[]

Uçaktan niye korkuyorum lan ben? Pilotlar hostesler bi el atın

çocukluğumdan beri uçaklara hep ilgi duyan biriyim, flight simleri oynardım falan bir ara ils inişi falan da öğrenmiştim üstelik oyunda tabi ki.

bu kadar ilgi duyduğum halde gerçekte binemiyorum şu alete. 2 kere bindim ikisinde de ruhumu teslim ettim desem yeridir.
hele bir tanesine yalnız binmiştim korkumu yeneyim diye, daha uçak kalkarken yerde tribülansa falan giriyordu..berbat bir deneyimdi, onur airin md80 ucagıydı bir de hatta kargo kapağı açıldığı için acil iniş yapan ucakla aynı gün kalkmıstık sanıyorum ya da aynı ucakla bir gün sonra ucmustum. haberlerde öğrenmiştim. izmire kadar berbat bir sallantıyla gelmiştim sene 2006 sanırım...ya da2007 bir daha da binmedim...

korkuyorum abi nasıl çözcem bilmiyorum.
dün gece ingiltereye gittiğimi hayal ettim gece yatakta uyuyana kadar.. rüyamda uçağa biniyordum ve ucak kalkarken kanadını ağaca carpıyordu herkes cığlık atıyordu ve sonra bir sessizlik... gözlerimi acamıyordum öldüm herhalde falan ölmek böyle bişeymiş falan derken uyandım...
işte böyle abi bu korkuyu nasıl yenicem ben?

 
zor kardeşim o korku biraz içgüdüsel ve kimse sana garanti veremediğin bildiğin için illa korkacaksın.

uçuş personeliyim.
  • basond  (22.01.16 00:22:30) 
  • placebo z  (22.01.16 00:23:09) 
mecburen uçağa biniyorum.
ama henüz ben de çözemedim.
uçakta kendimi nasıl sıkıyorsam artık indiğimde öyle bir rahatlıyorum ki anlatamam.
bazen alkol,
bazen dergiye falan kafamı gömüyorum.
  • seyduna6687  (22.01.16 00:33:33) 
bunun sebebi kapalı alan korkusuymuş. psikolojik destekle çözülebilir.


  • pinman  (22.01.16 00:49:50) 
bende klostrofobi var yani kapalı alan korkusu ama uçaktan zerre korkmam. bence onunla alakalı değil. asansörden, sıkışık yerlerden korkarım uçak ferah ya mis gibi.


  • cekilmis gayfe  (22.01.16 01:32:28) 
Uçak fobisi ayrı, klostrofobi ayrı. Eşimde var klostrofobi, ve uçaktan deli gibi korkuyordu iki yıl öncesine kadar. Seninki uçak fobisi, bu tarz korkular için profosyonel yardım alabilirsin. Çok yaygın zaten, senin gibi bir sürü insan var. Bende de 2 yıldır gairp bir panik atak durumu var. O koltukta 15 dakikadan fazla oturamıyorum. Berbere de gidemiyorum hatta 1 yıldır falan doğru düzgün. Sabit duramıyorum yerinde, sıkıntı basıyor.

@cekilmis gayfe, klostrofobisi olan bir insan nasıl uçağa binebiliyor onu anlamadım. Eşimde de var gerçi ama o aştı sayılır. Olayın zaten, istediğin zaman dışarı çıkamamakta. Uçak bu durum içni en kötüsü, en çözüm yolu olmayanı. Gemide olsan suya atlarsın, asansörde olsan filmlerdeki çözümleri uygularsın. Uçakta hiçbiri yok. Mecbur kapalısın yani. İlginçmiş.
  • liriamer  (22.01.16 02:15:09) 
klostrofobimsi bir şey bende de var, metroya, asansöre binerken tedirgin oluyorum, veya küçük bir alanın içinde panik atak geçirecek gibi oluyorum, kalp atışlarım hızlanıyor. hatta öldükten sonra sırf bedenim tabuta koyulmasın diye yakılmak istiyorum. bu klostrofobi mi bilmiyorum ama uçaktan korkmuyorum, hatta zevkli geliyor uçması.

bu kadar ilgiliysen aslında uçağın düşmesinin zor olduğunu bilmen lazım. yolda araçla giderken kaza yapıp ölme ihtimalin, -her gün uçsan bile- uçak kazasıyla ölme ihtimalinden daha yüksek.

bir keresinde izmir-ist. uçuşunda acaip şiddetli türbülanslar yaşıyorduk. herkes korkmuştu. ancak o anda pilot anons yaptı, türbülans yaşadığımızı ve bu türbülansların normal olduğunu söyledi. türbülansın oluşumunu falan bizim anlayacağımız şekilde anlattı. o anons herkesin içini rahatlatmıştı mesela.
bence insanlar uçağın uçuş mekanizmasını bilmedikleri için korkuyorlar. "bu kocaman şey havada nasıl uçuyor ve düşmüyor?" sorusu çoğu kişi için bilinmez ve imkansız bir şey.

sakinleştirici ilaç desteği al olmadı, zira bu devirde artık uçak kullanmamak imkansız. uça uça alışırsın diye düşünüyorum.
  • peggy  (22.01.16 09:26:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.