[]

peygamberlerin dini

hz. isa peygamber olmadan önce yahudi miydi?
hz. muhammed peygamber olmadan önce hristiyan mıydı?



 
Neden yalnızca üç ilahi din çerçevesinde düşünüyorsunuz ki?


  • Traveller  (24.01.16 12:33:06) 
traveller,
nasıl düşünmeliyim?
aklıma gelenleri sordum.cevabınız yok sanırım.
  • yetkili birine benzeyen abi  (24.01.16 12:34:26) 
muhammed'in önceki dinine hanif diyorlardı diye hatırlıyorum.


  • sckxyss  (24.01.16 12:35:32) 
hanif deniliyor. hz muhammedden çok daha önce yaşamış hz ibrahim'e de hanif deniyor


  • victum  (24.01.16 12:41:31) 
İsa ölürken de yahudiydi. Hristiyanlık İsa'nın havarileri, özellikle Petrus sayesinde bir din haline gelip yayıldı. Muhammed de bildiğin putperestti işte.


  • angelus  (24.01.16 12:44:08) 
isa mesih yahudiydi
muhammed putperest

  • cekilmis gayfe  (24.01.16 12:45:53) 
İsa hakkında bir bilgim yok
Muhammed arap paganıydı, İslam severler bunu kabul etmezler ama muhammed bir dine mensup değildi derler. Hatta arap paganlarının en büyük putun adı el-ilah tır, Allah adının da buradan geldiği tahmin ediliyor.

  • gozu acik sevisen yahudi  (24.01.16 12:59:18) 
cigerdelen yav he herkes müslüman tamam hıhı evet asdfasdfsadgfdh


  • cekilmis gayfe  (24.01.16 13:21:50) 
dini konularda yine battigimizin ve bilgi sahibi olmadan konuştuğumuzun resmi.
müslüman biri hiç zaman peygamber aleyhisselam (haşa) müşrikti vs. diyemez.
peygamberler (aleyhimüsselam) Allah celle celaluhu'n seçkin kullaridirlar. günah işlemezler.
başka bir şeye inanmaları/tapmaları mümkün değil.

haniflik konusunu bir araştırın.
  • 1adam  (24.01.16 13:23:49) 
@cigerdelen, puhah!

allah da sizi guldursun, ya...

kuran ayni zamanda "sen daha once kitap nedir, iman nedir bilmiyordun" da diyor... ya da, "seni yol bilmez bulup yola getirmedik mi?" de diyor.

cevap: cesitli yorum var. nesnel yorumlar genellikle turkce degil. kimi dinsizdi, ne dini, der; kimi arayis halinde bir adamdi, der; kimi hanif'ti, der.
  • e haliyle  (24.01.16 13:26:14 ~ 13:27:01) 
Allah'ın yolladığı dinler en baştan beri islamdı. birisi yahudilik ismi altında islamdı, birisi hristiyanlık adı altında islamdı. temel kaideler aynıydı hepsinde. hz.muhammed de kur'an'dan önce hanif dinine bağlıydı, haniflik de bu şekilde temel kaideler bakımından islam ile aynıydı. Allah katında tek din islamdır.


  • ssiradanbirigibi  (24.01.16 13:31:19 ~ 13:32:59) 
müslümanlar bile kendi aralarında tutarlı bir cevap veremiyorlar :D

gerçi saati belli olan ezanı bile bir mahallede aynı anda okuyamayan bir kavimden ne bekliyorsun.
  • gozu acik sevisen yahudi  (24.01.16 13:45:32) 
@g. a. s. y.
müslümanların tutarsizliği değil bu. bilenler bir konuda ittifak eder. bilmeyenler akli varsa susar yok ama konuşacak ise atar, tahmin eder.

gerçi saati belli olan ezanı bile bir mahallede aynı anda okuyamayan bir kavimden ne bekliyorsun ? sorusunun cevabi ise:
bak biri vakti girince okumaya baslar. diğeri ondan 1-2 sonra, sonra bir başka müezzin 5-6 dk sonra vs...
sonra da müslüman türk yurdunda bu dinmeyen ezan sesinden rahatsiz olanların sesi gazetelerde yer almaya başlar :)
  • 1adam  (24.01.16 13:59:51) 
militan ateistler koşmuş. ezan aynı dakikada okunmuyor :D modunda yazan arkadaş ise neden böyle gereksiz gereksiz takılıyor ayrı mevzu.

Hz İsa Musevi inancının içinde doğmuştur. Kendisine indirilen vahiy sonrası isevilik oluşur, ikiside tek tanrılıdır. ırk olarak yahudidir. sonradan getirdiği din büyük değişimlere uğrar, bozulur. Bunun üzerine Hz Muhammed yollanır.

Hz Muhammed putlara tapmaz haniftir. Hanifler Hz ibrahimin dini üzere olan tek tanrının olduğuna inanan insanlardır.

