[]

Israrla dışarı çıkmak isteyen kediyi bu sevdasından vazgeçirme yolları?

Yaklaşık 1,5 yıllık olduğunu tahmin ettiğim (tahmin ediyorum, çünkü 2-3 aylık olması gereken zamanlarda dışarıda bulmuştuk) erkek kedim Robin, ısrarla miyavlayarak dışarıya çıkmak istiyor. Geçtiğimiz yaz oturduğum teras katında, terasın kapısı açık olduğu için istediği gibi terasa çıkıyordu, daha sonra bir şekilde çatıya çıkmayı öğrendi ve daha sonra da keşfettiği yan binalardan birinin yangın merdiveni sayesinde aşağı kadar inip gönlünce takılıp aynı şekilde geri geliyordu. Şimdi malumunuz kış ve kapı falan açılmıyor ve bu yüzden sürekli miyavlayarak evin içinde geziyor, bunu yapmadığı zamanlarda da uyuyor, bu sebeple mutsuz olduğunu hissediyorum haliyle ve onu bu dışarı çıkma sevdasından vazgeçirmem lazım. Kar kış gözetmeksizin dışarı çıkmasına müsade etmek son zamanlardaki mahalladeki kedi katili sokak köpeklerinden dolayı söz konusu olamaz. Durmak bilmeyen miyavlamaları uyku kaçırsa da asıl sorun onun mutsuz olması. Yardımlarınıza, hiç değilse en ufak tavsiyelerinize muhtacım, teşekkürler.




 
Zamanla gecer. O disari cikmak istedikce sevdigi bir oyuncakla ya da yas mamayla falan aklini dagitip unutturun, biraz sabir lazim ama geciyor. Benim kedim de boyleydi, simdi kapiyi acik bulursa kacar ama evin icindeyken hic yalvarmiyor disari cikmak icin.
Uyku suresinin artmasi da yasinin gelmesindendir, caninizi sikmayin artik yavas yavas sakinlesmeye baslayacak yavru kedi oldugu zamandaki enerjiyi beklemeyin :)

  • mutevazi  (23.01.16 00:52:29) 
oyuncak +1
2.kedi
yaş mama +1
  • rakicandir  (23.01.16 00:56:06) 
Ne oyuncak aldıysam bir kere oynayıp bir daha yüzüne bakmıyor, ben onu oynatmaya çalışırken ondan fazla oynuyorum. :) Yaş mama da ara ara alıyorum tabi ama yedikten hemen sonra tekrar teras kapısının önüne gidip maov maovvluyor. Ben de diyordum ki acaba kediotu mu denesem...?


  • lynch lynch  (23.01.16 01:06:28) 
ameliyat edilmedi sanırım. hanım arkadaş istiyor. insan yaşına vurursan 19-20 yaşında delikanlı.


  • tururo  (23.01.16 01:20:09) 
Mart yaklaştığı için sokak tecrübesi olan kedileri evde tutmak normalden de zor oluyor 2 buçuk sene beraber yaşadığım kedimden biliyorum :D Bir veterinere gidip kısırlaştırmanın işe yarayıp yaramayacağını sorabilirsiniz.


  • yedi faktoriyel  (23.01.16 01:20:19) 
sokak görmüş kedi sokak ister. eğer imkan varsa arada bir ona da değişiklik olması ve mutlu olması için, ödül mahiyetinde dışarı bırakabilirsiniz. (kişisel fikrim)

eğer trafiğin içinde bir eviniz yoksa, bahçe varsa vs bu çok daha kolay olur. 15-30 dk kadar sizin gözetiminizde bile dolansa yeterli olabilir. biz benzer yöntemler uyguluyoruz.

kedi illa dışarı çıkmak için kendini yırtmıyorsa tabi. o ayrı bir konu. belki de evde olmaktan memnun değildir...

kendinizle özdeşleştirerek bazı çıkarımlar yapabilirsiniz, empati yani. hapsedilmek hoş değil, hapiste ve askerde bile hava aldırırlar insana.
  • ytse jam  (23.01.16 01:29:30) 
Ben diyorum ki, istiyorsa gitsin. Hatta defolsun


  • neynep  (23.01.16 02:21:53) 
kısırlaştırılmadı mı? eger operasyonu gecirmediyse bu sevdadan vazgecmez (dogal olarak) ve hapis hayati ona iskence olur. Zaten yasi gelmis evin her yerine koku birakmaya da baslar yavas yavas.


  • robokot  (23.01.16 03:51:46) 
kısırlaştırmadıysanız bu zamana kadar çok normal. 1.5 yaşında erkek bir ev kedisinin kısırlaştırılması lazım. yoksa dışarı çıkmaya devam edecektir, kendine eş arıyor hayvan.


  • nice tnetennba  (23.01.16 08:22:58) 
Kisirlastirmadiysaniz kisirlastirin. Sonra bi gogus tasmasiyla beraber gezebilirsiniz. Ben oyle yaptım.


  • rayde  (23.01.16 08:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.