[]

Eft gitti ama alıcıya ulaşmadı

Bugün saat 9.20 de enpara finansbanktan garanti bankasına eft yaptım hesap no ile. Şehir şube hesap no (adamın ibanını bilmemesinden dolayı) alıcı adını girdim. 3000 tl hesabımdan düştü. Enparayı aradım garanti bankasına geçmiş gözüküyor. Fakat alıcı adam bankaya gidiyor fakat hesaba para yatmamış diyor. 20 dakika geçmişti ve banka çalışanıyla konuştum. O da hesap noyu teyit etti ve paranın yatmadığını söyledi.

1. Nasıl olabilir böyle bir durum? Hesap no doğru, şube falan bilgiler doğru hepsini teyid ettik. Ama para geçmedi. Banka sisteminde sıkıntı olabilir mi?

2. Para iadesi istesek ne zaman sonuçlanır?

 
karşı bankanın havuz hesabında bekliyor olabilir. hesap numarasıyla yapılan eft'ler biraz geç gidebiliyor. şu durumda iade isteyemezsiniz artık ama karşı hesaba geçmezse zaten iade edilir o para. karşı bankanın parayı alacak olan şubesiyle irtibat halinde olun. eft sorgu numarası ile kontrol etsinler ara ara.


  • orient blue  (21.01.16 12:41:14) 
karşı bankanın şubesinin eftyi hesaba elle geçmesi gerekiyor olabilir. bir arkadaşa başka bir bankada böyle olmuştu.


  • inheritance  (21.01.16 12:46:28) 
Sizin yaptığınız eft'ye ait dekontta referans numarası olmalı. Karşı tarafa bunu verin garanti bankası'na bu referans numarası ile sorgulatsın. Askıda kalmış olabilir işlem. Birkaç kez başıma geldi, ref no ile alıcı her seferinde hızlıca parayı alabildi.


  • antipodes  (21.01.16 13:43:03) 
gönderdiğiniz garanti şubesi'ni arayıp operasyon bölümüne bağlanın.
o 3000 tl, havuzda onay bekliyor :)

  • mrtkbl  (21.01.16 14:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.