[]

internetten bitki çayı satın alır mıydınız?

selam

şu an aktarlıkla meşgul babamla bu ürünleri internetten satabilir miyiz diye konuşuyoduk. bir iki google'a baktım da aktar ürünleri internette var 100lerce site belki yapıyor şu an - ki bence baya saçma- evet saçma ama biz de bu işi daha az saçma ve daha bi albenili şekilde yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. yani internetten almaya değer birşeyler sunarak. biraz sunum ve ürün farklılıklarıyla...

sorum şu özetle: bu "e-aktar" ekolü yüzlerce siteyle aynı arama sonuçlarına oynamaktansa; daha butik, özgün tasarımlı, pahalı ama tatlış(!), instagramı efektif kullanan bir marka yapıp bu tarz bir pazarlama kitlesi/stratejisi belirlersek yürüyebilir miyiz? nasıl bişeyden bahsettiğimi az çok anlamışsınızdır heralde.

bu tarz siteler daha çok ingiltere ve amerika'da var sanırım. burda onlardaki kadar "çeşitli" bir çay kültürümüzün olmayışı dezavantaj olabilir.

ürün paketleme için örnek: thepackaginginsider.com

tabi bu iş ambalajla ve butik olmakla bitmiyecek. özgün termoslar, muglar, demlikler vs.

 
hocam ben sana bir şey söyleyeyim mi? işini dürüst ve özeli yaptıktan sonra piyasada binlerce aynı site olsun fark etmez, iş yaparsınız. dizimag ilk çıktığında piyasada onlarca dizi sitesi vardı ama adamlar 3 ayda süpürdüler piyasayı. sektör fark etmez önemli olan kalite.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (23.01.16 23:58:06) 
Fark yaratmaniz lazim.
Mesela ozel cay karisimlariniz olmasi lazim, sirf ihlamur satarak olmaz.

Oksuruk cayi olacak mesela icinde cidden oksuruk geciren otlar bulunacak.
Ya da kas agrisi cayi (ne bileyim)
Kadin cayi (pms agrilarini azaltan)
Menopoz cayi
Mide cayi
Konsantrasyon cayi
Uyanik tutma cayi
Kis cayi
Yaz cayi
Deniz kenari cayi vb.

Hadi kis cayi vb gibi cesitler kafaya gore yapilir de yukarda belirttigim "sifali" caylari kesinlikle birinin yardimiyla hazirlamalisiniz botanik ya da ne bileyim herhangi bir aktarlik egitimi yoksa (yani sadece saticiysaniz)

Siyah cayla bol cesitler yaratabilirsiniz
Farkli yerlerden siyah caylar getirtebilirsiniz
Farkli yesil caylar vb.
ilgileneni olur elbet.
Onun disinda x yagi y yagi (atiyorum arifoglunun malini satarsaniz millet niye sizden alsin ama, onlardan alir, kendiniz bu tip seyler uretebilecek misiniz?)

Vs vs

Japon matcha cayi alip ve onun ozel setlerinden alip satabilirsiniz filan.
  • kuehles blondes  (24.01.16 00:44:23) 
ben alırım.

olur gibi sizin iş, bana saçma gelmedi. üstte de yazıldığı gibi ambalajı iyi olursa, kaliteli ürünler sunabilirseniz olur bence. marketten hep aynı çayları almaktan gına geldi.

bol şans.
  • hayirsiz  (24.01.16 01:41:21 ~ 01:41:49) 
Ben internetten çay almazdım.


  • otonom  (24.01.16 01:43:16) 
sağlık bakanlığı faktörünü düşündünüz mü arkadaşlar?

maliye bakanlığı da var arkadaşlar.
  • dead and broken  (24.01.16 01:45:47) 
@dead and broken açıkçası henüz düşünmedik. yani şöyle, talep olduğu takdirde aman başımız ağrımasın diyerekten ertelemeden o tarafını da gerekli şekilde şeyaparız. zaten satacağımız ürünler aktar dükkanındakilerin bir karışımı olacak.


  • klar  (24.01.16 02:41:50) 
Bu karisimlari hazirlayacak bilginiz var mi?
Gidip uyku cayi diye uyandiran cay satarsaniz olmaz mesela.

Kis cayi diye bir cay tarifi iydurdunuz diyelim (siyah cay+kuru elma+tarcin olsun icinde) bu tarifi tadan birileri olmali.
Ya da direkt baska tarifleri kopyalayabilirsiniz tabi.

Bi suru degisik yesil cay turu var, siyah cay turu var, rooibos var.. Var oglu var.
direkt ne tur bir sey satacaginiza karar vermeniz lazim. Sadece aktarlarda bulunan standard urunlerden cay vb mi?

Premium cay isi mi? O is zor bence sizin yapmaniz. ama size olabileceginiz bir sey soyleyim;

Mymuesli

Bu adamlarin sitesine bakin. Almanca ama ingilizcesi de var. urun paletlerine cay ve kahve de eklediler simdi, cay kismina bakabilirsiniz.

Premium cay icinse demmers teehaus ya da schwendler. Harrods, fortnum&mason filan onlari soylemiyorum, ayri lig onlar.
Hatta belki cek cumhuriyetindeki cay evlerini gormeniz bile yarariniza olabilir bu arada.
Aklima geldi.
Mesela baharat karisimlari da yapabilirsiniz. Akdeniz baharatlari diye icinde kekikli filan olan karisim, ne bileyim hindistanin garam masala'si, ya da degisik "tavuk baharati", "ipek yolu baharat karisimi" "himalaya baharat karisimi" (otantik isim verip icerigini siz uyduracaksiniz artik) vb seyler de satabilirsiniz.

Tabi genelde boyle seylerde (butik yerlerden aliniyorsa) hammaddelerin geldigi yerler de onemli. Organik mi degil mi, yerli mi ithal mi, egzotik tatlara yer verecek misiniz vb.

Insanlara istedikleri karisimi yapma olanagi da sunabilirsiniz. Yani cok secenek var.
  • kuehles blondes  (24.01.16 03:51:28) 
Maliye yönünü halledip titiz iş yaparsan kendinizi de güzel pazarlarsanız mis gibi olur. Misal ben chai tea latte için sikimsonik markaların kapalı poşetini almak istemiyorum. Sen bunu butik olarak yaparsan 5 tl pahalı da olsa senden alırım. Ekşi mayalı ekmek üreten adamların pazarlaMa yöntemlerini izle oku. Misal ada ekmeği alishirodan 30 gün ekmek bekledim. Memnun kaldım. Şimdi 240derece.com diye birini keşfettim aynı kaliteyi 2 günde alıyorum. Bu işin özü insanlara seni tercih etmeleri için birşeyler sun. Çay ve bitki çayı incelemesi yapan bir kaç fazla takipçili instagramcıya demo çay gönder girdi yaptır. Senin reklamını yapsınlar..gibi.


  • oligomer  (24.01.16 05:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.