[]

berghain ve berlin

araştırmalarım sonucunda berghain diye bir club olduğunu öğrendim ancak girişte çok sorun oluyormuş var mı tavsiyesi olan bu konuda?
bunun haricinde berlinde mutlaka yapılması gereken şeyler nelerdir iyi tavsiyelerle yeşillendirirseniz sevinirim:)



 
Su anda berlin icin en ölü zaman, malum kis mevsimi ve soguk.
Klasik turistik rota icin; Alexanderplatz, East Side Gallery, Museum Island, Brandenburger Tor (ve hemen yanindaki yahudi soykirim aniti), Reichstag, Tiergarten, Siegessäule, Zoo Berlin, Naturkunde museum. Alternatif olarak cumartesi aksamlari Club der Visionäre, Neue Heimat, Urban Spree, cumartesi gündüz hava güzelse Mauerpark.

Ayrica zaman var ise 1 saat uzakliktaki Potsdam. Doga yürüyüsü icin grünewald, pfaueninsel, neu venedig, treptower park, mügelsee
  • emrahday  (25.01.16 12:33:37 ~ 12:37:15) 
tarihi belirtmemişim nisanda gidicez


  • raven  (25.01.16 13:14:42) 
berghain'e 2 kez gittim ikisinde de girdim ama son gidişimde arkadaşımı almadılar diye ben de vazgeçmiştim girmekten.

tamamen kafalarına göre alım yapıyorlar. ama benim gözlemlerime göre simsiyah giyinmen bir avantaj. alınmazsan şansını tekrar dene belki ikinci seferde alırlar. bu arada buranın nasıl bir club olduğunu biliyorsundur umarım :) çünkü içeri girince şok geçirme :)
  • okanbenbirseybuldum  (25.01.16 13:59:04) 
Bi free walking tour yaparsin, 3-3.5 saat suruyor. Genel bi izlenim edinirsin sehirle ilgili.

Sonra kendi ilgine gore nereye gitmek istersen gidersin, ku'damm, schloss charlottenburg, alman tarih muzesi, pergamon (bergama muzesi ama bergama altari kapali!!) vb kisaca museumsinsel muzeleri ve diger muzeler.

Kreuzberg ve görlitzer bahnhofta takilabilirsin, third wave coffeeshoplar vb.
var cok yapacak sey :)
  • kuehles blondes  (25.01.16 14:02:07) 
doğal tarih müzesi, tiergarten, bergama müzesi +1

baharda gidecekmişsiniz o zaman ek olarak tempelhofer park'ı önerebilirim. eski havaalanı şimdi park olarak kullanılıyor. kocaman dümdüz çimen, bir de kalkış pistleri duruyor. insanlar bisiklete biniyor, paten kayıyor, kaykay üstünde rüzgar sörfü yapan veya uçurtma uçuranlar da oluyor. ben yazın gitmiştim, pazar günüydü bir de insanlar çoluk çocuk gelmişlerdi. orada yürümek, insanları izlemek çok keyifli gelmişti bana.
  • peki madem  (25.01.16 17:32:07) 
klasik yerleri arkadaşlar yazmış zaten. ben bunların dışında treptowerpark civarında olan sowietischesehrenmal'e gitmeni şiddetle tavsiye ederim ayrıca neuköln'de bi alışveriş merkezi var adını unuttum onun çatı katında klunkerkranich diye bir kafe bar tarzı mekan var efsane berlin ayaklarının altında resmen kesinlikle tavsiye ederim. bunun yanında merkeze biraz uzak olimpiyat stadı civarında teufelsberg (şeytan tepesi) diye bir yer var 2. dünya savaşı kalıntılarından oluşturulmuş bir dağ kendisi, yine süper manzarası var gün batımı efsane ama ormanın içerisinden fln çıkman gerekiyor, giderken yolu iyi ezberle. son olarak da kreuzberg'de HacıBaba'dan döner ye mutlaka seviyorsan, Türkiye'de bir daha döner yemezsin. bir de ben bir dahaki gidişte Artemis'e gitmeyi planlıyorum, biraz araştır o da olimpiyat stadı civarında, ilgini çekerse mutlaka git :)


  • benim de soyleyeceklerim var  (25.01.16 17:32:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.