[]

Muayenesiz Kan Tahlili

Merhaba

Özel hastaneyi aradım. Birkaç kan tahlili yaptırmak istediğimi söyledim. Yalnız kan tahlilinden önce muayene olmam haliyle ilaveten doktora muayene ücreti ödemem gerektiğini söylediler.

Bu çok saçma geldi bana. Kolestrol ve kan değerlerine baktırmak için illa doktora görünmek şart mıdır? Sanırım hastadan ne koparabilirsek kardır diyebakıyorlar, öyle değil mi?

Özel hastanede direk kimya labaratuvarına başvurulabilir mi?

 
devlet hastanesinde de öyledir. doktor istek yapar kan tahlili için. devlet hastanesine gidin madem.


  • cekilmis gayfe  (21.01.16 20:21:33) 
iyi de ben rutin tahlili mi yapmak istiyorum. doktora ayrıca her kan tahlili için 100-300 lira vermek devlete de kişiye de zarar değil mi?


  • Mehmet Ersoz  (21.01.16 20:23:47) 
Lab lara gidin direk yaptırın. Doktor muhtemelen sizden extra tahlillerde isteyecek biraz daha para kazandırmak için.


  • ihanet kac kisilik  (21.01.16 20:23:58) 
ama labdaki doktor da tahlili yazarken muayene olarak görmez mi yazma işlemini? sanırım laborantlar yada sekreterler istek yapamıyorlar, öyle değil mi?


  • Mehmet Ersoz  (21.01.16 20:32:07 ~ 20:32:24) 
Hangi tahlilleri istediğinizi bilirseniz yaparlar direk. Şu şu şu tahlilleri istiyorum diyin.

Eskiden doktor isterdi telefonda benden Düzen Lab'a gidip yaptırırdım. Hoş düzen çok pahalıydı gereksiz.
  • ihanet kac kisilik  (21.01.16 20:35:36) 
Siz lab derken bu kendi başına kan tahlili yapan kurumları mı kastediyorsunuz?

yoksa özel hastanedeki biyokimya bölümünü mü?
  • Mehmet Ersoz  (21.01.16 20:41:24) 
Özel Labaratuarları bahsediyorum. Ucuza yapan yerler var.


  • ihanet kac kisilik  (21.01.16 20:45:32) 
Ev yaptiracaksiniz direkt tuglalari mi ormeye basliyorsunuz yoksa muteahhit, mimarla mi gorusuyorsunuz?

Belki baktirmaniz gereken baska seyler var? Sonucta sikayet olmadan oyle kolesterol baktirmak falan hicbir saglik sisteminde olmayan seyler (check up diyecekseniz esas o para tuzagi)

Yani once doktorun gormesi, sikayetler dogrultusunda lab/goruntuleme istemesi en mantiklisi.
  • la noix  (21.01.16 20:50:44) 
Hastaneler muayenesiz istek yapılmadan tahlil yapmaz evet.

Düzenli baktırdığınız bir durum söz konusu ise özel lab'larda yaptırabilirsiniz ama önce fiyat alın astarı yüzünden pahalıya gelmesin.

Babamın 2-3 ay arayla bazı markerlerine bakılıyor. Bu sefer hastaneye yormayayım onu dedim evde kanını aldıralım dedim özel bir lab 830 lira fiyat verdi ve kendince indirim yapıp 500 liraya yaparız dedi.

Tahlilin türüne göre fiyat coşabilir.

Ekleme: Sadece tahlil için tabi bunlar özel hastaneler gereksiz. Devlet hastanelerinin polikliniklerinden internetten numara alınca direkt saatinde giriyorsunuz beklemeden. Doktora bu tahlilleri düzenli yaptırıyorum derseniz hemen yazar hatta muayene de eder daha güzel olur.
  • nevsenev  (21.01.16 20:54:53 ~ 20:57:50) 
bu dükkandan bozma lablara da pek güvenemiyorum açıkçası. hastane ortamı gibi güvenli gelmiyor bana.

iki ay önce muayene olmuştum. zaten takip için tekrar kan tahlili olmak istedim. açıkçası tekrar muyayene olmak gereksiz geldi bana. bir de muayeneyi şart koşuncalar işkillendim.
  • Mehmet Ersoz  (21.01.16 22:05:22) 
Muayene şart.rutin de olsa. Kaldı ki muayene deyince doktor sizi sıfırdan muayene etmiyor. Bir iki soru soruyor rutin diyorsunuz. Işten yapıyor lab .a gidip kan veriyorsunuz. Sonuçlara da online bakabiliyirsunuz.
Devlet hst gidebilir
Aile hekimine gidebilir ( haftanın belirli günü kan alirlar)
Özel hst. Anlaşmalı ücretsiz aile hekimi y da dahiliye vb varsa onlari tercih edebilirsiniz
  • balik kraker  (22.01.16 00:13:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.