[]

Almanya'da yaşayanlar: Irkçılık ne durumda?

vaziyet nasıl? gelecek var mı? ırkçılık bunaltıcı mı?




 
bunaltıcı? gözünüzde nasıl görüyorsunuz alman insanını yahu :) açıkçası ben ırkçılıkla alakalı en ufak bir şey yaşamadım. aksine, birey olarak türkiye'dekinden daha fazla saygı görüyorum burada. ancak almanya'nın her bölgesinde yaşamadığım için genel durumu bilemeyeceğim tabii. biraz da kişiden kişiye değişebilecek bir durum aslında.


  • soso  (23.01.16 19:36:03) 
ya yok be avrupa'da bu ılıklık ve politik doğruculuk dalgası olduğu sürece hiç sorun olmaz. çok şanssızsan anca. milletin karısına kızına yürü, tepki gösterirlerse GÖÇMENİM BEN YHA UFF de. kah faşist partilerin ekmeğine yağ sürülmesin, kah göçmen dostumuz mutsuz olmasın diye her türlü hoş karşılarlar seni. bunun için biraz şerefsiz bi şey olman lazım ama. öyle aile babası falan olursan ırkçılığa maruz kalabilirsin. at hırsızı olup milleti taciz etmen lazım sürekli. "ben buraya ait değilim" diye bağırman lazım.


  • der meister  (23.01.16 19:49:36) 
fiziki bir siddete kolay kolay dönüstüremedikleri bir irkcilik var. cogunun macasi yemiyor türklere karsi, yese neler olur.
sosyal hayatta sürekli alttan alta hissediyorsun ezikliklerini. her hangi bir isi bir almandan daha iyi yapamiyor, vazgecilmez olamiyorsan isin zor.
Entellektüel ve akademik islerden bahsediyorum. bütün fabrikalar türk iscilerle dolu onlarca yildir calisan ama o sirketlerinin ustabasi seviyesinden sonra türk yoktur. beyaz yakali olarak sadece uluslararasi sirketlerde sansin var.
  • fleshbloodmore  (23.01.16 19:53:13) 
dresdende senelerce yaşadım şehir çok güzel bence -batıda da yaşadım tabi bu arada, sadece Dresdeni bilerek söylemiyorum.

üstelik nazi abilerin dresdenden daha fazla olduğu bir yer varsa orası da münih çünkü zamanında bunları sürüp dağıtmışlar.

evet doğu biraz daha zor, zira eski doğu almanya, sanayi gelişmiş değil, daha az yabancı var, adamlar kozmopolit değil batı kadar. orada doğmuş büyümüş yabancı yok denecek kadar az. nüfusunun sadece %4ü yabancı olmasına "rağmen" demek bence saçma bizatihi sebep bu; adamlar yabancıya alışkın değil ve adamlar zaten yerle bir olmuş, işsiz, bir de yabancılarla mı uğraşalım diyorlar. ve de oradaki yabancılar da ekserisi maalesef azül (ilticacı) çoğu bildiğin öküz, %90ı sap abazan görgüsüz erkek. zira nüfus az diye oralara vermişler etrafta çokça iltica kampı var. yakında kölnde de duyarız yabancı düşmanlığının arttığını neden, yılbaşında olduğu gibi ilticacılar terör estiriyor da ondan.

bir de normal bir türke hele erkeğe kolay kolay bir şey yapacak değiller, yapmıyorlar da fakat araplara ve (müslümanlara) ve müslüman olduğu belli olan insanlara = örtülü kadınlarla etrafı çevirili adamlara mesela tepkililer- eşin örtülü ise doğuda daha zorlanır. mısırlı bir akademisyenin örtülü eşini öldürmüşlerdi bir parkta bu daha çok arap ve müslüman düşmanlığı, türklerin ise dükkanlara dalmışlardı mesela zira o sokağın yarısı türk dükkanı + türk kahvesi de orada sinir oluyorlar bu duruma, ama türk aileleri kundaklamadılar (sölingendeki ve batıda başka yerlerdeki gibi) ya da birey olarak türklere saldırmadılar -türklere saldırmak yemez bu arada türkler döver çünkü - zaten öyle türk yerleşimi mahallesi filan yok koca şehirde, böyleyken böyle.
  • niye ama  (23.01.16 21:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.