[]

kendini büyümseyen küçük insanlar

Ya tam anlatamayabilirim demek istediğimi ama bir kaç örnek vereyim : fotoğraf makinesi alıp fotoğrafçı olduğunu zanneden tinkiler, wordpress kullanıp webmaster'ım ben diyen po'lar, iletişimde yüksek lisans yapıp ben brand marketing manager'ım diye poz atan winkiler..

Work and travella 3 aylığına Amerikaya gidip bu Amerika olayını CV de super kullanan Lala'lar...

İşin kötü yanı bu adamlarda/kadınlardan bazıları piyasada rağbet görüyor.

Anladınız siz, sorum ise şu: olması gereken bu mudur? Niye bu insanlar böyle aldatılmaya müsait?



dipnot: lan ben dünyanın 2. en büyük çeviri firmasıyla çalısıyorum ben bile cevirmenim demiyorum cogu zaman.(birincisi ABD ordusu)

 
"büyümseyen" demeyeydin iyidi :)

böyle insanları tercih edenler bu insanlara layık zaten. firma ne kadar büyük olursa olsun.
  • hkaan  (22.01.16 21:01:02) 
çoğu insan kendini önemli veya farklı hissetmek istiyo. bi anlamda çağımızın vebası bu. sosyal medya dediğimiz mevzu tamamen bunun üzerinden şekilleniyo mesela. şimdi düşünsene, ortalama bir facebook kullanıcısı ne yapıyor? sanki dünya yıldızıymış, herkes onun ne yaptığını merak ediyomuş gibi affedersin sıçtığı boku bile paylaşıyo. ha bunu ben yapmıyo muyum? yapıyorum. ben de mesela burda ulusa sesleniyomuş gibi çarşaf çarşaf yazıyorum mesela. bunların hepsi bi çeşit kendini kabullenme ve kabul ettirme isteği bana kalırsa. eskiden insanlar iyi hissetmek, iyi olmak için ya hiçbi şeye ihtiyaç duymuyomuş ya da bayağı uğraşıyomuş. e şimdi kolay. facebook'ta iki beğeni alsan komedyen, iki fotoğraf çeksen fotoğrafçı oluyosun. ne ala memleket. bu illüzyonun cazibesine kapılmamak mümkün değil. anca benim gibi çok zeki adamlar farkına varıyo bunun...

benim için bu yurtdışı olayının zirvesi şudur: bi arkadaş bükreş'e erasmus'a gitmişti, 5 ay mı ne kaldı. profilinde, okuduğu okul olarak bükreş'teki yazıyo. karı burda istanbul hukuk'ta okudu amk 4 sene, gitti bükreş'i yazıyo profiline.
  • der meister  (22.01.16 21:06:06) 
Her sey kendini satabilme, pazarlamayla alakali. Bu insanlar bunu daha kolay yapiyorlar.


  • rayde  (22.01.16 21:06:33) 
@rayde : sebebi nedir daha kolay yapmalarının? kaybedecek bisileri olmamaması mı?


  • anonymice  (22.01.16 21:07:57) 
Yukarida dendigi gibi illuzyon yaratiyorlar cevrelerinde. Eger cok iyi tanımıyorsan etkileniyorsun. En basta kendileri inaniyor bunlara. O sebepten sorgulamak gecmiyor akildan cogu zaman.


  • rayde  (22.01.16 21:12:03) 
şu an sen de kendini "büyümsedin" gibi geldi bana.


  • burya  (22.01.16 21:12:58 ~ 21:13:09) 
"dipnot: lan ben dünyanın 2. en büyük çeviri firmasıyla çalısıyorum ben bile cevirmenim demiyorum cogu zaman.(birincisi ABD ordusu)"

bunu diyen mi çevresini eleştiriyor?
  • kuzey li  (22.01.16 21:25:21) 
@kuzeyli

Azcık ego patlamasını bana çok gördün ya alacağın olsun.
  • anonymice  (22.01.16 21:30:03) 
bu insanların piyasada iş bulması ya da diğerlerinden farklı görünüp belli bir yere gelmeleri için böyle davranmaları gerek.
work and travel cı arkadaşı örnek verecek olursak;
patronun karşısına 2 tane benzer özellikli kişi çıkarsa ve biri wat yapmışsa bu kesinlikle +1 dir. Çeşitli şekillerde yorumlanabilir
1- özgüveni yüksek (yoksa gidemezdi)
2 - ingilizcesi iyi (ya da geliştirmek istiyo)

gibi.
  • yüzyıllık yalnızlık  (22.01.16 21:32:36) 
bunu hep linkedin yaptı ya:)

tezgahtarlar Sales and Marketing Manager oldu.

