[]

Bebişe alisveris

Mart sonu bir kızım olacak, henüz ciddi alışveriş yapmadık.
Kıyafet olarak ilk üç ay için neler almalıyım,kaçar tane ve hangi boy? Bebiş biraz uzun boylu. 3.aydan sonra başka bir alışverişe çıkarız diye düşünüyorum.
Mobilya olarak güzel bir karyolaya ihtiyacımiz var.abartılı fiyati olmayan şık çekmeceli bir karyola nerden alalim?
Araba ve puset ve ana kucagi olarak ne alalim? Evimiz biraz küçük asgariye indirmeye çalışıyorum alinacaklari.ve de ben calismiyor şu sıra, biraz ekonomik olmaya çalışıyorum.

Tecrübeli anne babalar bir yardım eli uzatın,..
Şehir: istanbul

 
Araba tavsiye etmem. Benim yeğenimin vardı 2 tane, hiç binmedi bile, çok zorlarsak kendi sürmeye çalışıyordu.
İlk 1 yıl küçüktür zaten kucağınızda taşırsınız, ağırlığı olmaz. Sonra da alsanız bile "baston" denilen pratik modelleri olabilir. Bulabilirseniz birinden ödünç alın hatta.
Kıyafet olarak en çok zıbın kullanılıyor.
  • firez  (21.01.16 22:01:38) 
on günlük taze teyze olarak önerilerim;
çok değişik ürünler çıkmış bebişler için. şıklıktan ziyade kullanım kolaylığına bakmanızı öneririm. işte böyle bir yerini söküyorsun oyun alanı oluyor bir şey takıyorsun 1-2 yaş için yatak oluyor vs. sonra bebişin aklı ermeye başlayınca renkli eğlenceli beğeneceği bir oda takımı alırsınız. şimdi çok masraf etmeye gerek yok, şıklık da bence çok önemli değil.

kıyafetten tasarruf yapmayın çünkü aman kustu aman kakası bulaştı mama damladı derken fazla fazla ihtiyaç duyacaksınız. yenidoğan dediğinizde uygun boyu verirler zaten.

bir de bence şu zaman şunu alırız şöyle yaparız gibi plan yapmayın. alınması mecburi şeyleri alın, kıyafettir bezdir bebek çantasıdır emziktir şudur budur. sonrasını ihtiyaç duydukça alırsınız. böylece ihtiyacınız olmayacak bir şeyi almamış olursunuz diye düşünüyorum. tabii bunlar benim fikirlerim ve gözlemlerimden çıkardıklarım.

şimdiden hayırlı olsun, allah analı babalı büyütsün, hep mutlu olsun yavrucak :)
  • who cares wins  (21.01.16 22:03:17) 
biz hafta sonu hamile arkadaşımla bebek alışverişine çıktık. mağazalarda hazır ihtiyaç listeleri var. o listeye göre aldık çıktık yarım saatte. zaten bir yenidoğan seti aldık, 30 parça mı öyle bir şey, bir ay gider dediler. mobilya vs diğer konularda hiç bilgim yok.


