[]

Fizik tedavi çok mu ağrılı oluyor?

merhaba,

dirseğin çok az üstünden kolum kırıldı 21 gün önce şu an alçıda. 1 ay daha alçıda kalacakmış sonra alçıdan çıkınca fizik tedaviye gitmem gerekiyormuş. fakat fizik tedavide zorlayarak kolu açmaya çalışıyorlar ve kırıldığında hissettiğinden daha beter ağrılı olacağını okudum. doğru mu bunlar? daha az ağrılı fizik tedavi imkanı var mı? bi de fizik tedaviye gitmezsem kolum açılmayıp öyle mi kalır? çünkü nerdeyse çoğu insanın kolu kırılıyor ama hiç açılmayan kol görmedim ben. bi şekilde kendiliğinden açılıyor mu zamanla?


 
fizik tedaviye gidin gitmeyin sizin seçiminiz ama açılmayan, en azından tam açılmayan kol gördüm şahsen. Fizik tedavide de işkence odası yok tabii ayrıca.


  • whoosie  (22.01.16 14:18:00) 
zorlanmadan açılmıyor tabi. ancak çok ağrılı olmuyor. ağrı eşiğiyle de ilgili ama ağrıyor dediğinde bırakırlar zaten. işkence etmiyorlar :))
çok farklı bir sebepten dolayı iki kolum da tam açılmıyor. egzersizle o açıyı genişlettim. sende çok daha kısa sürede faydalı olur.

hala korkuyorsan sırtüstü yat. eline ağır bişey (1-2kg dambıl) alıp yatakta kolunu sarkıt. yine sırtüstü yatıp yıkarıdan birşey alıyormuşsun gibi uzanmmaya çalış omzunu kaldırmadan yataktan. oturur pozisyonda yine eline ağır birşey alıp sarkıt kolunu. minimum10dk dayan. bunları fizyoterapist söyledi ve yaptırdı.
  • sutlu nescafe  (22.01.16 14:25:32) 
sütlü neskafe teşekkürler dediklreini yaparım. peki kapı kolunu tutup kendimi geriye doğru çekerek kolumu açmaya çalışsam da olur mu? kırık yeri daha yeni kaynamışken riskli mi olur yoksa?


  • eski solcu  (22.01.16 14:29:05) 
o kadarını bilemeyeceğim. belki kırıkta daha farklı bir yaklaşımları vardır.
en azından 1-2 seans git.

  • sutlu nescafe  (22.01.16 14:40:17) 
sütlü cafe anlatmış ama kendi başına yapmaya kalkarsan, tekrardan kırma riskin var. Her şeyin bir uzmanı var, fizyoterapiste gitmen şart.


  • alcapon  (22.01.16 15:04:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.