[]

zenfone 5 - sorun yazılımsal mı, çözüm yok mu?

4.5 ay telefonu 2 3 defa elime aldım. Dün askerden döndüm.

Telefon orjinal şarj aleti ile çok çok yavaş şarj oluyor. 5 6 saat. Diğer sorun ise, normalden de hızlı şarjı bitiyor. Yani 3g'yi geçtim, edge'de kullan yarım saatte %40 %50 gidiyor.

Böyle değildi önceden. 1,5 saatte en geç full oluyordu şarjı. Şarj da bu kadar hızlı bitmiyordu. Pil kullanımına bakınca, usb ile şarj oluyor yazıyor. Normal mi bunu yazması?

Sorunu asus'a yazdım. Telefonu sıfırlayın yazdılar.

Siz ne yapmamı önerirsiniz? Var mı bir çözüm?

 
Sıfırladın mı?


  • himmet dayi  (22.01.16 16:20:13) 
sıfırla demişler ya üreticiden daha iyi bilen birisini mi arıyorsun?


  • cekilmis gayfe  (22.01.16 16:23:05) 
4.5 ayda 2-3 defa kullandığınızı, bu süreç boyunca telefon kullanıldı mı? Batarya hep boşaldı mı?

Cihazlar uzun süre kullanılmayacaksa, %70-80 civarı batarya doluluğu ile kapalı durumda bırakılmalı, özellikle uzun süre boş durması bataryayı öldürüyor diye biliyorum.
  • atom karincanin torunu  (22.01.16 16:42:30) 
aynı olay birebir bende oldu. çaresi servise gitmesi dostum. başka şekilde düzeltemezsin. 3 haftada yapıp gönderdiler bana.

zenfone 5 böyle bir alet. ben kullanıyorum, hala kullanıyorum ama önermiyorum kimseye.
  • mermize  (22.01.16 17:37:35) 
@ jr ve @mermize

garantisi devam ediyor ama o garanti kağıdı falan yok ya. napsak. alın bunun bataryayı değiştirin dediğimde değiştirirler mi garantide? nereye vericem, nasıl yapayım yani?

teşekkürler.
  • brad pitt  (22.01.16 17:55:44) 
www.asus.com

çamlıca'da yerleri. telefonu falan da var.

garanti belgesi yoksa işin zor. bir ara, konuş teknik servisle. böyle böyle de anlat derdini.

ben kutusunda göndermiştim. not yazmıştım bir de kutunun içine küçük bir kağıt koyup; alet çok geç şarj oluyor, pc ve mac'e usb ile bağlanınca her iki ortamda da alet tanınmıyor falan diye. onlar da işlemee aldı, yapıp gönderdi.

ama dediğim gibi, garantisi falan hep aldığım kutunun içindeydi.
  • mermize  (22.01.16 19:25:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.