[]

Reklam smsleri

Merhabalar. Sorucağım soru bir tanıdığım tarafından bana soruldu hukukçu olduğum için. Fakat konu hakkında hiçbir fikrim yok. Ben şimdi araştırmaya başlayacağım ama bu konuya dair burada sorular gördüğüm için sizin de bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.

Soruyu soran kişi bir şirket dahi olmaksızın yaptığı işin reklamını yapmak için sms ve numara alacakmış. O aldığı numaralara da yaptığı işin tanıtımı hakkında sms atacakmış. Sms alacağı firma ''mesajın sonuna mesaj almak istemiyorsanız hayır yazın diye eklerseniz yeni çıkan kanun sorununu halletmiş olursunuz'' demiş.

Benim de telefonuma çeşitli firmaların ''mesaj aboneliğinden çıkmak istiyorsanız H yazıp yollayın''li mesajı geliyordu ama ben bunların bir geçerliliği var mı yok mu bilemedim.

Son durum nedir? Bir şahıs numaralara reklam smsi göndermesi de kanun kapsamında mı, eğer öyleyse sonuna konacak o cümle sorumluluğu kaldırır mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim. Aceleden karışık yazmış olma ihtimalim var. Kusuruma bakmayın.

 
Sorumluluğu kaldırmaz. Çünkü ben telefon numarama sizin mesaj atmanız için izin vermedim zaten. İlk önce kullanıcılardan izin alınıp sonra atılması gerekiyor.

Ama yasayı öyle bir çıkardılar ki bir sürü boşluğu var, uygulanma sıkıntısı var, şikayet mekanizması düzgün çalışmıyor. Bu yüzden de her gün mesaj almaya devam ediyoruz çünkü mesajı atanlar henüz cezalandırılamıyor, meydanı boş bulan da devam ediyor kısacası.
  • Abdurrahman  (21.01.16 15:12:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.