  • inspired by a true story  (21.01.16 22:14:12) 
Kıyafet, kıyafet, kıyafet, kıyafet. Günde 5-10 kez değiştireceğini için günlük kullanıma yönelik giyecekker alın. Süslü püslü olmasına gerek yok, pamuklu olmasına dikkat edin. Kısa ve uzun kollu zıbınlar (alttan çıtçıtlı body yani), külotlu çorap, normal çorap, pantolon/eşofman/tayt, kısa/uzun kollu tişört, kazak, yelek, hırka.
Zaten bol bol bez kullanacaksınız. Biz kızımda önceleri premium care kullandık, sonra gündüz yeşil paket prima, gece ise premium care kullandık. Şu anda 5 aylık olan oğlumda ise gündüz evy baby, gece yeşil prima ya da premium care kullanıyoruz.
Islak mendil, yenidoğanlara özel olanları seçin. Biz fresh'n soft yenidoğan (üzerinde leylek resmi olan) kullanıyoruz çok memnunuz.
Pişik kremi nivea kullanıyoruz.
Anne için bebedor "jelli" göğüs pedi kullanıyoruz, jelli olması önemli, meme ucunu kuru tutuyor.
Doğumdan 1-2 hafta önce lansinoh meme ucu kremi kullanmaya başlayın. Olur da yara olursa (kızımızda çok kötü olmuştu, ucu kopacak gibiydi) Denizli'de bir eczacı özel bir merhem yapıyor, onu getirtip kullanmıştık.
Sütü arttırmak için humans still tee
bebeğin ağzını yüzünü silmek için twins baby pamuk bez kullanabilirsiniz. Eski atletlerinizi de bu iş için ve bebeğin sırtına koymak için kullanabilirsiniz.
Biz kızımda park yatak denilen beşikten almıştık ama onca yıl toplamda 2-3 ay yattı. Sürekli aramızda yatmak istedi, hatta kardeşinden sonra da bu isteği devam etti, ta ki kreşte öğretmeni ayrı yatın deyinceye kadar. Öyle yapmamak lazım biliyoruz ama o masum surata kıyamıyoruz maalesef.
Oğlumuz için bir arkadaştan sallanır ahşap beşik aldık. 3 ay kullandık ama hızlı geliştiği için sığmamaya başladı, şimdi o da aramızda yatıyor.
Yatak olarak odanızın durumuna göre en uzun süre kullanabileceğiniz ve korumalı bir çözüm bulun.
Doğum için hem pantolon şeklinde hem de önden açılan elbise şeklinde pijama bulundurun.
Eğer arabanız varsa bebek arabasına gerek yok, biz aldık ama her yere arabayla gittiğimizden bebek arabasını hiç kullanmadık. 5-6 aylıkken ucuz baston puset alabilirsiniz.
Arabanız varsa ilerisi için araba koltuğu, ilk zamanlar içinse taşıma koltuğu alın.
Arabanız yoksa bebek arabanız hafif, pratik ve büyük tekerli olsun.
Biz başta emzik kullanmadık, sonra da çocuklar kullanmadı. Keşke ilk günden kullansaymışız, emzik olmayınca anneyi emzik niyetine kullanıyorlar çünkü.
Bir ninni öğrenin ve sürekli o ninniyle uyutun.
Birkaç battaniye/örtü/kundak bulundurun.
İnşallah tez zamanda iş bulur ve sıkıntılardan kurtulursunuz. Bir sorunuz olursa sormaya çekinmeyin.
Allah sağlıklı kavuştursun.
  • 44  (21.01.16 22:31:59) 
anne değilim ama
hastane çıkışı denilen parça sayısı katlanarak giden setler var
eğer böyle bir anane filan kapsamlı hazırlık yapmayacaksa bence onlardan bi tane alın (içinde beresi, alt bezi, el bezi, çorabı, her halt oluyor) birkaç tane de zıbın ve yelek alın. gerisini bırakın insanlar getirdikten sonra tekrar alırsınız lazımları :)
yatak için insanlar genelde ilk aylar aynı odada yatırıyor kendiyle ve park yatak alıyor. bu epey bi süre götürüyor diye biliyorum.
araba puset vb. konualarda öcelikle aracınız var mı?
hastaneden neyle çıkaracaksınız?
ekonomik olarak çok rahat değilseniz arabayı bir sonraki aya/aylara bırakabilirsiniz
ama araca monte edilecek bişeyler almak lazım :)
  • niye ama  (21.01.16 22:33:30) 
@inspired by a true story, Aman o lafa güvenip de başka malzeme almamazlık yapmayın. Kıyafet, bezle birlikte en çok ihtiyaç duyulan şey. En az 10'ar takım günlük giyeceği olmalı. Gün içinde sık sık kusma, terleme vs nedeniyle değiştirilir çünkü.
Eldiven önemli bu arada, 5-6 çift bulundurun.
Bir de kıyafetleriniz hep aynı beden olmasın, hızlı gelişiyor keratalar.
  • 44  (21.01.16 22:42:07) 
@44 hemşeri miyiz ki? :)
İş bulmayacagim saniyorum çünkü 1.5 sene kendim bakmak istiyorum.
Araba için aldığımızı evde ana kucagi olarak da kullanabilir miyiz?
  • Kalinka  (21.01.16 22:45:30) 
çocuğum yok ama iş arkadaşlarım art arda doğum yaptı bu sene.
beşik olup da sonradan büyüyebilen karyolalar varmış, onları tavsiye ediyorlar.

  • kayranin kedisi  (21.01.16 22:49:36) 
bebeğin poposunu ve yüzünü silmek için rosense'in doğal gül suyu var onu kullanın. niye rosense diyorum çünkü diğerleri esans katılmış su oluyor


  • lushdiamond  (21.01.16 23:10:43) 
@kalinka, rumuzum memleketim :)

bizde çok şükür bakıcı çok olduğundan genellikle gerçek kucak kullandık :) ancak ana kucağı evde de kullanılabilir.
  • 44  (21.01.16 23:25:56) 
Hiç biri açılmıyor @for the record


  • Kalinka  (22.01.16 11:13:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.