[]

wifi adaptörü

Acer Aspire 5920g laptopım var, kendi dahili wifi alıcısının 150mbps olduğunu düşünüyorum. Evde diğer laptoplar 2mb ile indirme yaparken bu laptop 300-700 kb arasında kalıyor.Fakat sinyal seviyesini mükemmel olarak gösteriyor yani tam çekiyor.O konuda sıkıntı yok gibi.Benim istediğim indirme hızının artması.Bunun için 300mbps bir wifi adaptörü almam önerildi.Sizce işime yarar mı? İndirme hızım artar mı? Eğer işime yarayacaksa hangi adaptörü almalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.




 
150 mbps saniyede 18 mb'a denk geliyor, yani sorun 150mbps olmasında değildir, arızalı olma ihtimali daha yüksek.
Bizim de vardı anteni arızalı bir laptop 30 liraya tp-link usb wifi dongle aldık, 3 senedir o takılı ve sorunsuz çalışıyor.
Yazılımsal bir sorun olup olmadığını kontrol etmeye çalışın bence.

İnternet download manager kaç hızla indiriyor mesela.
  • atom karincanin torunu  (25.01.16 20:09:53) 
İlk aldığım laptop öyleydi benim. Sorun şuydu yalnız onda. Cihaz pille çalışıyorken herşeyi tasarruf moduna alıyordu. Buna wifi de dahil. Ne zaman fişe takıyorum internet hızlanıyor yani normale dönüyor.
Fişe takıp bir deneyin derim belki sizdeki problem de böyledir.
İntel wifi gibi bişeyler vardı başlat menüsünde, oradan pille çalışırken tasarruf yap diye bi seçenek vardı, onu kaldırın.
Kusura bakmayın tam hatırlayamıyorum 10 sene önceydi bu dediklerim.
  • klorlu su boregi  (25.01.16 20:20:24) 
@atom karincanin torunu Bazen hız 1mb'a kadar çıkabiliyor ama bu çok nadir oluyor, idm ile de düşük seviyelerde seyrediyor yine. Yazılımsal bir sorun olup olmadığını anlamak için ne yapabilirim peki?
@klorlu su boregi Genelde fişte kullanıyorum zaten ama ayarlarına daha önce bakmıştım, hep yüksek performans modunda kullanıyorum,ondan olmadığını düşünüyorum. Ne kusuru efenim :)

  • jools leno  (25.01.16 21:09:38) 
Ya açıkçası bir fikrim yok, temiz yöntem format ama donanımda arıza olma ihtimali yüksek, yani harici alacağınız adaptör sorununuzu çözecektir, demek istediğim çok pahalı 300 mbps 500 mbps bir adaptör almaya gerek olmadığı.
Yine de ağ simgesine sağ tıklayıp bir kez sorunları gider yapabilirsiniz, windows kendi kendine bir şeyler yapacaktır, bir acer'ın sitesinden driverı indirerek tekrar kurmayı da deneyebilirsiniz ama bunlar çözüm olmayacaktır yüksek ihtimal.

  • atom karincanin torunu  (25.01.16 21:45:06) 
Yakın zamana kadar vista kullanıyordum bu bilgisayarda, windows 7 kurdum, yani formatlanmış oldu fakat aynı şekilde devam ediyor.Ağ simgesine tıklayıp işlemleri yaptım herhangi bir hata da bulmadı.Driver da çözmeyecek sanırım.Büyük ihtimalle usb wifi alacağım gibi gözüküyor,hadi bakalım :)


  • jools leno  (25.01.16 22:01:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.