Araplar el -ilah diye putları vardı çünkü onlarda çarpıtılmış olarak en büyük tanrının Allah olduğuna inanıyorlar fakat küçük küçük başka tanrılarda var diye pagan bir inanç oluşturmuşlardı.
  • KaraSakall  (24.01.16 14:08:28) 
arkadaş ben bunu anlamıyorum.
kureyş kabilesi putperest değil miydi?
muhammede bakıp büyüten amcası en azılı putperestlerden değil miydi?
niye kıvırıp duruyorsunuz?

ebu leheb = Abduluzza bin Abdulmuttalip
uzza nın kulu.

kabile putperest, dedesi putperest, amcası putperest.
  • titiraprap  (24.01.16 14:23:20 ~ 15:18:01) 
@titiraprap
bu kıvırıp durmak değil. inanmayanlar olsa da gerçek bu.
hatta işi daha ileri taşırsak peygamber efendimizin anne ve babası da putperest değildi.

yani dediğin mantiga bakarsak
Nuh aleyhisselamin oğlu (ve karısı) da babasinin tebliğine inanmadi ama
yok hayir babasi peygamberdi, nasil inanmaz diyorsun?
böyle değil işte. Kişiye aileden miras kalabiliyor ama hidayet (iman etme) herkese nasib olmuyor. kişinin tercihi bu.
  • 1adam  (24.01.16 14:36:52 ~ 14:39:58) 
adam hırıstiyanlığın allah tarafından gönderildiğini zannediyor. ne desen boş . kimle neyi tartışıyorsun.


  • darksdantes  (24.01.16 14:48:26) 
merhaba. www.youtube.com iyi bir başlangıç olabilir sizin için sonra kendiniz ilerlersiniz. en azından bildiğim sünni müslümanlar sorduğunuz sorunun cevabını islam olarak vermek zorundalar. ademle havvadan beri herşey islam. vaftizci yahya falan zorla abdest aldırmıştır isaya, yalova şahitleri islam adına savaşmıştır yehova falan yalan.

adam isanın dini bozulduğu için muhammedin yollandığına inanıyo. 4 halifenin 3'ünü müslümanlar öldürmüş meshepler, tarikatlar, cemaatler onlarca fırkalar bi dedikleri bi diğerini tutmuyor birbirlerini kafir diye öldürmeye yer arıyolar bu din bozuk değil mi şimdi? bi tane kitap benden başka bişeye inanmayın diyo ortama bak.
  • libertine  (24.01.16 15:04:26) 
muhammed'in soyağacını bi gösterin bakalım o zaman? mesela isa'nın soyağacı matta'nın başında yazar. muhammed'in var mı? ibrahim'in soyundan gelenler ibrani oluyor. muhammed nasıl bu soydan geliyor anlatın hele.


  • cekilmis gayfe  (24.01.16 17:27:09) 
islamiyete göre hepsi, her zaman müslümandı.


  • ya ben lan neyse  (24.01.16 17:29:44) 
Yahu putperest olmayan hepsi Allaha inanan bir topluma peygamber neden insin?

Adam gelmiş amcası putperestti diyor, tabiki putperest olacak, Hz Muhammed bizzat kendi amcalarıyla savaşıyor putperest oldukları için. Soy ağacını nereden bilelim diyor bir arkadaş. Az biraz arap toplum yapısıyla alakalı bilgisi olan herkes bilir, araplar kabile ve akrabalık ilişkilerine çok önem verirler. her önemli aile nereden geldiğini soyunu sopunu çok iyi bilir. sadece ailelerin soy kütüğünü ezberleyen adamlar bile vardır o dönemlerde, hatta aynısı atlar içinde geçerlidir, bugün soylu arap atlarının anne atı baba atı yüzlerce yıl geriye kadar takip edilebilir kayıtlarla.

İbraminin soyundan gelenlere ibrani diyor bir arkadaş. cahil kalmamak için önerim sami soyu nedir, araplar ve yahudiler nasıl ırksal olarak akraba ona bir baksın. İbrahim as'nn ishak oğlundan yahudilerin kavmi, ismail oğlundan ise arapların kavmi kökeni olarak görülür. Hz. Muhammede dek ismail kolundan peygamber gelmemiş, hepsi ishak soyundan gelmiştir, musa, yakup yusuf, zekariya, yahya vb. O yüzden Yahudiler son peygamberinde kendilerinden geleceğini düşünüyorlardı, ismail kolundan gelince bir kısmı inkâr etti, bir kısmı müslüman oldu.

Müslümanlara gelince, müslümanlar musa peygamber dönemi inançlı musevilerini de, İsa peygamber dönemi hristiyanlarını da müslüman olarak görürüz.
  • KaraSakall  (24.01.16 17:52:38) 
@karasakal, muhammed'in ismail'e dayanan soyağacını bi gösterir misin sana zahmet. madem böyle önemli bir husustu.


  • cekilmis gayfe  (24.01.16 17:58:26) 
Hristiyanlığa göre İsa hem insan hem Tanrı'nın kendisidir. dolayısıyla bir dini inancı olduğu söylenemez. ama köken olarak Yahudiydi. Hristiyan kelimesi zaten Yunanca'da "Mesih'i takip eden" anlamına geliyor. İsa'nın gelmesiyle birlikte Yahudilerin yasası, yani Eski Ahit'in (Mezmurlar ve Tevrat) yasası tamamlanmış oldu Yeni Ahit'le (İncil).

bu bilgiler Hristiyanların inançlarına göre yazıldı.
  • nathanieltroy  (24.01.16 18:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.