call center çalışanları Key Account Sales Representative oldu.

geri kalanlar da ceo oldu hep:)
  • victum  (22.01.16 22:00:45 ~ 22:01:10) 
-youtube'dan birkaç tane grafik çizim öğrenen ve tüm yapmaya çalıştığı şeylerde aynı şekilleri grafikleri kullanan ve ben grafikerim diyen insanlar tanıdım.
- yine youtube'da "Discovery Science" kanalının "How It's Made" videolarını izleyip, o izlediği şey hakkındaki konuşmada; ben, " o öyle mi oluyor?" diye şaşırdığımda -ki itiraz değil şarşırma- "sen ne zannediyordun, ya?" diyen ezikleri gördüm.
-yine aynı ezik ile aynı ortamda bulunduğumuzda, başka birine 'mühendis' kelimesinin kelime anlamını arapça kökünden gelerek açıklamıştım. ben bunu anlatırken sinsice bana bakan -bakışları bile hatırlıyorum- bu ezik, başka bir ortamda mühendis kelimesini sanki kendisi keşfetmiş, sanki kendisi türetmişcesine üstten üstten başkasına anlatırkenki kibirini gördüm. üstelik bunu benim yanımda yapıyor. benden duyduğunu unutmuş ve hatta bana duyurmak istercesine sesli yapıyor ki ben duyayım istiyor. "ben bunu biliyorum, sen bilmiyorsundur cahil" demek istiyor.

böyle ezikler var velhasıl. hayatta bir başarısı olmayan tek bildiği şey başkasından duyduğu olan kişiler bunlar. ya bu konu hakkında örnekler vererek saatlerce (abartmıyorum saatlerce) konuşabilirim. hayatta bir kere kitap okumayan, bilgi edinmek için çabalamayan, hazır olarak başka birisinden duyan ve duyduğunu adeta ilahi bir emirmiş gibi kabullenen kişiler. çok çok çok iyi tanıyorum bu tipleri. insanlar kendilerini bir sik sanıyorlar. herkes böyle herkes ama herkes. hep demişimdir nacizane. "bir insan hiç birşey bilmediğini kabullendiği zaman birşeyler öğrenmeye başlayacak" diye. ha bunun da birşeyler bildiği anlamına gelmediğini bilmesi lazım ama.
bu kişiler hayal ettikleri, olmayı istediği yani özendiği kişi gibi davranmaya gayret ediyorlar. ama bu da; kumaşında olmadığı yani rol yaptığı için o konuyla ilgili bir şey sorunca da agresifleşebiliyorlar. gördüm bunları.yapmacık hareketler. at yarağına konmuş kelebek gibi sırıtıyor konuştuğu konulardaki bilgisizlikleri cahillikleri. çok gördüm çokk. onlarca, belki yüzün üzerinde örnek veririm.
değersiz insanlar. ve böle yaşamaya mahkumlar. zira araştırmayan, okumayan bir insan kendini manen ne kadar terakki ettirebilir ki?

neden rağbet gördüğüne gelince de nacizane şunu söyleyebilirim; bu insanlar kendilerinden daha az şey bilen insanlarla çok muhatap oluyorlar. yani hakimiyet kuracakları ortamları seçiyorlar. "çok şey biliyor ya şuna bak" densin ve bunların gururu okşansın. rağbet gösteren insanlar emin ol ki nagıs kişilerdir. neyse siktir et takılma bu canına okuduklarıma. çok sinirliyim çok..
  • dgr  (22.01.16 23:40:27 ~ 23:45:26) 
2. En büyük çevirmen firmayı vurgulamak için ters psikoloji uygulamak. Güzeldi genç.


  • filipis  (23.01.16 00:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.