[]

pdf kitabi nasil ekitap yapabilirim

Elimde Bir iki tane pdf halinde cekilmis/scan edilmis kitaplar var. Bunlari ekitap haline getirmek istiyorum. Nette aradim biraz ama karisik geldi. Bilgisi plan varsa konu hakkinda yada kullanimi kolay Bir program memnun olurum




 
Pdf zaten bir ekitap formati.
ama ocr (yazilarin kopyalanabilir olmasini) istiyorsun sanirim.
bunun icin abby fine reader programina bak.
kullanim kolayligi icin bir sey diyemeyecegim. Denemen gerek.
  • 1adam  (25.01.16 00:42:50) 
acrobat pro ucretli degil mi?


  • don mike  (25.01.16 13:33:26) 
önce tam olarak ne yapmak istediğini anlatsan daha iyi cevap verebileceğiz.
Websayfası şeklide yayınlamak mı istiyorsun?
Kindle gibi bir okuyucuda okunacak hale getirmek mi istiyorsun?
yoksa sadece taranmış kitapları metinlerinin seçilebilir falan olmasını mı istiyorsun?

Diğer ikisi için de ilkine ihtiyacın olacağını düşünecek olursak, yukarı da yazıldığı gibi, Acrobat Pro ve Abby Finereader ikilisi işini görecektir.

Eğer format değişikliği de gerekecek ise yine üstte yazdığı gibi calibre'yi kullanabilirsin.

ihtiyacın bunu bir de web sayfası olarak yayınlamak ise, o noktada senin bilgi seviyen ve olanaklarına göre durum oldukça çetrefilli bir hale gelebilir.

Bahsi geçen programlardan da sadece Calibre ücretsizdir.
  • cursor  (25.01.16 14:02:38) 
baya anlattim iste. scan edilmis pdf dosyasini ocr ile ekitap yapmak istiyorum !

pdf'i mobi'ye cevirmenin hicbir anlami yok zaten resimli pdf dosyasini.

hala anlamayan varsa, (bkz: ocr)
  • don mike  (26.01.16 21:35:52) 
valla senin için ekitap diye tanımlanmış bir yapı olabilir ama ne yazık ki, çoğumuz ekitap ile ne kastettiğini anlamıyor.

OCR ile tarayacaksın da ne olacak? (Ki ocr için ihtiyacında yukarıda belirtildi, cevap Abby Finereader, 2000'lerin başından beri kullanırım, daha iyisi yok.)

Ama sonra ne olacak? PDF mi sonuç istiyorsun? Word mü? Epub mı? web sayfası mı? nerede kullanacaksın? hangi cihaz ile açacaksın? ocr ile ekitap yapmak diye bir kavram ve ekitap şudur diye tanımlanmış bir dosya tipi yok ne yazık ki.

OCR için Abby Finereader, artık sonrasında ne yapacağına ondan sonra karar verirsin.
  • cursor  (27.01.16 09:10:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.