[]

avrupa seyahati masrafı?

şimdi 3 haftalık bir avrupa seyahati (interrail) tasarlıyorduk arkadaşımla. ancak kendisi maliyetin 5000'i bulacağından çekiniyor. ben o kadar tutmasının mümkün olmayacağını düşünüyorum. kendisi de günde 80 euro falan gider diyor. bence gitmez, sizce gider mi? kendisine göstereceğim bunu.

ülkeler: italya, orta avrupa(krakow-budapeşte-viyana-prag), belki fransada bir şehir.


 
couchsurfing yaparsaniz idare edersiniz. konaklama bahali.


  • brkylmz  (23.01.16 23:19:27) 
nasıl harcadığınıza göre değişmekle beraber bence kesinlikle gitmez. yeni döndüğümüz 9 günlük bir avrupa seyahatini (almanya hollanda belçika) uçak, yol, konaklama dahil kişi başı 1500 liraya çıkardık. gönül rahatlığıyla diyebilirim ki, çok yemiyorsanız, lüks peşinde değilseniz, her müzeye gireyim demezseniz, pahalı hatıralar, hediyeler almazsanız çok ucuza gezilebiliyor. ama kimisi bu dediklerimi yapmadan kendini gezmiş saymayabiliyor o yüzden önemli olan biraz gezmekten ne anladığınız.


  • minguinho  (23.01.16 23:24:26) 
en çok para kalınacak yerlere gidiyor, bunda konforu ne kadar düşürürseniz o kadar az maliyet çıkar, yeme-içme çok otantik yerlere takılmaz iseniz bu paraların içinde ciddi bir meblağ tutmaz, tahminen ortalama ölçülerde maks 1000 euro ya rahat bir tur çıkarabilirsiniz


  • gezegen olan pluton  (23.01.16 23:28:41) 
Gunluk 80euro baya fazla.

Bir de interrail ne kadar bilmiyorum ama gideceginiz rotaya ve tarihlere gore low costlara da bakarsaniz (ve otobuslere) interrailden daha ucuza getirebilirsiniz.
Italyadan viyanaya ucarsiniz (romadan tek yon 30-40€ya var) oradan budapeste otobusle (12€ civari) ordan prag (max 20€dur) sonra da polskibusla (belki de 1€ gibi bi fiyata) krakow.

Ya da italya-wizzairle budapeste-otobusle viyana-otobusle prag-otobusle krakow filan. Onlari kendiniz kombine etmelisiniz.


Once bunlara bakin, interrail diye bodoslama dalmayin. Daha ucuza cikabilir. He illa interrail diyosaniz baska :)


Prag-budapeste-krakowda hosteller ucuz.
Italya ve viyana pahali olur. (Viyana icin yatakhane odada 20-30€ gider)

Her yerde ucuza yiyebilirsiniz, italyada dilim pizzacilar vb, viyanada sosisciler-marketten sandvicler-donerciler vb.
budapeste ve prag da uygun. Krakowda sabah aksam zapiekanky de yiyebilirsiniz :D

Hostellerinizi secerken yerine ve fiyatina bakin. Yani atiyorum her yere yurume mesafesi olan yer 4€ pahali diye ucuz olani tutmayin, genelde gunluk sehirici ulasim biletleri o civarlarda oluyor zaten, bilete para vermezsiniz ve en azindan sehir merkezinde olursunuz ayni toplam paraya.
  • kuehles blondes  (24.01.16 00:51:27) 
Konaklama hariç günde ortalama 30 euroya baya güzel gezersiniz. Kimi günler sokak yemeği yersiniz, kimi günler bi öğüne 20 euro verirsiniz, kimi zaman da gider içersiniz. Ama konaklama hariç 30 euro baya rahat geçindirir, biz günde ortalama 20 euro gibi bir şey harcamıştık interrail'de(yine konaklama hariç) ki daha fazla batı avrupayı gezdik.


  • noluyo yaa  (24.01.16 01:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.