[]

Karabasan

Dün gece yaşadım galiba tam hatırlamıyorum.

Gece uyandım. Ağzımın sağ yarısı oynuyor sol yarısı oynamıyor vücüdumu oynatamıyordum. Uyandık, fazla sallamadım geri yattım. (Hiç uyanmamışta olabilirim).

Sonra kabus göremeye devam ettim, ondan da uyandım tekrar bi kabus daha gördüm. Ondan sonra kalkıp su içebildim.

Ne olmuş? çok garip deneyimdi, sabah hatırladığımda hoşuma bile gitti.

 
Uyku felci olabilir.


  • pike  (24.01.16 23:55:00) 
Yasadiginiz olay uyku felci. Bir ara gecede 20 30 nobet seklinde gecirdigim rahatsizlik. Uykusuzluk depresyon stres gibi sebepleri olabilecegi gibi size eglenceli geldigine gore yorgunluk gibi tamamen fiziksel bir nedeni var. Onemsenecek bi durum gibi degil. Ben bilir kisi miyim? Astronomik rakamlarla bu olaya maruz kaldigim icin rahat konusuyorum. Olay tamamen beynin uyanip vucudun uyanmadigi bi anda geciyor. Ekseriyetle uykuya dalma ya da sabah uyanma esnasinda gerceklesir. Gordugunu iddia ettigin seyler buyuk oranda yanilsama. Gozun acik degil. Uyumadan once hatirladigin seyleri gordugunu iddia ediyorsun sadece. Sevilecek birsey degil kirk yilin basi ise onemli degil.


  • allah yazdiysa bozsun  (25.01.16 09:37:23) 
Uykuda ruya gorurken vucudunuz hareket etmesin diye ( mesela ruyada kosuyorsunuz, gercek hayatta da kosmaya calismayin diye) vucudumuz kendini korumak icin ke di kendini felc edermis. Istemli kaslari calismasini engellemek icin. Uyanirken de normale donermisiz. Ama bazi durumlarda bu sistemde bi aksaklik olurmus ve uhandigimiz halde bu felc hali devam edermis. Biz de buna karabasan falan diyoruz. Tamamen bilimsel aciklamasi olan vucudumuzun bir islev bozuklugu aslinda. Eski insanlar bunu bilmedigi icin kendilerince boyle inanislara girmisler.


  • innerbliss  (25.01.16 11:58:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.