[]

dandik ik sorusu içerir

şu yaşıma geldim, "bir şirketten en çok ne beklersiniz?", "nasıl bir yöneticiyle çalışmak istersiniz?" gibi dandik ik sorularına en içten ve belki de saf salak halimle hala "mutluluk", "saygılı, değer veren" gibi cevaplar veriyorum. on yıl geçti, bu konuda değişen gram şey olmamış bende. (ik denen dandik soru üretici grupta da gram değişiklik olmamış, o ayrı mesele.)

nası cevap vermeli böyle dandik ik sorularına yahu? içten olmayak mı? profesyonellik kaktırması altında nası bi samimiyetsiz cevap bekleniyor böyle sorulara? la o cevabı verirken benim ağzım burnum yamulur kesin, o kadar eğreti durur bende.

unutulan asıl soru: cevaplarım tuhaf mı la benim? bu cevapları verdiğimde bi değişik ifade oluyor yüzlerinde, böyle gülümsemekle acı çekmek arası bi şey, kendimden şüphe ediyorum o zaman "galiba çok garip bi şey söyledim" diye asghasfd.

büyük not: içinde amatörlük coşkusu taşımayan profesyonelliği seveyim(!).

 
Çok uç veya soruyu soranın özellikle istediği cevapları vermediğin sürece ne söylediğini bir önemi yok. Uç cevap vermemek elinde ama soruyu soranın ne istediğini bilemezsin, o yüzden içten cevap ver; en azından samimiyetinle artı puan alma ihtimalin olur.


  • baba jo  (25.01.16 18:05:13) 
doğru cevaplar şu şekildedir.

şirketten ne beklersin? maaş zamanında yatsın sigorta vs. sorun çıkmasın.

nasıl yönetici? fark etmez çok eziğim herkese uyarım.
  • abstracteur de quintessence  (25.01.16 18:15:00) 
baba jo'ya katılıyorum, tek bir doğru cevabı olmadığı gibi senin içinden geleni yansıtması önemli. Belki biraz daraltabilirsin. Örneğin, mutluluksa seni ne mutlu eder? "Yaratıcılığı baltalamamaları, fikir belirtmeyi destekleyici bir ortam, ekip çalışmasının desteklendiği ama bireylerin de gelişmesine uygun ortam sağlayan bir yönetici beklerim" gibi şeyler söylerdim ben.


  • aychovsky  (25.01.16 19:28:01 ~ 19:28:15) 
@aychovsky

bu gibi cümleler benim ağzımı yüzümü yamultacak olanlar zaten :/ böyle cümle kuran kimsenin samimi olacağını düşünmüyorum ama bir insanın çalıştığı yerde mutlu olmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. mutluluk dediğimde işe dair bir mutluluk tabii o, özel yaşamı içermiyor ve tek taraflı da değil, karşılıklı memnuniyet lazım diye belirtiyorum.
  • devilred  (25.01.16 19:35:45) 
emege kiymet versinler, bu ilki.

cozume istekli ve ortak olsunlar, bu digeri.

soruyorlar mi bunlari, ya?
  • e haliyle  (25.01.16 20:33:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.