[]

informatik ogrencisine bilgisayar onerisi

bir gaming bilgisayara ihtiyacim olmadigini biliyorum. hafiflik ve batarya omru onemli etkenler benim icin. o nedenle de bakip bakip cok kufrettigim macbook'larin o kadar da ucuk fiyatli ve kullanissiz olmadigini fark ettim sonunda ama kabullenmek istemiyorum =) (yurtdisinda yasiyorum, diger ultra book'larla karsilastirinca fiyati normal geldi.)
goremedigim bir sey mi var, yanlis bilgisayarlarla mi karsilastirdim acaba? yoksa gercekten alinabilir mi macbook pro 13'' ? bir de tabii hicbir fikrim yok bolumde os isletim sistemi ne kadar kullanisli olur. dual isletim sistemi kursam sikinti yasar miyim?
ek olarak; arkadasimin elden cikardigi lenovo g510'unu bana verme ihtimali var ama cok agir geldi bana bilgisayar. (ufak tefek bir seyim) haksiz miyim? bir de baska bilgisayar onerileriniz var mi?

alisveristen hic hoslasmiyorum. cok soru sordum belki ama tamamen emin olmadan parami apple'a vermeyi hic mi hic istemiyorum.

 
Macbook pro 13'' al gec.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (22.01.16 11:54:36) 
Mac senin icin iyi olur cünkü unix komutlarina hakim olman hem is yaparken seni hizlandirir hem de ilerisi icin iyi olur. Ileride network tarafinda da calissan programlama tarafinda da calissan UNIX komutlari mutlaka gerekli ve windows ortami is yaparken bundan uzaklastiriyor. O nedenle Linux ya da Mac OS avantajli.

Ikinci olarak RAM önemli, kullanacagin araclar özellikle programlama icin kullanacagin IDE ler cok RAM tüketecektir. Ideal olan 8GB RAM, ama kullanacagin yüke göre fazla da olabilir az da olabilir.

ücüncü olarak SSD harddisk önemli cünkü hizi ve pil ömrünü etkileyen en önemli faktör.
  • emrahday  (22.01.16 11:58:50 ~ 11:59:48) 
aynı bölümde okuyan biri olarak alınca ben de macbook pro 13" alıcam büyük ihtimalle. şu anda okulun verdiği bir lenovo var onu kullanıyorum ama dediğin gibi baya ağır ve hantal geliyor taşımak için. (ufak tefek değilim)


  • king lizard  (22.01.16 12:49:39) 
macbook alırsan depolama şeysi yüksek olanlarından alman lazım en alt modeli 128gb macos'a bile yetmiyor ki çift işletim sistemi demişsin. lenovo yoga serisine baktın mı?


  • yuto  (22.01.16 13:14:40) 
@yuto baktim simdi. Fakat katlanabilen ekranlarin kolay bozulacagina inaniyorum. Asus'dan cok cektim ama zenbook ux305'i hosuma gitti su an.


  • pln  (22.01.16 14:30:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.