[]

Dünya ne zaman sona erecek ve neden?

Bu soruda dünyanın olası sona erme zamanı ve nedenlerini kendimize soruyoruz.


Bençe dünyada petrol bitecek ve su savaşları başlayacak, tek gecer akce su olacak waterworld gibi olcas.

Dünya ise bençe atom bombaları sayesinde ölecek. Mutually assured destruction (MAD) sayesinde hepimiz fallout 5 baş kahramanı olacağız.

 
kardeş sen yat uyu istersen


  • eksimeksi  (22.01.16 21:24:17) 
Dünyanın sonu gelmez, bilinen anlamda yaşam olmasa dahi bir türlü devam eder. Şu vakte kadar 5-10 kere sonu geldi çünkü, hepsinden de güçlenerek çıktı evelallah!!!


  • baba jo  (22.01.16 21:35:03) 
gunes sonup icine cokunce muhtemelen. bu da birkac milyar yil alir.


  • bohr atom modeli  (22.01.16 22:48:16) 
6 milyar yıl sonra güneş tarafından yutulacak. ama biz daha evvel yok oluruz.


  • zgrydn  (22.01.16 22:50:00) 
50 milyon yıl sonra Güneşteki hidrojen yakıtı tükenmeye başlayacak

Daha öncesinde Merkür de olduğu gibi, güneşe doğru yakınlaştıkça, Dünya yüzeyi +400 seviyelerine gelecek
insanların ya gezegen değiştirmeleri gerekiyor ya da Magma ya yakın olmayan kısımlarına doğru inmeleri gerekiyor.

ışık hızında hareket edemez başka gezegenlere yolculuk edemezsek, Her şekilde öleceğiz.
  • voyage  (22.01.16 23:14:06 ~ 23:15:42) 
güneş, samanyolu galaksisinin merkezindeki kara deliğin içine düşünce sona erecek.


  • himmet dayi  (22.01.16 23:16:32) 
herkes kendisinin kiyametidir.


  • thewizardofearthsea  (22.01.16 23:21:44) 
@thewizardofearthsea +1, ben ölünce dünya sona ermiş demektir, gerisi umurumda değil. Ama birkaç milyar yıl daha gider tahminen.


  • i was made for you  (22.01.16 23:23:36) 
4,5~5 milyar yıllık dünyada atalarımızı, kuzenlerimizi (insansılar) falan da ekleyince 2-3 milyon yıllık anca tarih var. bizi yani homo sapiens'i baz alırsak da 200 bin yıl yaklaşık.

sen atom bombalarını yolla, bütün insanlar ölsün tamam da bu, dünyanın sonu değil, insanlığın sonu demek. insandan önce de dünya vardı belki sonra da olacak. dünya tarihinin 1/20'si bile değil. yani ortalama insan ömrü 60 desek, ortalama bir insan için lise süresinden bile kısa süre. çok da değerli görmemek lazım insanı.

dünyanın yok olması ise muhtemelen güneşe bağlı olacak. aksine sebep olacak kadar büyük bir meteorun bütün güneş sistemini rahatça geçip dünyaya çarpma ihtimali de var ama o çok daha düşük. bununla birlikte içe çökme/patlama(?) ne deniyorsa o (implosion) ihtimal de mevcut her zaman. şirin bir karadelik oluruz belki. gerçi bu büyüklükteki bir kütleden kara delik çıkmaz ama "ya tutarsa?"
  • nawar  (22.01.16 23:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.