[]

Bağkur Gerekli mi?

Merhaba,

Bağkurum 3 senedir kendi isteğimle yatıyor ama ben genelde özelde muayene ve tedavi oluyorum. Hem fazla beklememek hem de hizmet kalitesi açısından.

Şu aşamada bağkur sigortasının özel hastane için pek bir faydası yok gibi. Gene cepten ödeme yapmak gerekiyor.

Acaba bağkuru iptal mi etmemliyim? Özel sağlık sigortaları var onlara geçmeyi düşünüyorum ama emeklilik hakkı var mıdır onlarda bilmiyorum.

Bağkurun tam olarak avantajı ya da dezavantajı nedir acaba? İptal etmemi tavsiye eder misiniz?

 
Bağkurun şartları, emekli sandığı ve SGKya kıyasla hala çok kötü, güya birleşti! Bağkur ödeyeceğinize kendinizi bir yerde sigortalı göstertebilseniz onun primini ödeseniz daha iyi.Bağkurun süresi prim günü uzun, emekli yaşı yüksek, maaşı düşük vb.

"bağkur sigortasının özel hastane için pek bir faydası yok gibi"
o öyle değil mesela kan testi yapılır devlet 10 lira öder özel 10 lira ek masraf çıkartır siz sadece 10 görüyorsunuz bağkur olmasa 20 ödeyeceksiniz. devletle hiç anlaşması olmayan 1. sınıf özellere gidiyorsanız onu bilmiyorum. onlara gitseniz burada bizimle olmazdınız sanki :) viskinizi yudunluyor olurdunuz.

"Özel sağlık sigortaları var onlara geçmeyi düşünüyorum ama emeklilik hakkı var mıdır onlarda"

türkiyede devlet harici emeklilik yok
  • niye ama  (21.01.16 21:01:07) 
peki bagkurdan cikip , kendimizi bi yerde sigortali gosterip prim odesek bu mumkun mu?

her ay 560 tl civari bagkur oduyorum
ssk ya gecmek daha avantajli olacaksa degerlendirmek isterim
  • technicalte  (21.01.16 21:17:45) 
bir yerde sigortalı çalışınca bağkur primi ödenmiyor mu zaten? ssk sanırım memurlar için galiba. tam olarak ayrımı nedir bunların?


  • Mehmet Ersoz  (21.01.16 21:34:50) 
Bir yerde sigortalı çalışanlar 4-A ssklıdır.
Bağ-kur, işverendir kısaca. Kendi iş yeri olan esnaf gibi düşünün. Onlarda 4-B'ye tabidir. Emekli sandığına tabi çalışanlar 4-C'ye tabidir.

  • nevsenev  (21.01.16 21:45:42) 
"bir yerde sigortalı çalışınca bağkur primi ödenmiyor mu zaten"
hayır SGK primi ödeniyor, özelde maaşlı çalışana işveren SGK öder, bağkur kendi işi olan esnaf sanatkar ve şirket sahibinin kendi ödediği.

memurlara devlet emekli sandığı ödüyor--onların da bikaç ayrı sistemi var da onu boşverin.
şimdiki sistemde bunların adı değişti (4ABC filan oldu) ama aslında eski düzenden değişen fazla bişey olmadı.

"peki bagkurdan cikip , kendimizi bi yerde sigortali gosterip prim odesek bu mumkun mu"
bu yeri bulursanız mümkün, tanıdık filan olmalı ki adam bunu yapsın.
  • niye ama  (21.01.16 21:48:32) 
çok teşekkürler cevaplar için.

peki bağkurun maaşı neden düşük acaba diğerlerine göre? haksızlık değil mi?
  • Mehmet Ersoz  (21.01.16 21:59:26) 
devletin kendi işçisinin ve memurunun bile emeklilik ücretleri çooooook farklı ki. diğer işverenler filan bi kenarda dursun.
bu memlekette haksız olmayan bişey gördün mü?

  • niye ama  (21.01.16 22:40:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.