[]

tecrübeli arkadaşlar yardım (tecil)

arkadaşlar merhaba. 2 gün öncesine kadar bu konularda rahatken şu duyuruyu görünce panik hali başladı. (git: 1039074)

şimdi lisans mezunu olarak benim tecil kağıdında erteleme bitim olarak ağustosun 20 sini gösterirken üst kısımda 30 eylüle kadar askerlik ilişiği yönünden bir sakıncası yok diyor. internetten tezsiz yüksek lisans ilanlarına baktığımda genelde haziran ayında kayıtlar başlıyor gibi. ben de o zaman kayıt yaparım tecilimi uzatırım diyordum. hem o zamana kadar maddi olarak biraz düzlüğe çıkacağım. ama kafama takılan şu ki dersler eylül ekimde başlıyormuş genelde o yüzden askerlik şubesi tecili kabul etmeyebilirmiş diye üstteki linkte bir arkadaşın durumunu okudum. az önce bağlı olduğum askerlik şubesini aradım bana 20 ağustostan önce kayıt yaparsan hiçbir şey olmaz dedi oradaki görevli. ama malum burası da türkiye. benzer durumda olan var mı? haziranda yapacağım yüksek lisans kaydı başıma bir sıkıntı çıkarır mı?


 
derslerin başlamasıyla tecilin alakası var mı ya? kayıt olduğun tarihten sonra zaten okul yapıyor genelde. ilk kez duydum dersin başlamasıyla tecil yapıldığını.

yani benimkiler öyle oldu, eylül'ün başı kayıt olmuştum ama okul zaten yazmıştı tecilli diye ders mers sormadan.
  • passion rules the game  (21.01.16 15:26:40 ~ 15:27:51) 
Askeriye sizin kayıt tarihinize bakar. Üniversite ise kayıt sırasında güncel bir askerlik durum belgesi ister. Siz 20 Ağustos tarihinden önce aldığınız bir askerlik durum belgesi ile yine bu tarih öncesine kadar bir yüksek lisansa kayıt olursanız sıkıntı yaşamazsınız. Askeriyeye gidecek tecil belgesi gecikse bile, sizin askerlik işlemleriniz başlasa bile kayıt tarihinizle okuldan gelen tecil belgesiyle gerekli düzeltme yapılır. En kötü ihtimal üniversitenin bu işlemleri geciktirmesi olur, onda da gerekirse siz askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yaptırmak durumunda kalırsınız.


  • Abdurrahman  (21.01.16 15:29:35) 
şöyle olay. ağustosun 20 sine kadar askerlik başvuru süreci oluyor. 1 eylülle 30 eylül arası sevk öncesi hazırlık işlemi oluyor. yani eylülde evrak sağlık kontrolü falan teslim edip kasımda askere gitmek için bekliyorsun. yani eyülde hemen askere alma yok.
şimdi mantık yürütüyorum.
2017'ye kadar tecilim var ama dozdurdum ve şubatta gitmek üzere askerliğe başvurdum. ikilemdeydim mesela ama şubedeki görevli (5 kere farklı kişiye sordum) bana yerin belli olduğu gün gel istemezsen gitmezsin tecilin bitene kadar gitmezsin dedi.
sonuç:
haziranda kayıt yaptırıp tecilini uzatırsın hee bir sorun oldu eylüle sarktı diyelim o zamanda zorla askere göndermezler. tecil yaptırabilirsin gibi geliyor. bu benim fikrim sadece.
  • konskenkova  (21.01.16 15:33:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.