[]

espresso makinası

fiyat performans olarak iyi bir ortalama makinaya kaç para bayarız? ev tipi olacak. günde 2-3 defadan fazla kullanılmaz sanırım. sadece espresso yapıp içmek istiyorum. espresso makinaları filtre kahve yapabiliyor mu yoksa onun için ayrı bir makina daha mı olması lazım o kısmını da tam çözemedim, bir yardım...




 
yapmıyor onun için ayrı bir makina lazım. günde 2-3 espresso bile fazla bence.
en uygun makinasız french press-filtre kahve için
moka potu-espresso için kullanabilirsin.
espresso için alacagın makinanın basıncı önemli düşük basınçlıları almaktansa mokapotu almak daha mantıklı.
bence sen git filtre kahve için french press al sonra yavaş yavaş öğrenirsin bu işleri
  • fasulyek  (23.01.16 01:20:51) 
filtre kahveye aşinayım oldukça, zaten french press kullanıyorum, makinalara yabancıyım. moka pot espresso için değil bu arada, farklı bir demleme yöntemidir. 2-3 max sayıdır.


  • ytse jam  (23.01.16 01:24:52 ~ 14.02.16 02:57:37) 
Tam olarak filtre kahve degil ama americano dedigimiz filtre kahvenin tadina yakin , bence daha iyi. Americano da espressoya sicak su ekleyerek yapiliyor. Yani is gorebilir.


  • pinman  (23.01.16 01:27:57) 
ytse jam moka pota konulan kahve nasıl çekiliyor inceliği nedir?
temelde burada bir sorunun var. aç bak istersen hangi incelikte olan bir kahve konuluyor eğer yöntem olarak söylüyorsan. o mantıkla espresso makinası da filtre olur ama öyle bir şey yok.

  • fasulyek  (23.01.16 01:29:18 ~ 01:31:00) 
www.ofix.com

ben bunu kullanıyorum. damlatma sorunu var şu an ama 1 senedir kullanıyorum yeni başladı bu sorun. aşırı kullanıyorum özellikle ilk aldığımda günde 15-20 kez espresso çektiğim oluyordu. aynı modeli aldığımda 320 miydi 330 muydu neydi epey pahalanmış anlayamadım.


o buhar çubuğundaki cappuccino zımbırtısını çıkarıyorum süt daha iyi köpürsün diye yapmışlar da saçma bence. espresso, americano, latte, cappuccino, macchiato vb yapar içersin bununla. daha üst modelleri de deneyebilirsin elbette.

bir de öğütücü alırsan daha iyi olur.

moka pot da bir seçenek tabii aeropress de düşünülebilir.
  • historien  (23.01.16 01:51:25 ~ 01:53:21) 
@historien 1 senedir döviz kurlarındaki dalgalanma sebebiyle artmıştır.


  • ytse jam  (23.01.16 01:57:20) 
historien'in tavsiyesinden dolanırken şuna rastladım kombo makina, iki ayrı modülde iki kahveyi de yapıyor, fiyatı da diğer espresso makinaları kadar. ne derece iyidir bilmiyorum cazip geldi:
www.hepsiburada.com

  • ytse jam  (23.01.16 02:00:44) 
bir de buna rastladım, yorumlarda da kötü bişey yok, ev tipi başlangıç için iyi gibi...
www.hepsiburada.com

  • ytse jam  (23.01.16 02:14:28) 
(git: teknosa.com)
hem espresso hem de filtre kahve yapıyo

  • greenplease  (23.01.16 13:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.