[]

sağ kolda uyuşma

arada sırada oluyordu bu. sağ kol el de dahil uyuşma oluyor. ancak son bir kaç gün içinde sık olmaya başladı. bugün de 4-5 defa elimdeki bir şeyleri düşürdüm, tabak çanak kırıldı hep.

sebebi ne olabilir ki?


 
Boyun fitigi? Ailecek mudavimiyiz. Ozellikle gergin veya yorgun oldugumuzda falan nerdeyse servis disi kalir sag kolumuz. Doktora gorunmekte yarar var.


  • letheavendangered  (22.01.16 02:40:12) 
Sol veya sağ el, serçe, yüzük ve orta parmaktaki uyuşmaların genel nedeni, boyun düzleşmesidir (boyun fıtığı başlangıcı). Günümüzde bir çok kişi etkilemektedir. Başlıca nedenleri arasında bilgisayar başında uzun süre oturmak ve hareket etmemek bulunmaktadır. genelde 4-5-6 omularda sıkışma şeklinde başlar.

Çözüm; hastaneden MR çektrip sonuçlarını doktora inceletmek, akabinde vereceği ilaçları kullanmak olacaktır. fakat unutmayın ki ilaçlar sadece bu uyuşma ve ağrıyı keser.
Sorunun tamamen ortadan kalkması için fizik tedavi ve boyun egzersizleri yaparak boyun kaslarını güçlendirmek gereklidir.

doktor4.vspteknoloji.com
  • janavarorion  (22.01.16 07:43:36) 
ulnar sinir sıkışması olabilir


  • yeldas  (22.01.16 08:28:44) 
nörolojiye gitmeniz lazim cok sey olabilir.


  • fayfim  (22.01.16 09:28:50) 
b12 vitamini eksikliği olabilir. genelde uyuşmadan ziyade, kasları hareket ettirememe, kalemi sıkı kavrayamama gibi sorunlarla beraberse doktor muhtemelen b12 yazacaktır. ilaçları çok bi boka yaramıyor. eğer b12 eksikliği ise iğne kullanımını tercih et.


  • kalyanschik  (22.01.16 09:48:34) 
nörolojiye mi gitmeliyim ortopediye mi?


  • sanguine mcqaer  (22.01.16 16:07:48) 
anlattığın belirtiler, daha önce 2 defa muzdarip olduğum boyun fıtığı alametleri. ortopediye gidip anlat, mr iste, mr sonucuyla da önceden araştırıp emin olduğun bi fizik tedavi doktoruna git. ameliyat diyen doktorları pas geç.


  • rencber  (22.01.16 16:14:34) 
b12 olsa tek taraflı olmazdı.
torasik outlet falan mı diye düşündüm fıtık da aynı şekilde. bunları duyurudan çözemezsin doktora gitmen lazım.

  • irsh92  (22.01.16 16:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.