerimiz ve çok yetersiz muayene yerleri var.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (25.01.16 21:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.