[]

öksürüp aksıran kedi

Merhaba.. Bahçemizde beslediğimiz, sıklıkla hazır mama verdiğimiz bir kedimiz var.. Günün büyük bir bölümünde bahçede kaldığı için hareketlerini gözlemleme imkanına sahibiz.. Hayvancağızda şöyle bir durum var.. gün içersinde ara ara öksürür, aksırır gibi kafasını eğip siniyor.. Kusacak zannediyoruz ama kusmada yok.. süresi değişmekle birlikte ortalama 1 dk kadar bu sinerek kusmaya benzer hareketleri yapıyor.. Acaba bu tarz hareketi olan bir kedide bir rahatsızlık olabilir mi yoksa bunlar doğal şeyler mi ? Rahatsızlık var ise ne gibi birşey vardır, çözümü ne olabilir ?




 
kediniz soğuk almış olabilir. eğer böyle bir hastalığı varsa hemen tedavi edilmesi gerekiyor. çünkü pisicikler bu hastalığa yakalanırlarsa bu onlar için öldürücü olabilir.


  • felagund  (26.10.09 18:31:27) 
peki veteriner dışında yapacağımız bir şey var mı ? Mağlum sokak kedisini tutupta doğru düzgün veteriner olmayan bir yerde nereye götüreceğiz.. Acaba bizim yapabileceğimiz birşeyler olabilir mi ?


  • joehigashi  (26.10.09 18:36:58) 
mezarını hazırlayın çok yakında mefta olacaktır veterinere götürmezseniz. korkutmak gibi olmasın da ona göre davranın


  • vurursa gol olur  (26.10.09 18:43:53) 
kedilerde bunlar doğal şeyler, midesindeki tüyleri atmaya çalışıyor ya da gıcık olmuş olabilir. normal nefes alıp vermesine bakın, eğer kediyi tutabiliyorsanız ve gözü veya burnu akıyorsa asit borik ile temizleyin. şimdi kediyi görmeden bir şey söylemek de zor açıkçası.


  • deliberte  (26.10.09 18:46:41) 
@deliberte

herhangibir kusma yok yalnız.. Dediğim gibi sinip öksürür gibi sesler çıkartıyor.. Birde nefes alıp verişinde neye dikkat etmemiz gerek ?
  • joehigashi  (26.10.09 18:50:24) 
rahat nefes alabiliyor mu? genelde soğuk algınlığı olan kedilerin miyavı bile çıkmaz ya da kötü miyavlarlar, nefesleri hırıltılıdır.
mide ile ilgili ise atamıyorsa, taze ot yedirin. gerçi kendisi yiyordur ya :)

  • deliberte  (26.10.09 19:02:49) 
Hareketlilik durumu iyi sayılır.. Hani ne zaman bizi görse ayaklarımıza dolanır, ilgi ister, sürtünmeye çalışır.. Tamam çok aktif değil ama çokta pasifte değil..


  • joehigashi  (28.10.09 23:33:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.